Likeability of 5

Camera videoMaan bij Radio 538 om te praten over streaker

Maan op de rode loper tijdens de pre-party van de MTV European Music Awards in Amsterdam. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

4 DEC 2017

Zangeres Maan is maandag om 12:00 uur te gast bij Radio 538 om te praten over het streakerincident dat vorige maand plaatsvond. De zender laat weten dat ze is uitgenodigd in het programma van dj Frank Dane "om samen een toelichting te geven."

538 liet Maan in de Frank en Vrijdag Show zo schrikken dat ze op de radio in huilen uitbarstte. De dj's zetten de streaker, een naakte man, in tijdens het optreden van de 20-jarige zangeres. De kwestie kreeg zondag pas aandacht nadat zanger Tim Knol op Twitter zijn ongenoegen over de actie had geuit en anderen zich daarbij hadden aangesloten.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Prutsers

Knol roept op de zender te boycotten. „Ongelooflijke prutsers'', reageerde de zanger. Op Facebook schreef hij even later nog een uitgebreide reactie over het incident, waarin hij aangeeft dat hij het goed vindt dat zijn tweet voor ophef heeft gezorgd. „Ik loop al een aardige tijd mee in de muziekindustrie en ik neem veel met een korreltje zout, maar toen ik dit fragment hoorde werd ik meteen zo ontzettend boos. Maan, 20 jaar, komt daar om een mooi liedje te zingen maar omdat het altijd maar ‘lachen’ moet zijn hebben ze een streaker ingehuurd die met zijn blote leuter voor Maan ging staan. Haar reactie ging bij mij door merg en been."

Presentator Eric Corton twitterde „Godskolere" en Janine Abbring liet weten: „Ik zocht naar woorden maar Tim zegt het al prima." Volkskrant-columniste Sheila Sitalsing schreef: „En ze is voor de verkoop van haar muziek afhankelijk van zo'n zender met morsige mannetjes die denken dat morsigemannetjesfantasietjes leuk zijn. Bah."

Ook luisteraars van Radio 538 maakten zich boos over het incident.

Maan reageerde geschrokken toen het gebeurde: „Ik schrok zo erg. Er zat opeens een naakte piemel voor m’n gezicht. Ik was al een beetje zenuwachtig voor het optreden.” Ze riep direct „Ik kom hier nooit meer", om haar woorden vervolgens terug te trekken. „Jawel ik kom nog wel, maar holy shit. Oké, ik moet even bijkomen."

Niet genoeg

De dj’s boden Maan na de actie hun excuses aan, maar Tim vindt dat niet genoeg. „Zo met artiesten omgaan. Niemand moet meer naar die kut radiozender gaan om zijn liedje te promoten. Flikker op.''


lol
user_83a0b65530392d76888a793a548d4b49ea8e45b1_avatar

Views

200+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Na Kamergotchi introduceert Lubach de PosterToaster

Na Kamergotchi introduceert Lubach de PosterToaster

Arjen Lubach na het winnen van de Gouden Televizier-Ring Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 22:54

Na de Kamergotchi voor de tweedekamerverkiezingen komt Arjen Lubach voor de gemeenteraadsverkiezingen met een nieuwe app: de Postertoaster.

De presentator onthulde de app in zijn programma Zondag met Lubach. Volgens Lubach zijn de posters het leukste van onderdeel van de gemeenteraadsverkiezingen. „Daarom lanceren wij, speciaal voor jullie, een nieuwe app, de PosterToaster!”

Als je de app downloadt moet je een paar vragen beantwoorden en een selfie maken. Hier maakt de app dan een poster van. Je moet aangeven in welke gemeente je woont. Andere inwoners van de gemeente mogen stemmen op de leukste poster.

Vorig jaar had Zondag met Lubach veel succes met de Kamergotchi. Met dit spelletje voor de smartphone moesten gebruikers een lijsttrekker verzorgen. De app was zo populair dat de servers van Zondag met Lubach na de lancering van het spel overbelast raakten.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

38

Boef maakt geen beste beurt bij Belgisch publiek
Likeability of 5

Boef maakt geen beste beurt bij Belgisch publiek

Rapper Boef Foto: ANP

Foto van 'Sofie Smulders'

VANDAAG, 19:19

Rapper Boef kon tijdens een optreden in België op een hoop boegeroep van het publiek rekenen. Het was zijn eerste show bij onze zuiderburen sinds de kech-ophef.

