Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Floortje Dessing en team veilig vertrokken uit Jemen

Floortje Dessing en het Rode Kruis team zijn veilig geland in Djibouti. Ze vlogen naar het Afrikaanse land vanuit Jemen, waar ze waren om aandacht te vragen voor de humanitaire ramp. Wegens gevechten moesten ze schuilen in een kelder.

Dessing en het team brachten een paar dagen door in een schuilkelder in de Jemenitische hoofdstad Sanaa. Honderden mensen lieten in Jemen in de afgelopen dagen het leven door gevechten die plotseling oplaaiden, meldt de organisatie.

Vergeten ramp

De humanitaire ramp in Jemen is absoluut een vergeten ramp. In het land zitten tien miljoen inwoners zonder eten, schoon drinkwater en medische zorg.

Floortje Dessing is ambassadeur van het Rode Kruis en maakte in Jemen opnamen van haar programma Floortje Naar Het Einde Van de Wereld. Het team heeft heftige dagen achter de rug en hoopt snel door te vliegen naar Nederland.

De crisis in Jemen verdient meer aandacht!

Veel aandacht voor Floortje Dessing en de Rode Kruis-collega's die vastzitten tussen de gevechten. Maar wat is er nou eigenlijk aan de hand in Jemen? In deze video leggen we het uit.

Posted by Rode Kruis on Sunday, December 3, 2017

„Ik ben immens dankbaar dat ik veilig en wel op weg naar huis ben, maar tegelijkertijd besef ik ook dat voor de burgers van het land het conflict onverminderd hard doorgaat", vertelt Dessing in een verklaring.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.