Showbizz

Jett Rebel Ambassadeur van de Vrijheid

Jett Rebel liefst per fiets naar Bevrijdingsfestival

Jett Rebel gaat op 5 mei voor een positieve, optimistische en vrije sfeer op vijf Bevrijdingsfestivals. / Ilvy Njiokiktjien | Nationaal Comité 4 en 5 Mei

Foto van 'Erik Jonk'

18 JAN 2015

Caro Emerald, Dotan, Mainstreet en Jett Rebel zijn op 5 mei de Ambassadeurs van de Vrijheid. Metro spreekt de laatste, vroeger nog bekend als Jelte Tuinstra.

Het is op 5 mei 25 jaar geleden dat de eerste muzikale ambassadeurs op de Bevrijdingsfestivals optraden. Caro Emerald, Dotan, Mainstreet en Jett Rebel werden zaterdag op Noorderslag in Groningen bekendgemaakt. Zij zijn op veertien Bevrijdingsfestivals de nieuwe ambassadeurs, onder de vlag van het Nationaal Comité 4 en 5 Mei. ‘Wonderkind’ Jett Rebel (24) uit Den Haag brak in 2014 definitief door. Zijn zegetocht lijkt niet te stoppen.

Positieve vibe

En nu ook nog Ambassadeur van de Vrijheid…

Ik ben al weer een tijdje geleden gevraagd en moest het heel lang voor me houden. Ik wilde het natuurlijk tegen iedereen vertellen, want ik vind het een eer. Een Bevrijdingsfestival is nogal een bijzonder festival, waarbij ik het gevoel heb dat het hele land erop uit trekt. Er zijn wel meer dingen waarbij het hele land erop uit gaat, zoals Koningsdag, maar daar heb ik geen fuck mee. Een Bevrijdingsfestival heeft een goeie, positieve vibe, zo’n hele dag draait om vrij zijn. Er wordt ook nog ergens over nagedacht, het is niet dom schreeuwen met een biertje in je hand. 5 mei is een feestdag die ergens voor staat. De traditie dat er overal, werkelijk overal een dag lang muziek is, dat maakt het voor mij iets om naar uit te kijken. Nu mogen we er op vijf optreden. Veel, maar ja, ik zeg altijd ‘doe maar zo veel mogelijk’.

Ging je vroeger zelf kijken?

Zeker, altijd in Utrecht. Ik ben opgegroeid in Baarn/Soest. Dan gingen we met de trein naar Utrecht en moesten we elk jaar weer proberen het festivalpark te vinden, haha.

Lees ook: Wie gaan er vliegen op 5 mei?

Je wordt op 5 mei vervoerd per helikopter. Heb je wat met vliegen?

Nee, totaal niet. Ik ben bang in een vliegtuig, maar ben ook al bang in een auto en op de brommer. Het liefst zou ik van het ene festival naar het andere festival fietsen. Gelukkig is mijn manager ook bang om te vliegen, dus willen we naast elkaar zitten.

Ga je behalve spelen ook nog het woord voeren over vrijheid?

Ik probeer altijd wel wat te zeggen, maar als muzikant moet je op sommige momenten ook oppassen. Ik ben uiteindelijk maar een jongen die z’n hele leven heeft geoefend op gitaar spelen, zodat ik op een podium kan staan. Nogmaals, ik vind het een eer dat ik ben gevraagd, maar ik moet niet van mezelf denken of geloven dat ik over vrijheid écht iets te zeggen heb. Ik probeer sowieso een positieve, optimistische en vrije sfeer te creëren waarbij mensen zichzelf kunnen zijn. Daar zal ik op 5 mei nog een schepje bovenop doen.

Voor jou is muziek dus de vrijheid?

Absoluut, want muziek is mijn alles. Voor iedereen is dat natuurlijk anders, maar iedereen moet het recht op vrijheid hebben. Iedereen moet z’n leven kunnen leiden zoals hij of zij dat wil of in elk geval het gevoel hebben dat dat kan. In Nederland hebben we dat behoorlijk voor elkaar, maar op een heleboel plekken op de wereld niet. Als we op 5 mei op de festivals samen aan het lachen zijn, dan hoop ik ook dat we ons realiseren waarom we kunnen lachen en dat dat bijzonder is.

Geven de aanslagen in Parijs het ambassadeurschap dit jaar een speciale lading?

