Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 1 mrt 2017
Leestijd: 5 minuten

Drank of drugs in de auto? Deze celebs deden het

Radio-dj Giel Beelen is voor de tweede keer in zijn leven veroordeeld voor rijden onder invloed. Het rijbewijs van Beelen is ingenomen.

Beelen werd in november aangehouden in Hoofddorp. Bij die aanhouding bleek dat de dj met te veel alcohol op achter het stuur zat. Volgens de advocaat van Beelen gaat het echter om een kleine hoeveelheid alcohol.

Rijontzegging

Op 16 februari moest Beelen voor de rechter verschijnen, waar hij een rijontzegging van zes maanden kreeg. Het is de tweede keer dat Beelen met alcohol op achter het stuur betrapt wordt. In 2012 kreeg Beelen al een boete voor rijden onder invloed. Ook kreeg hij in het verleden meerdere rijverboden omdat hij veel te hard had gereden en moest hij in 2007 een werkstraf uitvoeren, omdat hij een rijverbod had genegeerd en toch weer in de auto was gaan zitten.

Beelen is in hoger beroep gegaan tegen het invorderen van zijn rijbewijs. Tot dat beroep dient, mag de radio-dj nog rijden. Hij heeft zelf al op het voorval gereageerd via Twitter.

Beelen is lang niet de enige die de fout maakt om met de nodige verboden middelen op achter het stuur te kruipen. Deze collega’s gingen hem voor.

1 Katja Schuurman

Katja Schuurman, corona
ANP ANP / Remko De Waal

Rijden onder invloed zal voor altijd onlosmakelijk verbonden zijn met onze Nederlandse vamp Katja Schuurman. In november 2002 werd de actrice en presentatrice veroordeeld tot een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden, met een proeftijd van twee jaar en een boete van 600 euro vanwege rijden onder invloed. Daarvoor werd zij al twee keer eerder betrapt met alcohol achter het stuur. In 1999 kreeg Schuurman zelfs een levensgevaarlijk ongeluk met een drankje te veel op. De toen 24-jarige soapster sloeg met haar terreinwagen over de kop op de A2. Na onderzoek bleek ze drie keer zoveel alcohol als toegestaan op te hebben.

2 Justin Bieber

Getty Images

Hij kan in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken: Justin Bieber, de rebel van showbizzland. We kunnen eigenlijk vrij weinig opnoemen waar deze popzanger nog niet mee te maken heeft gehad, zo ook rijden onder invloed. In 2014 werd de toen 19-jarige zanger opgepakt voor het rijden onder invloed van marihuana. Om het allemaal nog een stapje erger te maken, hield Bieber het toen niet bij een normaal tempo, maar gooide hij er meteen een straatrace tegenaan in zijn gele Lamborghini. Zijn straf? Een cursus zelfbeheersing van 12 uur, video’s bekijken over verkeersongelukken en een boete van 50.000 euro die besteed werd aan een goed doel. Foei Justin, niet meer doen.

3 Amanda Bynes

Getty Images

Wij kennen haar voornamelijk als ontspoord kindsterretje: Amanda Bynes, bekend van tienerfilms als She’s The Man en What a Girl Wants, werd in september 2014 gearresteerd voor rijden onder invloed. Het bleek te gaan om rijden onder invloed van Adderall, een medicijn tegen ADHD dat niet in Nederland te krijgen is. Uiteindelijk veroordeelde de rechter haar niet, maar werd Bynes een jaar later alsnog opgenomen in een psychiatrisch centrum. Daar bleek dat zij een bipolaire stoornis heeft. Inmiddels is Bynes druk bezig om aan een smetteloze toekomst te werken: ze studeert aan een mode-opleiding en wil dit jaar nog haar eigen kledinglijn uitbrengen.

4 Lindsay Lohan

Getty Images

Nog zo’n ster uit tienerfilms die we voornamelijk kennen van alle drama rondom haar ‘echte leven’: Lindsay Lohan. Ook Miss Lohan is niet vies van de nodige genotsmiddelen, en vond het na het gebruik hiervan nooit zo’n probleem om de auto te pakken. In 2007 reed ze haar eigen auto in de prak en bleek Lohan zowel cocaïne als twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol achter haar kiezen te hebben. Ze kreeg een voorwaardelijke celstraf en moest een dag in de cel doorbrengen. Uiteindelijk werden dit slechts 84 minuten, vanwege het gebrek aan cellen in Los Angeles.

5 Danny Froger

ANP

Vorig jaar kreeg de familie Froger de schrik van hun leven toen zoon Danny na de uitreiking van de Buma Awards een enorm auto-ongeluk kreeg, omdat hij met een drankje te veel op achter het stuur was gekropen. Zijn auto was bij het ongeluk over de kop gevlogen en Danny hield er meerdere gebroken ribben en een gekneusde long aan over. Oh, en 1000 euro boete en negen maanden rijontzegging, mede omdat Danny al eerder een bekeuring voor rijden onder invloed kreeg. Danny heeft het naar eigen zeggen deze keer wel goed begrepen: „Deze keer is anders. Ik heb mijn naasten zoveel verdriet aangedaan. Die waren zo geschrokken”, aldus de zanger in de media.

6 Stephanie Pratt

Getty Images

We weten niet of je haar na alle plastische chirurgie nog herkent, maar die gezichtsverbouwing had Stephanie Pratt uit de populaire realityserie The Hills ook gratis kunnen oplopen bij een ongeluk veroorzaakt door rijden onder invloed. In 2010 werd de realityster namelijk opgepakt omdat ze de nodige drank ophad terwijl ze aan het rijden was. Ze hoefde niet naar een afkickkliniek, maar moest zich van de rechter wel drie keer per week melden bij de Anonieme Alcoholisten, een educatieprogramma over alcohol volgen en een fikse boete betalen. Pratt vond de arrestatie „het ergste dat haar ooit is overkomen”, maar noemde het tegelijk „een grote zegen”, omdat ze haar lesje nu wel had geleerd.

7 Charlotte Crosby

Getty Images

Charlotte Crosby toont veel gelijkenissen met Stephanie Pratt. Beiden zijn bekend vanwege een realityshow, beiden zijn bijna niet meer terug te herkennen vanwege alle cosmetische ingrepen die ze hebben gehad en ook Crosby is in het verleden aangehouden vanwege rijden onder invloed. In maart 2016 werd de Geordie Shore-ster aangehouden vanwege een snelheidsovertreding, toen de agent het giecheltje van Crosby wel erg naar alcohol vond ruiken. Het was al de tweede keer dat zij werd aangehouden met alcohol op achter het stuur. De straf? Een rijontzegging van 18 maanden en een boete van 250 pond.

8 Bonnie St. Claire

ANP

En dan nog een BN’er die Katja de hand kan schudden als het gaat om een drankimago dat voor altijd aan je kleeft: Bonnie St. Claire. De zangeres staat voor eeuwig bekend als ‘drankorgel’, onder meer omdat zij in 2004 werd veroordeeld tot twintig dagen gevangenisstraf. Dat was omdat zij in 1997 voor de derde keer een auto-ongeluk had veroorzaakt door te rijden onder invloed van alcohol. Voor hetzelfde vergrijp kreeg ze eerder een taakstraf. In 2008 belandde Bonnie in het ziekenhuis met ernstige leverproblemen vanwege alcoholisme, waarna ze (naar eigen zeggen) stopte met drinken. Toch bleek Bonnie niet van haar verslaving af te kunnen komen: in 2014 brak haar man een been toen ze hem in een dronken bui buitensloot en hij via het balkon probeerde binnen te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.