Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 21 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Dik feestje: zelfs lucht studentenhuis bevat alcohol

Op een studentenfeestje in de Amerikaanse staat Maryland werd zo ongelofelijk veel gedronken dat de alcohol waarneembaar was met ademtesten. Nu is een positieve uitslag bij een blaastest geen zeldzaamheid maar wel wanneer er niemand blaast.

Er hing een letterlijke alcoholwalm in het studentenhuis toen de politie een inval deed. Het feest, dat op Facebook ‘Tequila Tuesday’ werd genoemd, werd door ongeveer 70 studenten bezocht. De politie besloot een bezoek aan het studentenhuis te brengen na klachten over geluidsoverlast. Dit meldt WJLA-Washington.

Complete chaos

Toen de studenten er achter kwamen dat de politie voor de deur stond, vluchtte een deel van hen naar buiten vanuit de ramen. Eenmaal binnengelaten troffen de agenten een gigantische puinhoop aan. De ramen waren afgeplakt met vuilniszakken, overal lagen flessen en de vloeren van de kelder waren plakkerig van grote hoeveelheden gemorste alcohol. Tijdens metingen scoorde de lucht in het huis 0.01 promille

Een groep van acht feestvarkens sloot zichzelf op in de badkamer. En tot overmaat van ramp sprong een van hen uit het raam van de tweede verdieping om aan de autoriteiten te kunnen ontkomen.

Vervelend staartje

De bezopen feestgangers waren allemaal te jong om te mogen drinken. Het ging om studenten tussen de 17 en 20 jaar oud. De minimumleeftijd voor alcoholconsumptie in de VS is 21.

De bewoners van het studentenhuis, zes 20-jarige leden van een studentenvereniging, zijn aangehouden en worden aangeklaagd voor illegaal alcoholbezit en het verstrekken van alcohol aan minderjarigen. In totaal zijn er 126 aanklachten tegen hen ingediend.

De zes bewoners van het studentenhuis zitten achter de tralies. Er hangt hen een zeer hoge boete boven het hoofd die kan oplopen tot 315.000 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.