De rapper, die eigenlijk Soufiane Boussaadia heet, kwam in januari negatief in het nieuws toen hij vrouwen - die hem nota bene hielpen omdat hij autopech had - voor kechs (hoeren) uitmaakte. Dit zorgde ervoor dat een hoop van Boefs boekingen werden geannuleerd.

Boef had in Destelbergen de kans om zich met het publiek te verzoenen, maar pakte die niet. Hij kwam ten eerste een uur te laat opdagen en moest een kwartier na aanvang het podium alweer verlaten.

De rapper verontschuldigde zich vanwege problemen met het geluid: „Ik hou sowieso van jullie, België!”, riep hij nog. Boef keerde niet meer terug en kreeg flink wat boe’s naar zijn hoofd geslingerd.

Tot op heden heeft Boef nog niet gereageerd op het voorval van zaterdagavond.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


lol
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Mol-fan vs. Mol-maagd: Is het de harige satéprikker?

Foto van 'Constance van Amstel'

VANDAAG, 13:04

Metro’s Constance van Amstel en Erik Jonk volgen Wie is de Mol. Constance kijkt al jaren, voor Erik is dit zijn tweede seizoen. Elke week bespreken ze de uitzending in de column Mol-fan vs. Mol-maagd.

Erik: Ik ben definitief niet goed in dat gemol, Constance. Acht weken kijken en ik weet het nóg niet. Help!

Constance: Direct na de aflevering had ik dat gevoel ook. Ik was zo zeker van Jan, maar neigde na exit Simone toch ook weer naar Ruben en opeens ook naar Olcay!

Erik: Ik zit he-le-maal niet op Olcay. In aflevering 1 liet ze geld in een enveloppe zitten, dat was mollig. Maar verder zie ik nooit iets. Dat ze twee kokertjes greep bij die geweldige raftopdracht noem ik onhandigheid of te fanatiek. Als jij gelijk hebt: briljante mol!

Constance: Ik zeg niet dat ze het is, maar zij wilde zanggroepje 5 gewoon maar ergens toevoegen, deed haar ruitenwissers niet aan en vertaalde Ik verscheurde je foto naar een niet-bestaand Engels lied. Hoe verklaar je dat dan allemaal?

Erik: Als onhandig, haha. Ik ga voor Ruben Hein, de zelfbenoemde behaarde satéprikker. Simpelweg omdat hem zo goed als niets lukt. Ruben is muzikant en vond de gezangen herkennen heel moeilijk, verprutste veel bij de car-Art-oke (dat verstond ik), greep nul kokertjes. Dus tja, zeg het maar Molfan!

Constance: Ik noem het slimme montage, want nadat ik de aflevering weer even had laten bezinken ben ik er weer van overtuigd: de mol 2018 is Jan Versteegh. Jij bent helemaal van Jan af? Vorige week waren we het nog eens!

Erik: Oh ja, Jan! Daar zat ik natuurlijk ook op. Tja, je bent Molmaagd of je bent het niet hè? Jan was goed bij de zanggroepjes, uitstekend bij karaoke en superfanatiek bij het raften en greep ook plusgeld. Nee, Jan is het echt niet. Waarom zet jij je punten wel op hem in?

Constance: Zet je schrap. Jan is de mol omdat Jan alles naar zijn hand zet. Met kinderlijk enthousiasme spant hij iedereen voor zijn karretje en iedereen gaat met hem mee. Als Jan een geloof was, dan had hij echt enorm veel volgelingen. En Olcay is daar een van. Jan vroeg haar te mollen en ze deed dat nog ook! Briljant. Jan kon vanuit de raft borden lezen van 20 meter afstand; ik noem dat voorkennis. Jan bepaalde dat iedereen alleen zijn eigen vlag en kleur moest onthouden, perfect mollenidee. En tot slot deed Jan zijn best bij karaoke omdat ze er toch weinig mee konden verdienen. En stiekem omdat hij Olcay die Michael Jackson-move wilde zien maken. Nog niet genoeg bewijs?

Erik: Haha, ja die Olcay toch... en damn, jij bent echt goed. Kom ik met mijn Ruben Hein, 'omdat hem bijna niets lukt'. Ik voel me zó dom.

Constance: Ach, de helft van Nederland zit ook op die behaarde satéprikker, dus niks om je voor te schamen. He trouwens, zal ik morgen met de auto komen? Dan kunnen we car-Art-oke spelen. Alleen nog iemand vinden die de tuinslang wil bedienen!

Erik: Laten we Ron Boszhard vragen en er een Facebook Live-event van maken met Metro-lezers.

