Waarom het grote succes A Day At The Park toch stopt

14 juli 2017 om 07:00 door Erik Jonk
Waarom het grote succes A Day At The Park toch stopt
Foto's: ALDA Events

Dancefestival A Day At The Park (ADATP) is al jaren een enorm succes en stopt na tien edities op het hoogtepunt. Ook voor de jubileumeditie van zaterdag is geen kaart meer te krijgen. We mogen nog één keer los in het Amsterdamse Bos, maar waarom moeten we dat dan gaan missen?

De eerste keer, 2008

Dennis de Bruin van organisator ALDA Events: „Maar één stage op een fantastische locatie, het Amsterdamse Bos. Artiesten kregen in die tijd vaak maar een half uur. ADATP wilde het anders doen, dus met lange dj-sets. Het festival moest elegant zijn met een rauw randje, te midden van fabelachtige flora en fauna.” Deze editie trok ruim 8.000 bezoekers. We moesten meteen doorpakken naar een ander terrein binnen het Amsterdamse Bos. Het parkfeestje groeide in tien jaar tijd uit tot een muzikaal en culinair festijn van jewelste, met een flinke handvol stages en areas. Mét behoud van kwaliteit, creativiteit en gezelligheid.”

Om nooit te vergeten

Picknicken met champagne, zwieren in de zweefmolen, verwonderd raken door veldacts... gekkigheidjes zijn op ADATP altijd belangrijk geweest. Vanaf dag 1 oud-Hollands, vermaeck met ae. Trouwen op het festival, Barry’s minibar, de jaarlijkse foodline-up, elk jaar Housequake, het genoemde picknicken en dat iedereen op de fiets komt zijn dingen om nooit te vergeten. Het middelgrote festival voelde door de creatieve programmering meer als een boutiquefestival.

Hoogtepunten volgens de organisatie

 

Ondanks succes stoppen...

Allan Hardenberg, CEO van ALDA: „Het is tijd voor nieuwe initiatieven. Daarom is het jubileum een goed en logisch moment om te stoppen. Na tien mooie jaren is het tijd om ruimte te creëren voor andere concepten en events. Binnen, maar vooral buiten de landsgrens. We hebben A Day At The Park uit zien groeien tot het grootste boutiquefestival van Nederland waar zo’n 150 verschillende dj’s en live-acts gespeeld hebben. We kijken op 10 jaar ADATP vol trots terug, maar ALDA is op allerlei fronten altijd in ontwikkeling. Dat houdt het leuk. Zo nu en dan de focus verleggen en ingrijpende beslissingen nemen hoort daarbij. We stoppen echter niet voordat we zaterdag alles uit de kast hebben gehaald om er een fantastische nostalgische final edition van te maken.”

Nog één keer los

Hoogtepunten bij voorbaat zijn zaterdag - zo voorspelt de organisatie - de eindshow van Housequake op de main stage; houselegende Erick Morillo en raplegende Coolio; een picknick met vijfhonderd man (manden uitverkocht); de eigen dj Allanski die de Buddha to Buddha-stage afsluit (Allanski is namelijk ALDA’s CEO Allan Hardenberg; de champagne-, wijn- en sangriabar en de cocktailbarren met onder meer The Fabulous Shaker Boys, de Silent Disco Area en - buiten vijf officiële stages - een secret stage hosted by ‘The Plees To Be’.

Tot nooit…!

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!