Showbizz

Beelen reed onder invloed, deze celebs deden het ook

Drank of drugs in de auto? Deze celebs deden het

Tijdens Het Glazen Huis 2013 hield Beelen het bij een sapje. Had hij dat nu ook maar gedaan... / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

1 MRT 2017

Radio-dj Giel Beelen is voor de tweede keer in zijn leven veroordeeld voor rijden onder invloed. Het rijbewijs van Beelen is ingenomen.

Beelen werd in november aangehouden in Hoofddorp. Bij die aanhouding bleek dat de dj met te veel alcohol op achter het stuur zat. Volgens de advocaat van Beelen gaat het echter om een kleine hoeveelheid alcohol.

Rijontzegging

Op 16 februari moest Beelen voor de rechter verschijnen, waar hij een rijontzegging van zes maanden kreeg. Het is de tweede keer dat Beelen met alcohol op achter het stuur betrapt wordt. In 2012 kreeg Beelen al een boete voor rijden onder invloed. Ook kreeg hij in het verleden meerdere rijverboden omdat hij veel te hard had gereden en moest hij in 2007 een werkstraf uitvoeren, omdat hij een rijverbod had genegeerd en toch weer in de auto was gaan zitten.

Beelen is in hoger beroep gegaan tegen het invorderen van zijn rijbewijs. Tot dat beroep dient, mag de radio-dj nog rijden. Hij heeft zelf al op het voorval gereageerd via Twitter.

Beelen is lang niet de enige die de fout maakt om met de nodige verboden middelen op achter het stuur te kruipen. Deze collega's gingen hem voor.

1 Katja Schuurman

ANP

Rijden onder invloed zal voor altijd onlosmakelijk verbonden zijn met onze Nederlandse vamp Katja Schuurman. In november 2002 werd de actrice en presentatrice veroordeeld tot een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden, met een proeftijd van twee jaar en een boete van 600 euro vanwege rijden onder invloed. Daarvoor werd zij al twee keer eerder betrapt met alcohol achter het stuur. In 1999 kreeg Schuurman zelfs een levensgevaarlijk ongeluk met een drankje te veel op. De toen 24-jarige soapster sloeg met haar terreinwagen over de kop op de A2. Na onderzoek bleek ze drie keer zoveel alcohol als toegestaan op te hebben.

2 Justin Bieber

Getty Images

Hij kan in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken: Justin Bieber, de rebel van showbizzland. We kunnen eigenlijk vrij weinig opnoemen waar deze popzanger nog niet mee te maken heeft gehad, zo ook rijden onder invloed. In 2014 werd de toen 19-jarige zanger opgepakt voor het rijden onder invloed van marihuana. Om het allemaal nog een stapje erger te maken, hield Bieber het toen niet bij een normaal tempo, maar gooide hij er meteen een straatrace tegenaan in zijn gele Lamborghini. Zijn straf? Een cursus zelfbeheersing van 12 uur, video's bekijken over verkeersongelukken en een boete van 50.000 euro die besteed werd aan een goed doel. Foei Justin, niet meer doen.

3 Amanda Bynes

Getty Images

Wij kennen haar voornamelijk als ontspoord kindsterretje: Amanda Bynes, bekend van tienerfilms als She's The Man en What a Girl Wants, werd in september 2014 gearresteerd voor rijden onder invloed. Het bleek te gaan om rijden onder invloed van Adderall, een medicijn tegen ADHD dat niet in Nederland te krijgen is. Uiteindelijk veroordeelde de rechter haar niet, maar werd Bynes een jaar later alsnog opgenomen in een psychiatrisch centrum. Daar bleek dat zij een bipolaire stoornis heeft. Inmiddels is Bynes druk bezig om aan een smetteloze toekomst te werken: ze studeert aan een mode-opleiding en wil dit jaar nog haar eigen kledinglijn uitbrengen.

