In het nieuws

Likeability of 5

In deze landen scoor je de goedkoopste biertjes

Waar drink jij het liefst een biertje? Foto: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

13 AUG 2017

Tijdens een warme zomermiddag is het voor veel mensen optimaal genieten: een ijskoud biertje. Mocht je nog een vakantie willen boeken en ben je een groot bierliefhebber? Dan loont het om het volgende lijstje te onthouden.

Wisselkantoor Travelex rekende uit in welke landen we het meeste geld betalen voor een koud pilsje. In ons kikkerlandje ben je met € 3,80 niet heel goedkoop uit. Het kan altijd erger, want in de Verenigde Arabische Emiraten betaal je bijna tien euro voor een biertje, meldt Metro UK. In de Verenigde Arabische Emiraten is het schenken van alcohol aan strikte regels gebonden en voor de verkoop van bier heb je een speciale vergunning nodig.

In Scandinavische landen wordt over het algemeen gedronken, maar dat heeft niet te maken met de drankprijzen. In Noorwegen betaal je namelijk zo'n € 8,30 voor een pilsje. In Zweden ligt de gemiddelde prijs rond de € 6,40. Het goedkoopste biertje scoor je trouwens in Bulgarije, voor minder dan 1 euro geniet je van een goudgele rakker.

Goedkoopste bier-landen

 1. Bulgarije € 1,00
 2. Tsjechië € 1,17
 3. Hongarije € 1,20
 4. Mexico € 1,27
 5. Portugal € 1,49
 6. Thailand € 1,59
 7. Zuid-Afrika € 1,70
 8. Polen € 1,71
 9. Jamaica € 1,77
 10. Barbados € 1,80
 11. Spanje €2,00

like
user_e9d8bf0310548bde3530992d36c32a79df6b5f52_avatar

Views

600+

Likeability of 3

Vic (6) overleden na ongeluk met zwembadfilter

Foto: Privé

Foto van 'metronieuws'

VANDAAG, 09:59

De Belgische Vic, die afgelopen week in Portugal in een coma raakte nadat hij een kwartier onder water met zijn arm vast had gezeten in het zwembadfilter, is maandagochtend overleden. Het ongeluk gebeurde toen de 6-jarige Vic naar de bodem van het zwembad dook, en daar uit nieuwsgierigheid zijn arm in een gat stak. Dat bleek het zwembadfilter te zijn, waar hij tot aan zijn elleboog in werd vastgezogen.

Eerder meldden de ouders dat het jongetje hersendood verklaard was door de artsen in het kinderziekenhuis in Lissabon, en dat de behandeling gestaakt ging worden. Niet veel later nadat zijn ouders hem uit zijn coma hebben laten halen, is Vic overleden.

,,Deze morgen om zes uur lokale tijd is Vic zijn hartje gestopt met kloppen. We waren er allebei bij en we lagen samen met hem in zijn bedje. Iets wat hij altijd vroeg om dicht bij ons te zijn”, zeggen zijn ouders Ansie en Michael Wanzeele op Facebook.


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Views

400+

'Extra zorg nodig voor kwetsbare ouderen bij hitte'

Het Rode Kruis roept op om extra goed te letten op kwetsbare ouderen tijdens de warme dagen. / Pexels

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 06:45

Maar een op de vijf Nederlanders vraagt regelmatig aan oudere familieleden of ze extra hulp nodig hebben tijdens de warme dagen van de afgelopen tijd, terwijl juist de ouderen extra risico lopen op uitdroging of oververhitting. Het Rode Kruis roept daarom familie en kennissen van kwetsbare ouderen op om extra goed op ze te letten tijdens de warme dagen.

Minder snel dorst

De ouderen hebben zo'n twee liter vocht per dag nodig om niet uit te drogen. Dat wil nog weleens mis gaan, omdat ze minder snel een dorstprikkel ervaren en daarom niet de hoeveelheid vocht op peil houden. Het Rode Kruis adviseert mensen om in de gaten te houden of de ouderen wel genoeg drinken, maar ook of hun huis wel koel genoeg is en of ze luchtige kleding hebben.


Views

700+

Özil stopt als voetballer van Duitse team

Özil stopt als voetballer van het Duitse team

Om deze foto gaat het / Fanatik

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Mesut Özil heeft laten weten te stoppen als voetballer voor het nationale team van Duitsland. Dit wegens het „racisme en gebrek aan respect" dat hij voelt na de rel om zijn foto met president Erdogan.

In de steek gelaten

Dit laat hij weten via een lange brief op Twitter. Hij voelt zich vooral in de steek gelaten door de voetbalbond en diens voorzitter Reinhard Grindel. Over de Duitse media heeft hij geen goed woord over.


Views

1k+

Nationaal hitteplan van kracht

Camera videoNationaal hitteplan van kracht

Een man geniet van het warm in een strandstoel / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 10:16

Maandag is het Nationaal Hitteplan geactiveerd, dit door het aanhoudende warme weer. In het Hitteplan staan maatregelen voor kwetsbare groepen.

Gezondsheidsproblemen

Onder die groepen vallen bijvoorbeeld ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen. „Extra alertheid kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken. Ook de zonkracht is de komende dagen hoog. De huid kan dan binnen vijftien minuten verbranden'', waarschuwt het gezondheidsinstituut.


Views

1k+