Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

15 doden na stormloop op voedseluitgifte Marokko

De bedoelingen waren goed: er werd gratis eten uitgedeeld ​in het Marokkaanse dorp Sidi Boualam. Toch liep het niet goed af, want door een stormloop kwamen tientallen bezoekers in de verdrukking. Zeker vijftien mensen zijn door verstikking om het leven gekomen. Dat meldt de Marokkaanse zender M2.

Gewonden

Tientallen mensen zijn in kritieke toestand naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Vooral vrouwen en ouderen zouden het slachtoffer zijn geworden van de stormloop.

Het hoofd van een lokale jongerenorganisatie vertelde dat zo’n achthonderd mensen waren afgekomen op het uitdelen van voedsel. Dat liep volgens hem uit de hand doordat de hulpactie slecht was georganiseerd. Er zou vervolgens paniek zijn uitgebroken.

Droogte

Een goed doel uit de Marokkaanse stad Casablanca had voedsel verzameld om uit te delen in het dorp. Dat deden ze omdat de regio van Sidi Boualam last heeft van een langdurige droogte. Daardoor is er een tekort aan verschillende voedselmiddelen en zijn de voedselprijzen de afgelopen tijd enorm gestegen.

Voedselhulp wordt daarom geregeld verzorgd. Zondag deden ze dat bij een kantoor waar normaal gesproken de uitkeringen worden uitgegeven.

De regering stelt een onderzoek in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.