Jelmer Visser
Jelmer Visser Entertainment 26 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Live-actionfilm van Dora the Explorer in de maak

Kennen jullie Dora the Explorer nog? Deze educatieve cartoon was van 2000 tot 2014 te zien op kinderzender Nickelodeon. Ook in Nederland sprak een hele generatie haar eerste woordjes Engels dankzij Dora en haar vriendjes.

Paramount Pictures zag hier duidelijk wel brood in en heeft besloten om een live-action vertolking van de tekenfilmserie te maken. Dit liet de studio weten aan The Hollywoord Reporter.

Het artikel gaat onder de afbeelding verder. 

In 2019 in de bioscoop ©Nickelodeon

Wat we tot nu toe weten

De film wordt geregisseerd door het productiebureau van Micheal Bay, bekend van Transformers, Bad Boys en Armageddon. Hij zal de film echter zelf niet regisseren en heeft Nick Stoller, bekend van The Muppets en Neighbours, de opdracht gegeven om een script te schrijven.

In de film is Dora opgeroeid, net als haar jeugdige kijkers van toen. Als tiener verhuist zij naar de grote stad en trekt zij in bij een andere oude bekende: haar neef Diego, die zelf ook bekend van een animatieserie op Nickelodeon.

„Zwieber niet stelen!"

De film zal naar verwachting in 2019 klaar zijn. Verder is Paramounth Pictures geheimzinnig over Dora the Explorer: the Movie. Zo is er nog niet bekend of er een rol is weggelegd voor andere geliefde – en gevreesde personages – zoals Boots de aap, Zwieber de vos, en baby Jaguar.

Of het interactieve element van de tekenfilm terugkomt op het witte doek laat de studio in het midden. Zou een vrij bijzondere gewaarwording zijn: een bioscoopzaal die massaal uit volle borst: „Zwieber niet stelen!” naar het scherm schreeuwt.

Youtube-kanaal College Humor worstelde in 2012 al met het idee hoe een live-actionfilm van Dora eruit zou moeten zien. Check hier hun satirische trailer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.