Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Good vibes 13 aug 2017 / 14:47 uur

Kapster is dertien uur bezig met depressieve klant

Kayley Olson uit het Amerikaanse Ohio moest even slikken toen een depressief meisje op haar kappersstoel plaatsnam met de woorden ‘Scheer het allemaal maar af, ik heb de fut niet om mijn haar te verzorgen’.

Zwaar moment

„Ik heb een van de zwaarste momenten uit mijn leven beleefd”, schreef Olsen op haar Facebookpagina die al meer dan 180.000 is geliked. „Ik kreeg een 16-jarige meid over de vloer die al verschillende jaren met een depressie kampt. Ze voelde zich zo down en waardeloos dat ze zelfs haar haar niet meer kamde. Ze kwam alleen nog uit bed om naar de wc te gaan. Over een paar weken moet ze weer naar school, maar de klasfoto stond nu al op het programma.”

https://www.facebook.com/kayley.olsson/posts/10203547557804822

Olson wist het meisje ervan overtuigen dat de situatie nog te redden was, maar dat het wel even zou duren. Maar liefst dertien uur was Olson samen met een collega bezig om het kapsel van haar klant te redden. „Ze had het gehad met al die knopen in haar haar en vond zichzelf niets meer waard. Mijn hart brak toen ik dat hoorde, dit kind moest en zou haar lokken behouden. Gisteren zijn mijn collega Mariah en ik er acht uur aan bezig geweest en vandaag nog eens vijf uur. Maar we hebben dit mooie meisje weer laten lachen, ze heeft opnieuw het gevoel gekregen dat ze het waard is. Het laatste wat ze tegen me zei? ‘Ik zal vandaag lachen op de klasfoto, je hebt me weer zelfrespect geschonken’.”

Knap meisje

De reacties die Olson krijgt zijn lovend. „Ik heb hetzelfde meegemaakt: ik sukkel met een bipolaire stoornis en ik heb ook een hele tijd mijn haar niet meer gekamd. Onthoud dat je er niet alleen voorstaat, knap meisje”, aldus ene Sarah-Lee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Kapster is dertien uur bezig met depressieve klant
Sluiten