Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 29 sep 2016 / 07:24 uur

Teletekst-shirt Jan Boskamp hit onder Feyenoordfans

Het Teletekst-poloshirt dat Jan Boskamp vrijdag aanhad tijdens het programma Voetbal Inside blijkt gewild onder Feyenoordfans in het hele land. Op het shirt staat de Teletekst-pagina met de laatste tussenstand van de eredivisie afgebeeld. Feyenoord staat bovenaan dankzij een uitzonderlijk goede competitiestart.

Boskamp riep tijdens de uitzending dat het shirt te koop zou zijn op de website van Jako sportkleding, alleen wisten ze daar bij Jako niets van af. Tot ze maandag ineens bestellingen voor de polo binnen zagen komen. „Jan heeft dit compleet zelf bedacht, wij wisten van niets”, zegt Paul van Leeuwen van Jako, de vaste kledingsponsor van de voormalig Feyenoord-middenvelder. „Dit is typisch Jans manier om te laten zien hoe ‘zijn’ club ervoor staat.”

Bestellingen

De polo’s worden nu op bestelling gemaakt en kosten 40 euro. Jako zorgt dat ze bedrukt worden met de meest recente tussenstand zolang het succes van Feyenoord aanhoudt. „Gelukkig hadden we genoeg op voorraad om op de ludieke actie in te spelen. De polo’s konden daarom zo gemaakt worden.”

Inmiddels zijn er een stuk of 20 shirts in bestelling, maar het aantal loopt hard op. „Om te zeggen dat het storm loopt, is overdreven, maar het gaat lekker. Ik denk niet dat Jan doorhad hoeveel impact hij zou hebben toen hij het riep”, lacht Van Leeuwen. „De bestellingen komen werkelijk vanuit het hele land.”

Afwachten

Van Leeuwen houdt zijn hart vast voor vrijdag, wanneer er een nieuwe Voetbal Inside wordt uitgezonden. „Het is afwachten wat hij dan weer gaat zeggen, haha!”

Het T-shirt. / Afbeelding: Jako Sportkleding

Wat een Koning, -> Jantjeboskamp ! Trui met Teletekstpagina 819 met Feyenoord op 1 op tv

Posted by Jantjeboskamp on Friday, September 23, 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Teletekst-shirt Jan Boskamp hit onder Feyenoordfans
Sluiten