Ik denk dat het allemaal iets harder aan komt die dag, maar er kan in de tussentijd nog een heleboel gebeuren. Hopelijk zijn dat goede dingen en kunnen we dat vieren.

Protestliederen

Je hebt de vrijheid behoorlijk van huis uit meegekregen hè?

Ja, ik ben vrij socialistisch opgevoed. Toen ik jong was speelden mijn ouders protestliederen bij demonstraties. Daar ben ik dus wel mee opgegroeid. En nu ben ik dan ambassadeur… Nog maar een paar jaar geleden trad ik op in zaaltjes voor tien mensen en had ik nooit durven dromen dat ik iets over vrijheid zou mogen zeggen. Inmiddels ben ik in een positie dat mensen soms luisteren naar wat ik doe en realiseer ik me heel erg hoe belangrijk het is om een positieve uitstraling te hebben. Al zal ik er niet in doorslaan, want uiteindelijk ben ik muzikant. Maar soms zeggen mensen bijvoorbeeld dat ze door mijn gekke kleding het gevoel hebben dat ze mogen dragen wat ik draag; en dat ze er uit mogen zien zoals ze zelf willen. Dat vind ik dan wel ontzettend vet.

Lees ook: Bevrijdingsfestivals 2014 waren 'gezellig druk'.

Je hebt de vorige zomer zestig festivals gedaan. Wordt de komende zomer weer zo heftig?

Nou, ik begin er al met vijf Bevrijdingsfestivals op 5 mei, haha. Maar nee, ik denk niet dat ik er zestig doe dit jaar. Ik heb er ontzettend van genoten, maar ik heb in mijn leven twee obsessies: live spelen en in de studio zitten en muziek maken. In heb vorig jaar mijn album afgemaakt in de late uurtjes na de optredens. Dan werkte ik tot zes of zeven uur in de ochtend, sliep een paar uurtjes, ging dan nog wat opnemen en werd ik om vier uur weer opgehaald voor een show. Dat heeft me lichamelijk genekt, maar het was de enige manier om aan mijn studiouren te komen. Ik hoop dat ik dit jaar de kans krijg om wat meer van die uren te maken, maar ondertussen heb ik al weer zin om te reizen en shows in het buitenland te doen.

Informatie

Jett Rebel is te zien op de Bevrijdingsfestivals van Leeuwarden, Groningen, Amsterdam, Haarlem en Den Haag. Metro is mediapartner.

Meer info: www.bevrijdingsfestivals.nl.


Miljuschka reageert op kritiek over 'plussize'

Miljuschka reageert op kritiek over 'plussize'

Miljuschka Witzenhausen. /ANP

Foto van 'Metro'

20 JUL 2019

„Vanaf morgen sier ik met trots als eerste plussize model de cover van Grazia", zo startte presentatrice Miljuschka Witzenhausen haar Instagrampost woensdag. Alhoewel de presentatrice dit goed bedoelde, kreeg ze een hoop kritiek over zich heen. Fans en volgers waren in shock dat ze zichzelf onder het kopje 'plussize' vond behoren.

Vanaf maat 40 onder plussize


Partysquad's Ruben komt met eigen 'Indo-kledinglijn'

Ruben in één van zijn ontwerpen. / Privébeeld

Foto van 'Daisy Heyer'

20 JUL 2019

Ruben Fernhout, dat is toch die van de The Partysquad?! Klopt, maar vanaf nu is Ruben ook de man achter de kledinglijn Masa Cinta: en voor de mensen die een band met Indonesië hebben, komen de stoffen vast heel bekend voor…

Fernhout praat honderduit als we hem spreken over zijn eerste project op het gebied van fashion. Hij is bloednerveus voor de lancering, zaterdagmiddag in Hotel Jakarta, Amsterdam „Omdat dit iets is wat recht uit mijn hart komt”, vertelt hij vol trots. Het concept is eigenlijk heel herkenbaar voor mensen met Indo-roots of de vele duizenden vakantiegangers die ooit een bezoekje hebben gebracht aan Indonesië: batik-stoffen, maar dan in een hip jasje.


The Lion King nu al record aantal bezoekers in NL

De soundtrack van The Lion King wordt gezongen door Beyoncé. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

18 JUL 2019

De nieuwe versie van The Lion King is op de eerste dag dat de Disneyfilm in de bioscoop draaide, bezocht door 112.000 bezoekers. Het is daarmee de beste opening voor een Disney-film ooit in Nederland, maakte de distributeur donderdag bekend.