4 Lindsay Lohan

Getty Images

Nog zo'n ster uit tienerfilms die we voornamelijk kennen van alle drama rondom haar ‘echte leven’: Lindsay Lohan. Ook Miss Lohan is niet vies van de nodige genotsmiddelen, en vond het na het gebruik hiervan nooit zo'n probleem om de auto te pakken. In 2007 reed ze haar eigen auto in de prak en bleek Lohan zowel cocaïne als twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol achter haar kiezen te hebben. Ze kreeg een voorwaardelijke celstraf en moest een dag in de cel doorbrengen. Uiteindelijk werden dit slechts 84 minuten, vanwege het gebrek aan cellen in Los Angeles.

5 Danny Froger

ANP

Vorig jaar kreeg de familie Froger de schrik van hun leven toen zoon Danny na de uitreiking van de Buma Awards een enorm auto-ongeluk kreeg, omdat hij met een drankje te veel op achter het stuur was gekropen. Zijn auto was bij het ongeluk over de kop gevlogen en Danny hield er meerdere gebroken ribben en een gekneusde long aan over. Oh, en 1000 euro boete en negen maanden rijontzegging, mede omdat Danny al eerder een bekeuring voor rijden onder invloed kreeg. Danny heeft het naar eigen zeggen deze keer wel goed begrepen: „Deze keer is anders. Ik heb mijn naasten zoveel verdriet aangedaan. Die waren zo geschrokken”, aldus de zanger in de media.

6 Stephanie Pratt

Getty Images

We weten niet of je haar na alle plastische chirurgie nog herkent, maar die gezichtsverbouwing had Stephanie Pratt uit de populaire realityserie The Hills ook gratis kunnen oplopen bij een ongeluk veroorzaakt door rijden onder invloed. In 2010 werd de realityster namelijk opgepakt omdat ze de nodige drank ophad terwijl ze aan het rijden was. Ze hoefde niet naar een afkickkliniek, maar moest zich van de rechter wel drie keer per week melden bij de Anonieme Alcoholisten, een educatieprogramma over alcohol volgen en een fikse boete betalen. Pratt vond de arrestatie „het ergste dat haar ooit is overkomen”, maar noemde het tegelijk „een grote zegen”, omdat ze haar lesje nu wel had geleerd.

7 Charlotte Crosby

Getty Images

Charlotte Crosby toont veel gelijkenissen met Stephanie Pratt. Beiden zijn bekend vanwege een realityshow, beiden zijn bijna niet meer terug te herkennen vanwege alle cosmetische ingrepen die ze hebben gehad en ook Crosby is in het verleden aangehouden vanwege rijden onder invloed. In maart 2016 werd de Geordie Shore-ster aangehouden vanwege een snelheidsovertreding, toen de agent het giecheltje van Crosby wel erg naar alcohol vond ruiken. Het was al de tweede keer dat zij werd aangehouden met alcohol op achter het stuur. De straf? Een rijontzegging van 18 maanden en een boete van 250 pond.

8 Bonnie St. Claire

ANP

En dan nog een BN'er die Katja de hand kan schudden als het gaat om een drankimago dat voor altijd aan je kleeft: Bonnie St. Claire. De zangeres staat voor eeuwig bekend als ‘drankorgel’, onder meer omdat zij in 2004 werd veroordeeld tot twintig dagen gevangenisstraf. Dat was omdat zij in 1997 voor de derde keer een auto-ongeluk had veroorzaakt door te rijden onder invloed van alcohol. Voor hetzelfde vergrijp kreeg ze eerder een taakstraf. In 2008 belandde Bonnie in het ziekenhuis met ernstige leverproblemen vanwege alcoholisme, waarna ze (naar eigen zeggen) stopte met drinken. Toch bleek Bonnie niet van haar verslaving af te kunnen komen: in 2014 brak haar man een been toen ze hem in een dronken bui buitensloot en hij via het balkon probeerde binnen te komen.


Jason Momoa in nieuwe video Ozzy Osbourne

Jason Momoa in nieuwe video Ozzy Osbourne

Jason Momoa in de clip van Ozzy Osbourne / YouTube

Foto van 'Metro'

21 FEB 2020

Je dacht dat Jason Momoa de rollen van zijn leven te pakken had als Aquaman en Khal Drogo? Vergeet het maar. Hij portretteert nu ook muzieklegende Ozzy Osbourne.

