Buitenland

Het eerste homohuwelijk in Australië is voltrokken

Sydney viert de legalisering van het homohuwelijk/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

16 DEC 2017

In Australië is zaterdag voor het eerst in de geschiedenis een homohuwelijk voltrokken. Lauren Price en Amy Laker hadden de eer om in Sydney hun liefde voor elkaar officieel vast te leggen.

9 januari

Ze waren een van de twee homoseksuele koppels die dit jaar al in het huwelijksbootje mogen stappen. De aanpassing wordt eigenlijk 9 januari 2018 pas officieel, maar voor twee huwelijken werd een uitzondering gemaakt.

Price komt namelijk uit Wales en haar familie had al een tijdje terug een reis geboekt naar Australië voor deze weken. Op 9 januari zou haar familie alweer terug zijn in Groot-Brittannië en een extra vakantie boeken zou een dure grap zijn.

Langste tien minuten

Daarom legden Price en Laker hun situatie de voorbije dagen voor bij het register voor Births, Deaths and Marriages. „Het wachten op hun antwoord dat waren de spannendste en langste tien minuten van ons leven", vertelt Price tegen SBS News. „Amy huilde van geluk toen ze 'ja' zeiden."

Zodoende kreeg het koppel een prachtige dag omringt door zo'n zestig familieleden en vriend en natuurlijk ook de media die dit voor Australië historische moment wilden vastleggen.


Views

72

Brandweer redt katje uit motor van de auto

Brandweer redt katje uit motor van de auto

Brandweer redt katje uit motor van de auto. Foto ter illustratie: Unsplash

Foto van 'Rosan de Vos'

GISTEREN

De brandweer in het Belgische Beveren heeft een opvallende reddingsactie gedaan. Een katje was in het motorcompartiment gekropen en was vervolgens niet in staat er zelf uit te kruipen.

Het lukte de eigenaar en voorbijgangers ook niet om het katje eruit te halen. Ondertussen zat het beestje luidkeels te miauwen. De eigenaar belde vervolgens de brandweer. „Zij kwamen met het nodige materiaal ter plaatse en krikten mijn auto op zodat de bodemplaat losgevezen kon worden", vertelt de eigenaar aan HLN.


Views

700+

'Afval lag er wel, maar de stank valt wel mee'

'Afval lag er wel, maar de stank viel wel mee'

Zo ziet het er normaal gesproken uit op Corfu / ANP

Foto van 'Anne Kersten'

GISTEREN

Volgens Belgische toeristen is er op Corfu sprake van een enorme afvaloverlast, maar volgens Nederlandse toeristen valt het allemaal wel mee. Dorothé Burg is net met haar man op Corfu geweest: „Het viel ons op dat er veel afval lag, maar qua stank viel het wel mee."

Er werd aan gewerkt

Het stel heeft een fijne vakantie op het eiland gehad. „We konden zien dat eraan gewerkt werd." Afgelopen dinsdag zijn ze weer thuis gekomen, maar toen ze gingen lag er nog wel afval. „We zagen vooral dat er grote containers waren geplaatst, waar de zakken in waren gedaan."


Views

1k+

Tot wel 100 aanvallen per dag zonder cannabisolie

Moeder Charlotte met zoon Billy (12) / William Cherry/Presseye

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Groot nieuws in Engeland, de Britse regering heeft voor het eerst sinds het verbod op cannabismedicijn toestemming gegeven voor het gebruik van cannabisolie. Moeder Charlotte Caldwell is opgelucht. „We hebben het onmogelijke voor elkaar gekregen. De afgelopen week was ik vooral bang dat mijn zoon zou sterven zonder zijn medicatie", vertelt ze aan de Guardian.

Complexe situatie

De minister van binnenlandse zaken Sajid Javid heeft zich ingezet om het medicijn terug bij de Caldwell's te krijgen. „Het is een complexe situatie, maar onze prioriteit is zorgen dat Billy de beste behandeling op een veilige manier krijgt", aldus Javid.


Views

1k+

Corfu overspoeld met vuilnis: toeristen in de stank

Corfu overspoeld met vuilnis: toeristen in de stank

Zo ziet het er normaal gesproken uit op Corfu / ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Wat een fijne vakantie had moeten worden, dreigt het tegenovergestelde te zijn. Het normaal zo idyllische eiland Corfu ligt namelijk vol met vuilnis, zo meldt de Vlaamse zender VTM.

