Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Motief Vegas-schutter nog altijd onbekend

Het is nog steeds onbekend waarom de Amerikaanse Stephen Paddock vorig jaar tientallen concertgangers doodschoot in Las Vegas. Ook een lijkschouwing leverde geen duidelijkheid rondom zijn motieven op.

Paddock opende in oktober vorig jaar het vuur vanuit een hotelkamer in Las Vegas op bezoekers van een openluchtconcert. Daarbij vielen in totaal 58 doden. Nog voordat de autoriteiten hem konden aanhouden, maakte Paddock een einde aan zijn leven.

Geen afwijkingen

De lokale krant Review-Journal kreeg het autopsierapport uit oktober in handen en concludeerde dat het nog altijd een raadsel is waarom Paddock besloot een bloedbad aan te richten. In zijn urine ontdekten onderzoekers een kalmeringsmiddel. Maar ze troffen niets aan wat hem tot de daad zou kunnen hebben aangezet. Ook een hersenonderzoek leverde geen aanknopingspunten op. Er kwamen geen grote afwijkingen aan het licht.

„Mogelijk zullen we nooit begrijpen waarom Steve dit heeft gedaan,” zei de jongere broer van de schutter, Eric Paddock. Eerder was gespeculeerd dat de gezondheidstoestand van Paddock mogelijk een rol speelde bij zijn besluit burgers dood te schieten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.