De 71-jarige Ozzy heeft namelijk weer een nieuw album uit. Ordinary Man is vrijdag uit en daar hoort natuurlijk een teaser bij. Voor de teaser van het nummer Scary Little Green Men heeft hij de Game of Thrones-acteur weten te strikken.

Jason als Ozzy


Kriebeltje boer Jaap (BZV) nu grote kriébel voor Helle

Kriebeltje boer Jaap (BZV) nu grote kriébel voor Helle

Helle en Jaap in de bloemenkas. | Foto: Femmy Weijs

Foto van 'Erik Jonk'

21 FEB 2020

Bloemenboer Jaap vond zijn geliefde Helle niet in Boer zoekt Vrouw. Maar eigenlijk wel dóór het populaire programma (en een kerstkaart).

„Ik voel wel iets van een kriebeltje, dat begint wel een heel klein beetje te komen.” Typische taal van bloemenboer Jaap (51) uit Rijsenhout. Voorzichtig vooral, als Boer zoekt Vrouw-presentatrice Yvon Jaspers hem op zijn erf weer eens van die ‘lastige vragen over de liefde stelde’. Moest ie tegenover een van zijn dagdates, voor de camera, ook nog eens over gevoél praten.

Vaak thuis op de bank


Tv heeft weer even een filmprogramma

Tv heeft weer even een filmprogramma

Martin Koolhoven. | Foto: Merlijn Doomernik

Foto van 'Erik Jonk'

21 FEB 2020

De Nederlandse tv-kijker bleef anderhalf jaar verstoken van een programma over film. De bevlogen filmregisseur Martin Koolhoven had het destijds weer eens geprobeerd met De kijk van Koolhoven.

Met een tweede reeks keert hij vanavond (20.25 uur, VPRO, NPO 3) zes weken terug. Op zijn hartstochtelijke en inzichtelijke manier leidt de Amsterdammer de kijker langs ‘sequals en remakes’, ‘eurocrime’, ‘aliens’, ‘American gangster’ (twee afleveringen) en ‘tijdreizen’.

Geen rijke traditie


Door bedreigingen liep relatie Bridget en André stuk

Door bedreigingen liep relatie Bridget en André stuk

Door bedreigingen liep relatie Bridget en André stuk / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

19 FEB 2020

De gestrande relatie tussen Bridget Maasland en André Hazes is het gesprek van de dag. Woensdag liet Maasland weten dat alle reacties en zelfs bedreigingen de relatie de das om deden.

Dat vertelde zij in de uitzending van Radio 538, waar Maasland voor voor het eerst over de relatiebreuk naar buiten trad. „We kregen bedreigingen via post, via Instagram, je kan het zo gek niet bedenken. Het is zo'n inbreuk op onze privacy, dat mensen die mij niet kennen denken iets te mogen zeggen over je of je neer mogen halen" , zegt de presentatrice.

Verlies nemen


Fajah Lourens: de acteerkriebels in ‘Suriname’ even terug

Fajah Lourens: de acteerkriebels in ‘Suriname’ even terug

Fajah Lourens als de manipulatieve, maar ook charmante en soms zacht-aardige Nadia in de film Suriname.

Foto van 'Erik Jonk'

19 FEB 2020

Tien jaar lang deed Fajah Lourens andere dingen dan acteren. Ze is tijdelijk terug, in de film Suriname.

Ze was pokerprof, maakte muziek als dj en producer, werd fitnessgoeroe, voedingsdeskundige, bestsellerschrijfsters van . Killerbody 1, 2 en 3. Motiveert via Instagram (188.000 volgers op @mykillerbodymotivation) en trainingsvideo’s tot bewegen, is modeontwerpster en producent van voedingsproducten. Nee, acteren zat er voor Fajah Lourens (38) sinds tien jaar ‘even’ niet in. Maar ze is terug, voor even, in de film Suriname. Dit keiharde misdaaddrama (16+) waarin Winston Righter – een rol van Rodney Lam – president van Suriname wil worden, maar achtervolgd door zijn verleden in een schaakspel tussen grote ego’s terechtkomt. Suriname, van de met een speelfilm debuterende regisseur Danny Leysner, draait vanaf donderdag 20 februari in de bioscoop.

