Maan bij Radio 538 om te praten over streaker

4 december 2017 om 08:59 door Daisy Heyer
Maan bij Radio 538 om te praten over streaker
Maan op de rode loper tijdens de pre-party van de MTV European Music Awards in Amsterdam. / ANP

Zangeres Maan is maandag om 12:00 uur te gast bij Radio 538 om te praten over het streakerincident dat vorige maand plaatsvond. De zender laat weten dat ze is uitgenodigd in het programma van dj Frank Dane "om samen een toelichting te geven."

538 liet Maan in de Frank en Vrijdag Show zo schrikken dat ze op de radio in huilen uitbarstte. De dj's zetten de streaker, een naakte man, in tijdens het optreden van de 20-jarige zangeres. De kwestie kreeg zondag pas aandacht nadat zanger Tim Knol op Twitter zijn ongenoegen over de actie had geuit en anderen zich daarbij hadden aangesloten.

 

Prutsers

Knol roept op de zender te boycotten. „Ongelooflijke prutsers'', reageerde de zanger. Op Facebook schreef hij even later nog een uitgebreide reactie over het incident, waarin hij aangeeft dat hij het goed vindt dat zijn tweet voor ophef heeft gezorgd. „Ik loop al een aardige tijd mee in de muziekindustrie en ik neem veel met een korreltje zout, maar toen ik dit fragment hoorde werd ik meteen zo ontzettend boos. Maan, 20 jaar, komt daar om een mooi liedje te zingen maar omdat het altijd maar ‘lachen’ moet zijn hebben ze een streaker ingehuurd die met zijn blote leuter voor Maan ging staan. Haar reactie ging bij mij door merg en been."

Presentator Eric Corton twitterde „Godskolere" en Janine Abbring liet weten: „Ik zocht naar woorden maar Tim zegt het al prima." Volkskrant-columniste Sheila Sitalsing schreef: „En ze is voor de verkoop van haar muziek afhankelijk van zo'n zender met morsige mannetjes die denken dat morsigemannetjesfantasietjes leuk zijn. Bah."

Ook luisteraars van Radio 538 maakten zich boos over het incident. 

 
 

Maan reageerde geschrokken toen het gebeurde: „Ik schrok zo erg. Er zat opeens een naakte piemel voor m’n gezicht. Ik was al een beetje zenuwachtig voor het optreden.” Ze riep direct „Ik kom hier nooit meer", om haar woorden vervolgens terug te trekken. „Jawel ik kom nog wel, maar holy shit. Oké, ik moet even bijkomen." 

Niet genoeg

De dj’s boden Maan na de actie hun excuses aan, maar Tim vindt dat niet genoeg. „Zo met artiesten omgaan. Niemand moet meer naar die kut radiozender gaan om zijn liedje te promoten. Flikker op.''

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!