Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 28 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Thijs Boermans (De Held): acteren, economie, voetbal

Thijs Boermans uit Amsterdam is in De Held de zoon van Sara (Monic Hendrickx). Waar hij eerder in De Leerling het hart van lerares Halina Reijn sneller liet bonzen, wil hij zich in De Held aansluiten bij de US Marines. Boermans is een acteur uit een regisseursfamilie (vader Theu, moeder Paula van der Oest en broer Bobby).

Bij de US Marines, dat is nogal een keuze.

Zeker, maar Mich voelt zich ook verantwoordelijk voor zijn familie. Hij is de enige die het geheim van opa kent. Hij voelt het als een plicht.

Zou jouw moeder je tegenhouden?

Die had het totaal niet goedgekeurd, mijn vader ook trouwens. Maar wees niet bang, ik studeer liever dan dat ik het leger in ga.

Maar je bent toch acteur?

Ook, maar ik studeer daarnaast economie aan Nyenrode. Ik wil risico’s spreiden en een basis hebben voor als het op acteergebied niet helemaal loopt. Dat vind ik fijn.

Dat zijn twee uitersten…

Ik ben ook in twee werelden opgegroeid. Mijn ouders zijn kunstenaars en mijn schoolvrienden uit Amsterdam-Zuid zijn totaal anders. Kunst en cijfertjes dus,

Profvoetballer worden

Wilde je niet als je familie het regievak in?

Ze maken prachtige dingen, maar eerlijk gezegd wilde ik het liefst profvoetballer worden, haha. Nu vind ik het heel leuk om voor de camera te staan in plaats van erachter en om mezelf terug te zien.

Als je met Monic Hendrickx en Fedja van Huêt mag acteren, denk je dan niet: laat die cijfertjes maar?

Nee, maar het spelen met die twee was sowieso geweldig, ik heb heel veel geleerd en ben een ervaring rijker.

Zoon van Boermans

Hoop je dat mensen zeggen: Thijs was goed, in plaats van ‘de zoon van’?

Ik hoop dat ze mijn talent los kunnen zien van het talent van mijn ouders en dat ik het ben die de acteerprestatie levert. Maar dat ik de zoon van Boermans word genoemd, dat ben ik gewend hoor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.