Rol van Imanuelle Grives


Musical Elfstedentocht wordt ‘Soldaat van Oranje 2.0’

Musical Elfstedentocht wordt ‘Soldaat van Oranje 2.0’

Beeld uit de Elfstedentocht van 1947. | Foto: ANP

Foto van 'Erik Jonk'

18 FEB 2020

Na een voorbereidingstijd van jaren, komt hij er eindelijk: een musical over de Elfstedentocht.

Als we de makers mogen geloven, staat Nederland een musicalspektakel als Soldaat van Oranje te wachten, maar dan in een 2.0-versie: ’Een grensverleggend theaterproject’.

De Tocht gaat dat spektakel heten en wordt gespeeld en gezongen in een nieuw theater in Leeuwarden dat plaats biedt aan vijftienhonderd toeschouwers. In de theaterhal komt een ijsvloer. De musical gaat in oktober 2021 in première, is de planning.


Relatie André Hazes en Bridget Maasland gestrand

Relatie André Hazes en Bridget Maasland gestrand

André Hazes en Bridget Maasland / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 FEB 2020

Het waren drie mooie maanden, maar helaas is de liefde tussen Bridget Maasland en André Hazes alweer voorbij. De twee zijn uit elkaar.

Zondagavond in de late uitzending van Shownieuws maakte Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds dat al wereldkundig. Het duurde echter nog even voor het nieuws door de twee werd bevestigd. Dat gebeurde maandagochtend aan RTL Boulevard.

Geen valentijn


Kinderen voor Kinderen (40) geëerd in Hilversum

Kinderen voor Kinderen (40) geëerd in Hilversum

Beelden van het vorige jubileum, toen Kinderen voor Kinderen 30 werd. |Foto: ANP / Marcel Hemelrijk

Foto van 'Erik Jonk'

16 FEB 2020

Kinderen voor Kinderen is jarig (40) en dat wordt gevierd.

Op Een Onbewoond EilandIk Heb Zo Waanzinnig Gedroomd en Ha Ha Ha, Je Vader waren de eerste drie hits van het Kinderen voor Kinderen-koor, maar het muziekfenomeen is nog altijd een succes. Kinderen voor Kinderen gaat nu veertig jaar mee en dat wordt in de voorjaarsvakantie gevierd met allerlei (nostalgische) activiteiten in Beeld en Geluid in Hilversum.

Kinderen voor Kinderen (40) geëerd in Hilversum

Beeld en Geluid op het Hilversumse Mediapark. |Foto: Daria Scaglioli


Acteur Ewan McGregor weg uit Engeland om selfies
Likeability of5

Acteur Ewan McGregor weg uit Engeland om selfies

Ewan McGregor bij de première van Doctor Sleep / ANP

Foto van 'Metro'

14 FEB 2020

Acteur Ewan McGregor is helemaal klaar met zijn Engelse fans. Hij is de constante vraag om een foto zo zat, dat hij naar Los Angeles is vertrokken.

In een podcast van de Amerikaanse Sunday Sitdown, vertelt de Schotse acteur er klaar mee te zijn steeds met gebogen hoofd door de stad te lopen. Hij woonde jarenlang in Londen, waar hij de laatste tijd steeds drukker bezig is met zorgen dat hij geen oogcontact maakt met anderen. Dit naar eigen zeggen omdat hij constant om selfies werd gevraagd.

Zielloos en gênant


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Koolhoven over Oscarwinnaar: Spannend, grappig en buitenissig

Koolhoven over Oscarwinnaar: Spannend, grappig en buitenissig

Het hele Zuid-Koreaanse team achter Parasite. | Getty Images

Foto van 'Erik Jonk'

10 FEB 2020

Regisseur Martin Koolhoven over Zuid-Koreaanse Oscarwinnaar Parasite: „Dit mogen we toch wel uniek noemen.”

Zelfs de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in is zo trots als een pauw dat Parasite in 92 jaar de eerste niet-Engelstalige titel is die een Oscar voor beste film greep. Hij feliciteerde de makers dan ook, al was het in een tweet: „Ik ben trots op de regisseur, de acteurs en de crew. Het geeft ons volk moed in een periode waarin we het hoofd bieden aan grote problemen.”

