Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 18 jan 2015

Theater Terra vermaakt met Ali Baba het hele gezin

Recensie: Ali Baba en de 40 Rovers. * Producent: Theater Terra. * Met: Sander de Heer, Desi van Doeveren, Juliann Ubbergen, Koen Iking en Shaneequa Thelissen. * Gezien: première, vrijdag in De Meervaart in Amsterdam.

Wat is het?

Een familievoorstelling die tot en met eind mei in de Nederlandse en enkele Vlaamse theaters te zien is. In deze show het beroemde 1001 Nachtsprookje Ali Baba en de 40 Rovers, waarbij genoemde Baba de rovers hun grot vol schatten ziet openen en daarna zelf wat goud pakt. Als de rovers dat ontdekken gaan ze op zoek.

Krokodillen

Theater Terra zou Theater Terra niet zijn als het verhaal niet in een originele vorm wordt gebracht. In dit geval vertelt het liefje (Desi van Doeveren) van de sultan (Sander de Heer) het verhaal, zonder dat er liefde in voor mag komen. De sultan heeft het door een ex niet zo op vrouwen en wil eigenlijk het personage van Van Doeveren al na 1 dag voor de krokodillen werpen. Ze redt zich er uit, met haar verhaal.

Theater Terra?

Ja, een producent met 35 jaar familievoorstelling- en musicalervaring. Shows van Theater Terra worden over de hele wereld gespeeld. Bekende titels zijn onder meer Kikker, Dolfje Weerwolfje, Koning van Katoren, Koekeloere en Dribbel. Een Dribbeltournee begint komend voorjaar in de Verenigde Staten en Canada.

Lees ook: Prinses Laurentien fan van Theater Terra.

Is deze voorstelling gelukt?

Er was bij de première hoog bezoek om dat te beoordelen. Zo zaten Carice van Houten, Kees van Nieuwkerk, Alex Klaasen, Ferry Doedens, Tina de Bruin en Elise Schaap in de zaal. Ali Baba is weer leuk voor de kinderen, maar ook voor paps en mams. Om dat voor elkaar te krijgen, daar weet Theater Terra wel raad mee. Middels leuke liedjes, een kleurrijke vormgeving, lieve, grappige en spannende personages worden de kids bij de les gehouden. En ondertussen grinniken de ouders om regelrechte slachtpartijen, slimme volwassenengrapjes en krijgen zij nog heel wat mee over het thema liefde.

Poppenspel

Wat valt op?

De mix van acteurs als menspersonages en poppen. Dan kan verwarrend zijn, maar de acteurs – voor Koen Iking en Desi van Doeveren – kunnen verdomd goed met de poppen overweg. Iking speelt er soms zelfs met twee tegelijk en moet dan ook nog met twee verschillende stemmen zingen of praten.

Moet ik er naartoe?

Op een schaal van 5 sterren: 4, want hier wordt niemand uit het gezin door teleurgesteld. Theater Terra kiest liever voor kwaliteit dan voor grote namen en daar zal het budget ook wat mee te maken hebben. Of zal Carice van Houten een nieuwe job in een familievoorstelling ambiëren?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Theater Terra vermaakt met Ali Baba het hele gezin
Sluiten