Stinken en rotten

Zo ver het oog reikt zijn er vuilniszakken te zien. En alles begint inmiddels te stinken en te rotten, vertelt Monique Vancauwenbergh, die op het eiland is. Een onaangename verrassing voor de net gearriveerde toeristen.


Views

1k+

Taxi in Moskou rijdt in op mensen, 8 gewonden

Taxi in Moskou rijdt in op mensen, 8 gewonden

Beelden van de bewakingscamera. / EPA

Foto van 'metronieuws'

16 JUN 2018

Een taxichauffeur in Moskou is zaterdag ingereden op voetgangers. Daarbij vielen acht gewonden. Onder hen waren, omdat het WK in Rusland gehouden wordt, ook voetbalfans. Er zijn geen doden gevallen.

De dader reed in een gele taxi de stoep op en reed in op een groep nietsvermoedende voetgangers, aldus de Britse krant The Guardian. Sommige mensen bleven nog een paar meter op de motorkap liggen voordat ze tegen een metalen paal vlogen. Uit de beelden blijkt dat de dader met opzet gehandeld kan hebben.

Burgers


Views

1k+

Besteelplatform in België: fraude in gevangenis

Besteelplatform in België: fraude in gevangenis

Longstayvoorziening voor tbs-gestelden in Vught / ANP

Foto van 'metronieuws'

16 JUN 2018

Gevalletje van foutje bedankt in een gevangenis in Belgische Beveren. Door een IT-fout kregen minstens dertig gevangenen al hun bestelde sigaretten, drank en andere spullen gratis, zo meldt de Belgische site HLN. De schade loopt tot in de duizenden euro's en er werd waarschijnlijk al sinds de opening van de gevangenis vier jaar geleden van geprofiteerd.

Digitale buurtwinkel

Gedetineerden kunnen via een computersysteem spullen aankopen, bijvoorbeeld sigaretten, schrijfgerei, postzegels of doucheproducten. Een soort digitale buurtwinkel, vertelt een gerechtelijke bron.


Views

1k+

Meisje zit 13 uur aan tafel om spruitjes op te eten
Likeability of 3

Meisje zit 13 uur aan tafel om spruitjes op te eten

De vader had nog één spruitje bewaard, die hij zijn dochter wilde laten opeten als ze weer wakker werd. / Pexels

Foto van 'metronieuws'

15 JUN 2018

Een 42-jarige man in de Canadese stad Quebec is veroordeeld tot vier maanden taakstraf nadat hij zijn achtjarige dochter maar liefst dertien uur aan tafel liet zitten. De dochter wilde haar spruitjes niet opeten en daarom mocht ze niet van tafel.

Tijdens het incident mocht de dochter ook niet van tafel om naar de wc te gaan. Zelfs toen ze het daarom in haar broek deed, mocht de dochter geen schone kleren aandoen.

Overgeven


sad
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Views

3k+

'Nederlandse kinderpsychiater betrapt op misbruik'

'Nederlandse kinderpsychiater betrapt op misbruik'

Ter illustratie. / Colourbox

Foto van 'metronieuws'

15 JUN 2018

Een Nederlandse kinderpsychiater is in Nepal opgepakt om kindermisbruik. De 66-jarige P.H. van T. werd donderdag op heterdaad betrapt in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Hij is door de lokale politie gearresteerd.

Dat bevestigen Terre des Hommes en de Nepalese politie aan De Telegraaf. Het OM onderzoekt nog of Van T. meer slachtoffers heeft gemaakt. De mogelijkheid dat Van T. kinderporno heeft gemaakt, wordt ook niet uitgesloten.

Guesthouse


Views

2k+

Indonesische dorpelingen vinden vrouw in python

Indonesische dorpelingen vinden vrouw in python

Een python. / Pixabay

Foto van 'Imre Himmelbauer'

15 JUN 2018

In Indonesië hebben dorpelingen het lichaam van een vrouw gevonden in een opgezwollen python. De dorpelingen vonden haar lichaam toen de python werd opengesneden.

