Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 29 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Veganisten woedend vanwege nieuw biljet vijf pond

Veganisten en vegetariërs zijn woest vanwege een nieuw bankbiljet in Engeland. Het nieuwste biljet van vijf pond bevat namelijk sporen van dierenvet, dat werd maandag bevestigd door The Bank of England. Reden genoeg voor veganisten om het briefje te willen boycotten.

https://www.instagram.com/p/BMhVd9xDYoE/

Het briefje bevat sporen van talg, een substantie die is gemaakt van dierenvet. Reden genoeg voor al ruim 6800 mensen om op social media een petitie te tekenen, die The Bank of England moet aansporen om het talg van de briefjes te laten verwijderen. De veganistische zakenvrouw Steffi Rox (33) stuurde een tweet naar The Bank of England om te kijken of de geruchten waar zijn, en kreeg een bevestigend antwoord. „Dat is echt teleurstellend”, zegt Rox tegen The Standard. „Het is geen fijne gedachte dat er een dierlijk product in mijn broekzak zit. Het maakt me kotsmisselijk.”

Rox is woest op de bank die de biljetten laat drukken. „Het lijkt erop dat er niet eens aan veganisten gedacht is, wat nogal een belediging is als je je bedenkt dat het een ontzettend grote groep mensen is die alleen maar groter wordt."

Als het aan Rox ligt wordt het briefje vanaf nu geboycot, omdat ze weigert te accepteren dat dierenvet in geld gewoon oké is. „Ik run een eigen zaak, Nice Mums, en ik weiger om nog briefjes van vijf pond aan te nemen als betaling of wisselgeld.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.