Constance: Ik ben voor. Of om met Michael Jackson te spreken: hie-hie!


Views

100+

Hoe reëel zijn de praktijken van Grey's Anatomy?

Hoe reëel zijn de praktijken van Grey's Anatomy?

Hoe reëel zijn de praktijken van Grey's Anatomy? Foto: Unsplash

Foto van 'Bregje Simons'

GISTEREN

Als jij een Grey's Anatomy kijker bent, heb je je misschien wel eens afgevraagd of het er ook daadwerkelijk zo in een ziekenhuis aan toe gaat. Een medisch onderzoeksteam uit de Verenigde Staten heeft dat onderzocht. Daar kwam uit dat het er in de realiteit toch wel even een tikkeltje minder dramatisch aan toe gaat.

Sneller overlijden en sneller genezen

Voor het onderzoek moesten de onderzoekers 269 afleveringen bekijken van de populaire serie, waarvan maandag net het veertiende seizoen van start is gegaan. Na het kijken van de serie werden de behandelingen van de fictieve karakters vergeleken met de behandelingen van echte patiënten. Hierbij maakten ze gebruik van een database van bijna vijfduizend échte patiënten.

De resultaten toonden onder meer aan dat in de serie 71 procent van de in nood verkerende patiënten direct naar de operatiekamer wordt gebracht. In het echt gebeurt dat maar bij 25 procent van de patiënten. Ook het tempo waarop mensen overlijden in de serie heeft masterbrein Shonda Rhimes niet helemaal realistisch uitgedacht. De wetenschappers ontdekten dat de fictieve karakters drie keer sneller overlijden dan echte patiënten. Ook genezen de karakters in het Grey Sloan Memorial Hospital sneller na een operatie.

Eerder in paniek

Het nieuws dat zulke series niet zo realistisch zijn, komt natuurlijk niet helemaal als een verrassing. Bovendien hadden veel fans dat wel verwacht en weten de meeste bingewachters wel hoe serieus ze dramaseries moeten nemen. Een ander onderzoek dat ooit is uitgevoerd was namelijk om te controleren of kijkers eerder in paniek raken bij een diagnose na het zien van al het fictieve leed op tv, of juist een rooskleurig beeld krijgen van hoe snel je na een operatie geneest. Maar dit onderzoek toont aan dat dat dat niet het geval is.


Views

100+

Barbie doet aangifte van uitlekken seksvideo

Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Samantha de Jong, beter bekend als realityster Barbie, gaat aangifte doen omdat iemand een seksvideo waarop zij te zien is, heeft gelekt. Degene die verantwoordelijk is voor de verspreiding van het filmpje had contact met Barbie gezocht en eiste een „flink geldbedrag” om de opname niet naar buiten te brengen. Toen De Jong hier niet in meeging, heeft de persoon de video naar buiten gebracht.

Dat heeft de woordvoerder van Barbie vrijdagavond gezegd. De opnames is volgens hem „ergens in het laatste kwartaal van 2017” gemaakt. Hij noemt het „een opname uit de privécollectie van Samantha”. Over wie de dader is, doet hij geen uitspraken: „We leggen de zaak bij de politie neer en hopen dat het onderzoek snel zal uitwijzen die hier verantwoordelijk voor is.”

De Jong (28) deed halverwege januari een zelfmoordpoging. Dit deed een discussie aanzwellen over de nazorg van RTL voor realitysterren die plotseling in het middelpunt van de belangstelling komen te staan. „Dat iemand haar in deze fase van haar leven dit aandoet, is onmenselijk te noemen”, aldus haar woordvoerder. „Zij is zeer, zeer aangedaan.”

Het is niet de eerste keer dat Barbie wordt gechanteerd met pikante opnames. Toen zij net bekend was geworden door Oh Oh Cherso was er ook een „grappenmaker uit de oude relationele sfeer” die haar chanteerde met pikante foto’s.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

400+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

'Juf Ank' overweldigd door succes De Luizenmoeder

Juf Ank. Foto: AvroTros

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Hallo allemaal, wat fijn dat je dit artikel leest. Hoogstwaarschijnlijk sprak het stemmetje in je hoofd de eerste woorden van dit artikel uit op de toon van Juf Ank. Ank is namelijk een doorslaand succes en kluistert wekelijks nog zo'n vier miljoen Nederlanders aan de buis.