Dat meldt de lokale nieuwswebsite detik.com. Een politiewoordvoerder zegt dat het incident plaatsvond toen de vrouw, Wa Tiba genaamd, gisteren haar grond inspecteerde. De dorpelingen gingen naar haar op zoek toen ze niet thuis was gekomen. Vlakbij de python werden spullen van de vrouw gevonden.

Opengesneden


Views

3k+

'Amerikanen moeten net als Noord-Koreanen luisteren'

'Amerikanen moeten net als Noord-Koreanen luisteren'

De Amerikaanse president Donald Trump. / EPA

Foto van 'metronieuws'

15 JUN 2018

De Amerikanen zouden net zo goed naar president Donald Trump moeten luisteren als Noord-Koreanen naar Kim Jong-un. Dat zegt de president Trump in gesprek met de Amerikaanse nieuwszender FOX.

De uitspraak volgt nadat FOX Trump vraagt of we Kim in de toekomst in het Witte Huis zouden kunnen zien. „Dat zou kunnen", antwoordt Trump vervolgens. „Hij is het hoofd van een staat en hij is een sterk hoofd.  Hij laat niemand iets anders denken. Als hij spreekt, gaan mensen rechtop zitten en luisteren. Ik wil dat mijn bevolking hetzelfde doet."


Views

2k+

Massaprotesten tegen naamwijziging Macedonië

Massaprotesten tegen naamwijziging Macedonië

De protesten in Skopje. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

14 JUN 2018

Er zijn woensdagavond duizenden mensen de straat opgegaan in de Macedonische hoofdstad Skopje, uit protest tegen de voorgestelde naamwijziging van het land. De Macedonische premier Zoran Zaev zei dinsdag dat zijn land zal worden omgedoopt tot 'Republiek Noord-Macedonië'. Dat moet de weg vrijmaken voor de toetreding tot de NAVO en de EU.

De demonstranten beschuldigen de regering van landverraad, schrijven Macedonische media.

Compromis


Views

900+

Trump genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede. / AFP

Trump genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede

President Donald Trump verlaat Air Force One. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

13 JUN 2018

De Amerikaanse president Donald Trump is door twee Noorse politici genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede. De parlementariërs van de Vooruitgangspartij vinden dat de Amerikaan de prestigieuze onderscheiding verdient vanwege zijn toenadering tot Noord-Korea, bericht de Noorse omroep NRK.

Geschrapt

Trump kan dit jaar vermoedelijk niet meer meedingen naar de Vredesprijs. De deadline voor het opgeven van kandidaten verliep in januari. De Amerikaanse leider was weliswaar al eerder genomineerd voor de Vredesprijs van 2018, maar die aanmelding is later geschrapt.


Views

2k+

Kuddegedrag kost 500 schapen het leven in Turkije. / ANP

Kuddegedrag kost 500 schapen het leven in Turkije

Schapen op de Ginkelse Heide bij Ede. / ANP

Foto van 'metronieuws'

13 JUN 2018

In het meest zuidoostelijke puntje van Turkije is een kudde schapen op een wel heel verdrietige manier aan zijn einde gekomen. Alle vijfhonderd schapen sprongen van een klif en maakten een val van ongeveer 20 meter in een rotsachtig landschap.

Kuddegedrag

Vermoedelijk was er kuddegedrag in het spel. Turkse media meldden namelijk dat er hoogstwaarschijnlijk één schap van de klif is gesprongen, waarna de rest van de volgde. Hier was dus sprake van kuddegedrag.


Views

2k+

Mag Islamitische Franse rapper optreden in Bataclan? AFP
Likeability of 3

Mag Islamitische Franse rapper optreden in Bataclan?

De Bataclan in Parijs, enkele dagen na de aanslag. / AFP

Foto van 'metronieuws'

13 JUN 2018

De Franse politiek is in rep en roep vanwege het optreden van de Franse rapper Médine in de Bataclan. Médine rapt over de islam, en critici verwijten hem fundamentalistisch te zijn. Veel politici vragen zich af of een dergelijk optreden nodig is op de plek waar in 2015 een bloedige aanslag werd gepleegd.

Met zijn omstreden teksten en afbeeldingen lijkt het erop dat hij iedereen tegen zich heeft. Zo zei de rechtse politicus Sébastien Meurant in de senaat: „Tot onze stomme verbazing en grote woede hebben wij gehoord dat de moslimextremistische rapper Médine in de Bataclan gaat optreden.” Premier Edouard Phillipe reageerde hierop door te stellen dat de vrijheid van meningsuiting een groot goed is. De rapper mag daarom gewoon optreden.