Parasite pakte in de nacht van zondag op maandag nog drie van de belangrijkste filmprijzen: beste buitenlandse film (logisch), beste regie (Bong Joon-Ho) en beste scenario. En dat terwijl de Zuid-Koreaanse schoorsteenmantel als bomvol prijzen staan. De Gouden Palm werd uit Cannes bijvoorbeeld al meegenomen en ook de Golden Globe en de publieksprijs van het IFFR in Rotterdam gingen naar Parasite.


Acteurs gaan het liefste met moeder naar Oscars

Acteurs gaan het liefst met moeder naar Oscars

Acteurs gaan het liefste met moeder naar Oscars / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

10 FEB 2020

Een knappe date of je partner meenemen naar de Oscars? Nee hoor, veel acteurs nemen het liefste hun moeder mee naar de Oscar-uitreiking.

Hoe knap, rijk of succesvol de acteurs ook zijn; er gaat niets boven de liefde en steun van hun mama.

Lees ook: 'En de Oscar gaat naar...'


Prins Harry: 'Ik ben al jaren in therapie'

Prins Harry: Ik ben al jaren in therapie

/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

8 FEB 2020

De Britse prins Harry is al jaren in therapie vanwege de trauma’s die hij opliep over de dood van zijn moeder prinses Diana (1961-1997). Zij overleed toen de prins 13 jaar oud was.

Dat vertelde hij in zijn eerste publieke optreden sinds hij en zijn vrouw Meghan zich een maand geleden terugtrokken uit het Britse koningshuis. Dat doen ze onder meer door in het westen van Canada te wonen.

Bijeenkomst


Yes, de Pussycat Dolls hebben eindelijk nieuwe muziek!

Pussycat Dolls Melody Thornton, Ashley Roberts, Nicole Scherzingeron en Kimberly Wyatt / ANP

Foto van 'Metro'

7 FEB 2020

Wie in de zero's op de middelbare school zat, zal de Pussycat Dolls niet hebben gemist. De meidengroep werd groot met onder andere het nummer Don't Cha. Na meer dan tien jaar radiostilte zijn ze eindelijk weer terug!

Een heel decennium moesten we het zonder muziek van de Amerikaanse vrouwengroep doen, waarvan Nicole Scherzinger bij uitstek de bekendste is. In 2005 braken de vrouwen door met hits als Don't Cha met Busta Rhymes, Beep met will.i.am en Wait A Minute met producer Timbaland. In 2008 kwam het tweede album waarop onder andere Snoop Dogg en Missy Elliot te horen zijn uit. Sindsdien is er geen nieuwe muziek verschenen.

Voorproefje


Alleen maar respect voor de Queen of Rock ‘n Roll

Alleen maar respect voor de Queen of Rock ‘n Roll

Nyassa Alberta in de huid van Tina Turner. / Manuel Harlan

Foto van 'Erik Jonk'

6 FEB 2020

Utrecht is vanaf zondag de vierde stad met TINA, de Tina Turner Musical die ontstond in het brein van Joop van den Ende. Nyassa Alberta pakte de rol van haar leven.

Wie onlangs het Musical Awards Gala op tv zag of erbij was, hoorde dat ‘Tina Turner’ de ramen zo’n beetje uit de Amsterdamse RAI zong. Met haar optreden zette werd de musical voor 1 miljoen kijkers op z’n minst op de kaart gezet. „Haha, geen idee wat ik daar dacht. Volgens mij alleen maar dat ik heel, héél hard moest gaan, zo voor de eerste keer voor het Nederlands publiek.” Hier zie je het optreden:


RTL hervat reality-tv met Temptation Island

RTL hervat reality-tv met Temptation Island

De koppels uit een van de eerdere seizoenen. / RTL

Foto van 'Metro'

5 FEB 2020

RTL start het nieuwe seizoen van Temptation Island op woensdagavond 26 februari op RTL 5. Dat is woensdag bekendgemaakt.

Vorig jaar meldde de omroep dat gedurende het onderzoek rond het programma De Villa, het al opgenomen seizoen van Temptation Island zou worden opgeschort.

