Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 26 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Agenten betalen nieuwe tv voor gehandicapt meisje

Die goede oude televisie, voor de meesten van ons is het een manier om simpelweg eventjes te ontspannen na een dag lang werken of om op de hoogte te blijven van wat er om ons heen gebeurt. Voor sommigen is die kast met plaatjes echter veel meer dan dat. Bijvoorbeeld voor de tiener Quinty uit Enschede.

Quinty heeft bij haar geboorte zuurstofgebrek gehad waardoor haar rechter hersenhelft niet goed functioneert, weet het AD. Hierdoor is het jonge meisje zwaar gehandicapt. Ze brengt haar dagen door in een rolstoel en kan niet zelf eten, drinken, douchen, aankleden of praten. Doordeweeks verblijft ze op een dagopvang. Als ze thuis is, zit ze voor de tv.

Inbrekers

En precies die televisie werd dinsdag uit Quinty’s huis gestolen. Inbrekers worstelden hun weg naar binnen en namen mee wat voor Quinty zo belangrijk is. Agenten waren hierdoor enorm aangedaan en zorgden ervoor dat het meisje een splinternieuwe televisie kreeg. Deze betaalden zij gedeeltelijk zelf. Het andere gedeelte werd betaald door het bedrijf waar de agenten het stukje techniek haalden: Electro World Kortman in Glanerbrug.

Gisteren vond er een inbraak plaats aan de Sonatestraat in Glanerbrug.Tijdens deze inbraak is een televisie weggenomen…

Posted by Politie Enschede on Wednesday, April 25, 2018

Volgens de politie is het meisje „sterk afhankelijk van deze televisie" en mag misdaad „NOOIT lonen. En al helemáál niet wanneer het kwetsbaren betreft.." Ze zijn nog op zoek naar getuigen van de inbraak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.