Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 29 sep 2016
Leestijd: 4 minuten

De naam van O’G3NE is nu gevestigd

O’G3NE brengt vrijdag het eerste album uit en begint donderdagavond aan een totaal uitverkochte theatertournee.

Na The Voice of Holland-winst in 2014 volgde de grote drukte, maar uiteindelijk vond O’G3NE tijd voor het eerste album. We Got This verschijnt vrijdag, waarop hun veel gewaardeerde vocal harmonystemmen acht nieuwe nummers zingen en de eerder uitgebrachte single Take The Money And Run. „We hebben eerst onze naam proberen te vestigen”, zegt Amy, net nadat ze in het Amsterdamse Vondelhotel via Snapmetro vragen van Metrolezers enthousiast hebben beantwoord. „Maar nu was het tijd voor een plaat.” Het doel van We Got This was duidelijk, stelt Lisa: „Elk nummer moest singlewaardig zijn.”

De naam van O’G3NE is nu gevestigd
Amy.

Three Times A Lady

En óf die naam door de tweeling Shelley en Amy (20) en Lisa (22) gevestigd werd. Dit voorjaar deed O’G3NE van zich spreken tijdens het programma De Beste Zangers en talloze optredens in het land werden gedaan. Dit resulteerde in de theatertour Three Times A Lady, waarbij alle 44 shows in grote zalen als het Beatrixtheater in Utrecht, de Nieuwe Luxor in Rotterdam en het AFAS Circustheater in Scheveningen tot op de laatste plaats zijn uitverkocht (enkele voorstellingen worden en zijn wel bijgeboekt). De zussen bewijzen het ongelijk van de mensen die altijd roepen ‘dat je van een talentenjachtwinnaar nooit meer wat hoort’.

Non-stop aan het werk

Hoewel de drie totaal verbaasd zijn over de huidige successen, hebben ze hun carrière en bestaan goed in de hand, vindt Shelley: „Eigenlijk zijn we nu twee jaar achter elkaar non-stop aan het werk, maar door onze jarenlange ervaring gaat het goed en dat is aan het album wel te horen.” Voor wie het vergeten was, O’G3NE stond in 2007 al in de finale van het Junior Eurovisie Songfestival. Shelley: „Het artiestenbestaan hebben we geloof ik wel onder de knie.” Amy: „We zijn nog jong, maar zitten volgend jaar tien jaar in het vak, bizar eigenlijk.”

De Beste Zangers gaf hen een boost, zo konden zo op social media merken. Lisa: „Het heeft onze doelgroep nog breder gemaakt. We hadden vooraf goed nagedacht wat we voor de andere artiesten zouden zingen en hoe. Ik denk dat mensen ons nog wat beter hebben leren kennen.” Shelley: „Het voelde ook als een uitstapje omdat je liedjes zingt die je anders nooit doet. We waren nu even collega’s onder elkaar en vonden het spannender dan The Voice.”

De naam van O’G3NE is nu gevestigd
Lisa.

Die collega’s waren onder meer Jeroen van der Boom, René van Kooten, Sharon Doorson en Willeke Alberti. De gangmaker tijdens de drie opnamedagen op Ibiza? Die weet Amy wel: „Dat is presentator Jan Smit, die kan er wat van. Die Volendammers kunnen echt veel bier drinken, haha; en dan staan ze ’s morgens vroeg gewoon weer fris op.” Lisa: „We hebben er vrienden gemaakt en zitten nog allemaal in een whatsappgroep. De blazerssectie van het programma hebben we mooi even geleend voor de theatertour.”

Kijkcijferhit

2,6 miljoen mensen hebben O’G3NE’s vertolking van Clown van Emeli Sandé op YouTube bekeken (de clip vind je onderaan). Na De Beste Zangers kwam O’G3NE op nummer 1 in de iTunes Top 40. Duizenden mensen reageerden, waaronder Sandé zelf. „Ze stuurde beautiful”, zegt Amy.

In de theatertour, donderdagavond is de aftrap in Etten-Leur, komen alle nummers van We Got This aan bod. Lisa: „We gaan tussendoor ook dingen vertellen, maar het wordt geen praatshow.” Shelley: „Gezellig wordt het wel, er zal tijd voor grapjes zijn, maar een script hebben we niet.” Amy: „Fans die zes keer komen kijken, moeten natuurlijk niet elke keer hetzelfde gebabbel horen. Of wel trouwens, alles is toch al uitverkocht, hahaha.” Lisa herstelt snel: „We gaan de mensen in de zaal iets onvergetelijks geven.”

De naam van O’G3NE is nu gevestigd
Shelley.

De naam is gevestigd, het succes daar, tijd voor een nieuwe stap: de zussen gaan het huis uit. Lisa gaat samenwonen, Shelley en Amy (de enige vrijgezel) trekken samen in een nieuwe woning. De Brabantse gezelligheid bij de ouders in Fijnaart zullen de zussen, die het zo goed met elkaar kunnen vinden, wel missen. Dat wordt vijf keer per week bij pap en mam aanschuiven? Shelley en Amy tegelijk: „Dat denk ik wel!” Lisa: „En bij mij ook, toch?”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.