Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 12 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Hugo (14) elektrocuteert zichzelf met mobiel in bad

Een 14-jarige jongen uit het Belgische Pont-de-Loup is om het leven gekomen toen zijn mobiele telefoon in bad viel. De puber werd door het apparaat geëlektrocuteerd en raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Met spoed werd hij door de toegesnelde hulpdiensten naar het ziekenhuis gebracht. Dit mocht echter niet meer baten. Hij overleed hier aan zijn verwondingen, weet La Nouvelle Gazette.

Mobiel in bad

De Waalse Hugo deed wat wel meer mensen doen tijdens het badderen. Hij was bezig op zijn telefoon toen het noodlot hem trof. Water en elektriciteit een gevaarlijke, en soms dodelijke combinatie. Hoewel veel moderne telefoons waterdicht zijn, betekent dit niet dat ze compleet onschuldig zijn in combinatie met water.

Hulpdiensten troffen de badderende jongen aan met een mobiel aan de oplader ©Pexels

Het toestel van de onfortuinlijke puber lag aan de oplader, zo verklaarde de politie. De oplader zat in een stekkerdoos. Waarschijnlijk is het apparaat met stekkerdoos en al in het water gevallen waardoor de jongen een dodelijke stroomschok kreeg toegediend. Dit soort tragische ongelukken in bad komen helaas vaker voor. Soms komen de slachtoffers met de schrik vrij maar soms hebben ze ook een dodelijke afloop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.