Dubbele bedrag

De nieuwe Lion King bracht in één dag 1,6 miljoen euro op. Dit is bijna het dubbele van het bedrag dat de originele versie uit 1994 in het hele eerste weekend opbracht.


Nieuwe Lion King is koninklijk

Nieuwe Lion King is koninklijk

Simba wordt getoond aan het dierenrijk. / Foto's: Disney Enterprises

Foto van 'Erik Jonk'

17 JUL 2019

Precies een kwart eeuw na de tekenfilm heeft Disney The Lion King in een langverwachte live-actionversie woensdag in de bioscoop gebracht. Metro zette de 3D-bril op (en genoot).

Alweeeeeeer The Lion King? Die vraag zou je na honderd keer de tekenfilm te hebben gezien of een paar keer naar de musicalversie in Scheveningen te zijn geweest, kunnen stellen. Maar nee. Bij wijze van spreken keek de halve wereldbevolking reikhalzend uit naar het beroemde verhaal dat opnieuw wordt verteld. De eerste korte trailer werd op dag één al meer dan 200 miljoen keer op YouTube bekeken. En nu is The Lion King dan eindelijk terug in de bios. Een Metro-collega probeerde voor de avondvoorstelling van woensdag in Hilversum een ticket te bestellen. Geen kans. Tja, dit wordt natuurlijk de filmklapper van deze zomer (de tekenfilmversie leverde Disney bijna 1 miljard dollar op). Het mag gezegd: uitstekende tip voor diegenen die niet op vakantie gaan.

Levensecht


Temptation-Rodanya zwanger van eerste kindje

Foto: Instagram Rodanya Kelsey

Foto van 'Metro'

16 JUL 2019

Realityster Rodanya Kelsey, bekend van Temptation Island, wordt moeder. Dat maakte Kelsey dinsdagavond bekend op Instagram.

Niet helemaal eerlijk

Kelsey deelt foto’s van een fotoshoot met de tekst: „Ik ben verliefd op een klein mensje, alleen heb ik hem nog niet ontmoet. Alleen wij tweetjes.”


Emmy-nominaties voor The Voice en Carice van Houten

Sfeerbeeld tijdens de halve finale van The Voice of Holland. / ANP

Foto van 'Metro'

16 JUL 2019

De nominaties voor een Emmy zijn dinsdag bekendgemaakt. De Amerikaanse versie van The Voice is genomineerd in de categorie Outstanding Reality-Competition Program. Het is de achtste Emmy-nominatie voor het programma van John de Mol.

Nederlands tintje

De talentenjacht werd voor het eerst genomineerd in 2012, en won de eerste Emmy het jaar erop. Ook in 2015, 2016 en 2017 ging De Mol er met de prijs vandoor. Vorig jaar moest hij RuPaul's Drag Race voor laten gaan.


Technokoning Adam Beyer: ‘Talent gaat vóór gender’

Adam Beyer, de man achter Drumcode Festival.

Foto van 'Daisy Heyer'

15 JUL 2019

Vorig jaar was het daar opeens: een eigen festival voor het immens populaire Drumcode label. Dit jaar gaat het festival van één naar twee dagen. De man achter het label, de muziek en het festival: Adam Beyer.

De 43-jarige Zweedse dj die oorspronkelijk uit Stockholm komt en die al vanaf zijn vijftiende besloot als dj aan de slag te gaan, blijkt al jaren een succes. Anno 2019 woont hij met zijn vrouw (en tevens dj) Ida Engberg op Ibiza, heeft hij eigen succesvolle avonden op Awakenings Festival, draait hij over de hele wereld als een van de pioniers van de scene en is ‘zijn’ festival na de eerste editie direct uitgebreid naar twee dagen.

Opvallend accent


Amsterdamse dolblije zomerqueen van Rotterdam

Amsterdamse is de dolblije zomerqueen van Rotterdam

Chesley Verbond kan haast niet wáchten op 27 juli. / Thijs Tromp

Foto van 'Erik Jonk'

15 JUL 2019

Rotterdam krijgt een Amsterdamse zomerqueen, of beter gezegd: de Queen Western Union Zomercarnaval 2019.

