Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Entertainment 5 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Metallica: nauwelijks tijd om op adem te komen

Opzwepend drumwerk en gierende gitaarsolo’s teisterden ruim twee uur lang je gehoor. Metallica gaf de fans maandagavond in de Ziggo Dome waar ze voor kwamen: een knalharde hardrockshow. Het is een beproefd recept dat nooit verveeld. Zelfs niet na 36 jaar. Dat blijkt wel uit het feit dat beide concerten, woensdag staat er nog een show op het programma, in een mum van tijd uitverkocht waren.

Drones

Met het nieuwste album Hardwired… To Self-Destruct heeft de band zichzelf weer opnieuw uitgevonden. James, Lars, Kirk en Rob startten het concert met het verse werk dat meteen op veel bijval uit de zaal kon rekenen.

https://twitter.com/nicolettebeumer/status/904851443429072897

Wat ook bijdroeg aan de sfeer was het feit dat Metallica ervoor koos om het podium in het midden van de zaal te zetten zodat het viertal voor iedereen bijna aan te raken was. Boven het podium waren 36 zwevende tv’s te zien en bij ‘Moth Into Flame’ cirkelden zelfs drones boven het podium. Dat er af en toe eentje naar beneden viel, mocht de pret niet drukken.

Ego

Naast de drones, viel zanger James Hetfield ook. Hij zag het trapgat niet en maakte een smakkerd. Snel krabbelde hij op en stelde het publiek gerust: ‘Het gaat prima, alleen met mijn ego wat minder.’

Oud en nieuw werk werden vervolgens in een sneltreinvaart afgewerkt. Er was nauwelijks tijd om op adem te komen. Dat kon alleen bij ‘Nothing Else Matters’, maar voor de rest was het vuist in de lucht, headbangen en meeschreeuwen bij krakers zoals ‘One’, ‘Sad But True’ en ‘Master Of Puppets’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.