Aangepast proces


Hollands Hoop terug: absurd én herkenbaar

Hollands Hoop terug: absurd én herkenbaar

Links Marcel Hensema met uiterst rechts zijn ‘vrouw’ Kim van Kooten. Achteraan het stelletje Gaite Jansen en Martijn Lakemeier. / Foto’s: BNNVARA

Foto van 'Erik Jonk'

5 FEB 2020

Fans van dramaserie Hollands Hoop hebben drie jaar moeten wachten. Vanaf zondag volgt eindelijk de ontknoping.

Fokke (Marcel Hensema) staat op zijn Groninger weiland en schreeuwt. „Ik laat me niet van mijn land jagen!” Zijn vrouw Machteld (Kim van Kooten) is de rust zelve, al heeft ze een flinke gun in haar handen. „Om Liesbeth straks te begraven. Grapje.” Zo eindigde seizoen twee van de goed bekeken dramaserie Hollands Hoop. Maar ja, Hollands Hoop en grapjes…

Tussen een half miljoen en een miljoen tv-kijkers leefden in 2014 en 2017 mee met forensisch psychiater Fokke Augustinus en zijn gezin. Fokke belandde onbedoeld in de drugswereld, aangezien in de van zijn vader geërfde stolp Hollands Hoop wiet met dezelfde naam wordt geteeld. Na zestien afleveringen pure ellende, staat het gezin toch nog overeind. Ondanks totaal scheefgegroeide verhoudingen met mededorpelingen en onderwereldfiguren. Ondanks het totaal vergeten van elk grammetje ethisch besef. Duidelijk werd in ieder geval: ze zitten nog altijd in de problemen. Tot. Hun. Nek.


Marco en Leontine Borsato op de rode loper.

BN'ers leven mee met Marco en Leontine Borsato

Marco en Leontine Borsato op de rode loper. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

4 FEB 2020

Op sociale media hebben verschillende BN’ers hun medeleven getoond met Marco en Leontine Borsato. 

De zanger liet dinsdag op Facebook weten dat hij en zijn vrouw uit elkaar uit gaan. Leontine deelde dezelfde tekst even later via Instagram.

Onder meer Connie Breukhoven, Humberto Tan, Quinty Trustfull, Ali B en Danny de Munk lieten een hartje achter onder de post. Ook Roxeanne Hazes, Jeroen van Koningsbrugge en Jamai Loman meldden dat ze meeleven met de twee.


Marco en Leontine Borsato uit elkaar

Marco en Leontine Borsato uit elkaar

Marco en Leontine Borsato uit elkaar. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

4 FEB 2020

Marco Borsato en zijn vrouw Leontine Ruiters gaan uit elkaar. Hun management heeft dat laten weten aan RTL Boulevard. Ze waren sinds 1998 met elkaar getrouwd.

De zanger laat op zijn eigen Facebookpagina weten dat hij en Leontien na een huwelijk van meer dan twintig jaar 'met pijn in onze harten' hebben besloten om uit elkaar te gaan. Hij vervolgt dankbaar te zijn voor de mooie jaren samen en vraagt iedereen om rust en privacy om dit te kunnen verwerken.

De zanger en de voormalige assistente van Rad van Fortuin waren sinds mei 1998 met elkaar getrouwd. Marco (53) en Leontine (52) hebben samen drie kinderen: zoons Luca (21) en Senna (18) en dochter Jada (17).


Billie Eilish is imitators zat: Houd alsjeblieft op

Billie Eilish is imitators zat: Houd alsjeblieft op

„Houd hier alsjeblieft mee op", schreef de 18-jarige ster bij screenshots die ze maakte van YouTube-video's. /ANP

Foto van 'Ista van Galen'

1 FEB 2020

Zangeres Billie Eilish is het zat: vele fans verkleden zich als haar om op straat hysterie te creëren. Ze riep haar fans via Instagram op hiermee te stoppen: „Jullie laten me slecht overkomen".

„Houd hier alsjeblieft mee op", schreef de 18-jarige ster bij screenshots die ze maakte van YouTube-video's.

Imitaties