Want zo heet deze eervolle ‘job’ tegenwoordig in plaats van zomerqueen of zomerkoningin. Chesley Verbond (27) is op zaterdag 27 juli het stralende middelpunt van de wereldberoemde Zomercarnaval Straatparade in de havenstad. Dit praalwagen- en muziekfeest is een van de hoogtepunten van Rotterdam Unlimited. Van 23 tot en met 27 juli staat Rotterdam in het teken van het grootste gratis straatfestival van Europa, waar vele culturen samenkomen.

Liefde na Caribana


Dj mist optreden door in brand gevlogen auto

Hardstyle-dj Psyko Punkz miste zaterdag een optreden doordat zijn auto op de snelweg in brand vloog. / Pexels

Foto van 'Metro'

13 JUL 2019

Het optreden van hardstyle-dj Psyko Punkz liep zaterdag iets anders dan gedacht. Psyko Punkz moest zijn optreden cancelen omdat zijn auto onderweg in brand was gevlogen.

Zware beschadigingen

Wietse Amersfoort, zoals de dj eigenlijk heet, was zaterdagmiddag onderweg naar een optreden in Duitsland toen zijn auto op de A12 ter hoogte van Zevenaar in brand vloog. Zowel de dj als de bijrijder zijn ongedeerd gebleven, schrijft Omroep Gelderland


Christoph Waltz toch weer de schurk in Bond-film

Acteur Christoph Waltz. / AFP

Foto van 'Metro'

12 JUL 2019

Acteur Christoph Waltz keert mogelijk terug als schurk in de 25e James Bond-film die momenteel in de maak is. De geruchten gaan nadat de acteur werd gesignaleerd op de set.

In 2015 nam de Duits-Oostenrijkse acteur voor het eerst de rol van slechterik op zich in de film Spectre. Het was lang onduidelijk of Waltz ook voor de opvolger de rol van Blofeld zou vertolken, dat lijkt nu bevestigd te worden.

Tip


Geen nieuw seizoen meer voor Marvel-series Netflix

Luke Cage krijgt ook geen nieuw seizoen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

11 JUL 2019

Na Netflix, Videoland, HBO en Amazon Prime komt er een nieuwe streamingdienst bij, eentje van Disney. Dat heeft gevolgen voor het grote Marvel-aanbod dat bij Netflix onder is gebracht.

Netflix geproduceerd

De heldenseries van Marvel vallen onder Disney en zullen, nu daar een eigen streamingdienst komt, de overstap maken. Dat betekent dat de series die door Netflix geproduceerd werden, Daredevil, Iron Fist, Jessica Jones en Luke Cage, er niet een nieuw seizoen zullen krijgen.


Nieuwe seizoen Stranger Things breekt records

Stranger Things/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

9 JUL 2019

Stranger Things seizoen 3 ging afgelopen donderdag in première op Netflix. Volgens de streamingsdienst zorgde de serie direct voor een nieuw record doordat er vanaf 40,7 miljoen accounts al is afgestemd op de show.

Bovendien slaat het seizoen ook goed aan, want al vanaf 18,2 accounts zijn de acht afleveringen al helemaal afgekeken. Sowieso moet 'zeventig procent' van het seizoen gezien zijn door een gebruiker om door Netflix als bekeken te worden gecategoriseerd.

Murder Mystery


Ranking the Stars terug bij RTL mét Paul de Leeuw

Paul de Leeuw gaat weer aan de slag met 'zijn' Ranking The Stars, maar nu op RTL. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

6 JUL 2019

Ranking the Stars keert terug op televisie, maar dit keer niet bij de NPO maar bij RTL. Het programma verhuist, samen met presentator Paul de Leeuw, van BNNVARA naar RTL 5, meldt NU.nl aan wie de zender dat bevestigd heeft.

De Leeuw maakte de overstap naar RTL in 2018 al, maar lange tijd was onduidelijk wat er zou gebeuren met het programma dat hij bij de publieke omroep maakte. Bij de NPO werd het programma gezien als 'te veel entertainment', waardoor het daar niet meer mocht worden uitgezonden.

Bekende Nederlanders ranken


Temptation-Rosanna en Michella Kox samen op de bank

Michella Kox en Rosanna van Temptation Island samen op de bank. / Videostill Michella Kox YouTube

Foto van 'Daisy Heyer'

5 JUL 2019

Wie Temptation Island de afgelopen jaren heeft gevolgd weet twee dingen: Michella Kox is de koningin wat betreft de roddels over het programma en Rosanna (die van Niels) had tot voor kort een bloedhekel aan haar precies om die reden. De meeste roddels die Kox naar buiten bracht, gingen namelijk over Rosanna en haar huidige lief Niels. En dat blijkt best veel te weeg te hebben gebracht in het leven van Rosanna.