Maar dat enorme succes overweldigt Ilse Warringa, zoals Juf Ank in het dagelijks leven heet, enigszins. „Ik dacht: heel Nederland is gestoord. Iedereen is gek geworden en er wordt in polonaise over me heen gewalst" vertelt Warringa aan De Volkskrant over haar bekende 'Hallo allemaal'-liedje. De teksten voor de serie schrijft Warringa zelf, in samenwerking met 'Anton' oftewel Diederik Ebbinge. Aan het lied kleeft voor Juf Ank dan ook een persoonlijk verhaal.

Persoonlijke herinnering

„Dat stomme liedje is ontstaan uit een heel persoonlijke herinnering: mijn dochter oefende dat ooit op een harp, bij een cursus 'toetsen en tokkels' op de muziekschool. Het is dus niet eens van mij, ik heb het gewoon één keer gehoord en altijd onthouden. Ik zie haar nog voor me, met haar brilletje en die kleine handjes, heel onhandig: 'hal-lo al-le-maal...' Zo lief. En toen kreeg ik laatst, vlak voordat ik Popje (theatervoorstelling, red.) moest spelen in Deventer, ongeveer 26 keer dat fragment van DWDD doorgestuurd, waarin André van Duin, de volkskomiek, hossend op hoempamuziek met olifantenpoten over die herinnering heen banjerde. Dat stond zo volledig haaks op de intentie waaruit het was ontstaan... Toen barstte ik in tranen uit."

Tv vs. theater

Dat iedereen zo met een persoonlijke herinnering aan de haal gaat, viel de actrice in het begin zwaar. Ze kon haar lieve kleine meisje niet rijmen met de intense hysterie rondom het lied. „Ik kan er nu weer om lachen hoor, maar de hele hype is zó overtrokken." Nu Warringa op televisie komt, lijkt ze ineens heel wat te betekenen. Maar eigenlijk doet ze dit werk al meer dan twintig jaar. Alleen dan in het theater.

Nu ineens staat de actrice volledig in de kijker, terwijl ze eigenlijk niet veel anders doet dan ze al jaren heeft gedaan. Desondanks vindt de actrice het natuurlijk niet minder fantastisch om Juf Ank te spelen. Ze kan in het script de humor verwerken die zij zo heerlijk vindt: schurende, prikkelende humor. Het zijn de rare opmerkingen van de basisschoollerares die de serie zo leuk maken om te kijken. Het zijn geen kant-en-klare grappen die van het beeldscherm spatten, maar kleine opmerkingen die langzaam indalen en waar vervolgens om gegniffeld wordt. „Als ik tijdens het schrijven moet lachen, maar meteen denk: o nee, dit kan écht niet, dan weet ik dat het goed is" zegt Warringa.

Ze houdt ervan om te balanceren op het randje van fout en wat ons betreft mag ze dat nog heel lang blijven doen. Op televisie óf in het theater, want zoals het een echte juf betaamt geeft Ank ons een wijze les mee: „Het zou echt goed zijn als veel meer mensen naar het theater gingen."

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

200+

Waylon kiest Songfestivallied zonder mening publiek

Foto: ANP

Foto van 'Cerise van Vliet'

GISTEREN

Het Nederlands publiek heeft niets te zeggen over welk liedje zanger Waylon op het Songfestival ten gehore zal brengen. Bij De Wereld Draait Door vertelde hij: „In eerste instantie was het de bedoeling om hier de keuze te laten vallen, om de mensen een beetje mee te laten werken. Maar toen hadden we het debacle bij The Voice en het stemmen van het Nederlandse publiek. Ik dacht: laat ik dat maar voorkomen."

Waylon doelt hiermee op de keuze van de stemmers thuis om Kimberly uit de titelrace te gooien. Ze leek de gedoodverfde winnaar. Toen Matthijs van Nieuwkerk hiernaar vroeg, liet Waylon weten dat hij het Nederlandse publiek gewoon niet in staat vindt om zoiets te bepalen. „Kimberly werd weggestemd en diezelfde avond, toch pissig, heb ik toch maar besloten dat ik zelf ging kiezen."

De zanger was bij de talkshow te gast om één van de vijf opties voor het Songfestivallied te zingen. De reacties op Back Together waren gemengd:

Andere gast Marc-Marie Huijbregts had nog wel een goed advies voor de 37-jarige zanger. „Contact maken, blijven kijken naar mensen. Dat wilde ik nog even zeggen." Vanaf vrijdagavond is Waylon vijf avonden achter elkaar te zien in het dagelijkse praatprogramma, om de verschillende liedjes te laten horen. Donderdag 10 mei zullen we zien of hij de beste keuze heeft gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+