Ongenoegen


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Views

1k+

Kim en Trump willen ontmoetingen in eigen land

Kim en Trump schudden elkaars hand in Singapore. / EPA

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

13 JUN 2018

De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben elkaar uitgenodigd voor ontmoetingen in eigen land, meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA.

Volgende stap

De twee regeringsleider „gingen graag op elkaars uitnodiging in, overtuigd dat dit een belangrijke volgende stap zal zijn in het verbeteren van de relaties tussen Noord-Korea en de VS”, schrijft het persbureau. Wanneer Kim naar de VS gaat en Trump naar Noord-Korea is nog onduidelijk. Het Witte Huis heeft nog niet gereageerd.


Views

600+

Meisje (15) overleden door zelfgemaakte cocktail

Het 15-jarige meisje dronk een zelfgemaakte cocktail van alcohol en energiedrankjes. Foto: Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

12 JUN 2018

De 15-jarige tiener Paris Kemper is overleden nadat zij een zelfgemaakte cocktail van alcohol en energiedrankjes had gedronken. Het tienermeisje vond het recept online en besloot het drankje eens uit te proberen.

Paris werd bewusteloos gevonden in een huis in Kenthurst, in het noordwesten van Sydney. Het jonge meisje had een bloedalcoholwaarde van 0,4: acht keer hoger dan de wettelijke toegestane rijlimiet voor volwassenen. Hulpdiensten brachten haar naar een kinderziekenhuis waar ze drie dagen later overleed, melden Australische media.

Zinloze dood


Views

4k+

'Zonder kernwapen valt Noord-Korea van wereldpodium'

Kim Jong-un en Donald Trump tijdens hun ontmoeting in Singapore. Foto: EPA

Foto van 'Johan van Boven'

12 JUN 2018

Vooruitgang! Fantastisch! Geschiedschrijving! President Donald Trump kwam bijna superlatieven tekort om zijn tevredenheid over de top met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un samen te vatten. In Singapore kwamen ze overeen dat ze hard gaan werken aan een complete denuclearisering van het Koreaanse schiereiland.

De intentie is er, maar wereldwijd werd direct de vraag gesteld wat er daadwerkelijk terecht zal komen van alle plannen. Ook Wim van der Bijl twijfelt over het voornemen van Kim en Trump. De Noord-Koreakenner uit Utrecht heeft vroeger meer dan twintig keer een bezoek gebracht aan het land. Vanwege zijn werk als postzegelhandelaar werd hij in 1998 voor het eerst uitgenodigd, wat het startschot bleek van een lange reeks reizen naar Noord-Korea. Toen hij in 2011 foto’s maakte van de armoede op het platteland werd hij echter opgepakt en twee weken lang vastgehouden.

Positiever


Views

1k+

Vier kinderen omgekomen bij gijzeling VS

Vier kinderen omgekomen bij gijzeling VS

Ter illustratie. / Pixabay

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

12 JUN 2018

Een man heeft in Florida een politieagent neergeschoten en vier kinderen gegijzeld. De kinderen zijn daarbij omgekomen, meldt NBC News.

Volgens de politie zijn twee van de kinderen van de dader zelf en de andere twee van zijn vriendin. Toen de politie na een melding van huiselijk geweld naar het appartement van de familie kwam werd er van binnenuit geschoten. Een agent werd hierbij geraakt.

Strafblad


Views

3k+

Trump wil 'het oplossen' met Noord-Korea

Trump wil 'het oplossen' met Noord-Korea

Donald Trump schudt Kim Jong-un de hand. / EPA

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

12 JUN 2018

De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zijn klaar met hun een-op-eengesprek. Ze gaan nu verder met gesprekken met meer functionarissen erbij, onder wie Trumps buitenlandminister Mike Pompeo en Kims rechterhand Kim Yong-chol.

Bij het begin van de tweede ronde van de topontmoeting in Singapore was er een kort moment voor de pers. Trump maakte daarvan gebruik om tegen Kim te zeggen dat ze met samenwerken 'het' zullen regelen. „We lossen het op."

Een daverend succes


Views

1k+