Verrassend genoeg is Rosanna te gast geweest bij Michella Kox voor de opnames van Alles Kan Kapot: een serie op het YouTube-kanaal van Kox. Hoewel de twee al tijden met elkaar lopen te ruziën op social media, bleek Rosanna niet de beroerdste om langs te komen toen Kox haar vroeg voor de video, waar ze voor eens en altijd samen roddels konden bespreken én ontkrachten.

Vaak ruzie


Tv-serie over Harry Potter in de maak

Harry Potter aan het zwerkballen. / EPA

Foto van 'Metro'

3 JUL 2019

Goed nieuws voor fans van de tovenaarsleerling van Zweinstein! Naar verluidt is Warner Bros bezig met een tv-serie over Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel.

Trouwe fans

Het is inmiddels alweer acht jaar geleden dat de laatste Harry Potter-film uitkwam en nog steeds zijn de boeken en films zeer geliefd bij een grote groep fans. Volgens het AD wordt er door Warner Bros momenteel gewerkt aan een serie welke zich afspeelt in hetzelfde universum.


Famke Louise maakt acteerdebuut

Famke Louise maakt acteerdebuut

Famke Louise, hier als zangeres tijdens Noorderslag. / Ferdy Damman | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

3 JUL 2019

Famke Louise maakt haar acteerdebuut. De zangeres speelt de hoofdrol in de korte film Hitte van regisseur Thessa Meijer.

Meijer en productiebedrijf July Film maakten Hitte in opdracht van filmplatform Cineville. Vanaf 8 augustus is de korte film in de 43 Cineville-filmtheaters te zien. Eerder speelde Famke Louise een 'hoofdrol' in een Videolandproductie, maar dat was een documentaire over haar leven.

Knappe ijscoman


Rapper A$AP Rocky in Zweedse gevangenis

Rapper A$AP Rocky in Zweedse gevangenis

De rapper wordt verdacht van ernstige mishandeling, in een video is te zien dat hij een man tegen de grond werkt. /ANP

Foto van 'Metro'

3 JUL 2019

A$AP Rocky, een Amerikaanse rapper, is dinsdagavond door de Zweedse politie gearresteerd in het centrum van Stockholm. Dat meldt de Zweedse krant Aftonbladet. Volgens diezelfde krant wordt de rapper, die was verwikkeld in een gevecht, verdacht van ernstige mishandeling.

Dinsdagavond vond het Smash Festival, waar A$AP Rocky optrad, plaats in het stadion van Stockholm. Kort na de afloop van het festival werd de rapper gearresteerd.

Gevecht


Film White Chicks krijgt vervolg

Terry Crews. / EPA

Foto van 'Metro'

2 JUL 2019

In de talkshow Watch What Happens Live With Andy Cohen, bekende acteur Terry Crews dat er na vijftien jaar een vervolg komt op de populaire film White Chicks.

De acteur laat in de talkshow weten dat hij al sinds de eerst film uitkwam aan het trainen is voor het vervolg. In de film gaan twee FBI-agenten undercover als ‘white chicks’ om twee hotelerfgenamen te redden.

Culthit


Likeability of2

Er komt een follow-up serie van Sex and the City!

De officiële cast van Sex and the City zal waarschijnlijk niet te zien zijn, maar goed nieuws is het wel. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

23 JUN 2019

Je had de serie, toen een film, toen een tweede film en daarna was het basta: Sex and the City komt nooit meer terug. Maar fans springen een gat in de lucht bij het volgende nieuws: er komt een nieuw boek én een nieuwe tv-serie van Sex and the City-schrijfster Candace Bushnell. En die klinkt nog beter dan het oldskool Sex and the City!

In maart afgelopen jaar werd bekendgemaakt door Deadline dat het boek van Sex and the City een follow-up kreeg met de naam Is There Still Sex in the City? Het boek staat gepland voor 6 augustus, maar dat is dus niet het enige: dit boek krijgt ook een tv-staartje met een eigen serie op televisie. En de serie zal gaan over een categorie vrouwen die je wellicht niet verwacht.

50-plussers


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_96f627cf0fde99c0cb64b5068af60e5af255dfdf_avatar