Amarins de Boer
Amarins de Boer Nieuws 20 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Mogelijk ook stakingen op middelbare scholen

Ook op de middelbare scholen dreigen leraren met stakingen, nu de cao-onderhandelingen tussen werkgevers en werknemers zijn stuk gelopen. Dat laat CNV Onderwijs weten.

De werkgevers bieden wel meer loon, maar zijn niet bereid om de werkdruk in het voortgezet onderwijs te verlagen. „Het is buitengewoon teleurstellend, maar het is niet gelukt”, zeggen onderhandelaars van de vakbond over de onderhandelingen.

CNV Onderwijs had onder meer ingezet op een loonsverhoging van 3,5 procent en werkdrukvermindering, onder meer door minder lesuren voor leraren. Werkgeversorganisatie VO-raad biedt echter niet meer dan een structurele loonsverhoging van 2,35 procent voor dit jaar.

Moeizame onderhandelingen

„Helaas ontkomen we er nu niet aan om onze leden op te roepen om in actie te komen”, aldus CNV. De onderhandelingen voor een nieuwe cao gingen in oktober vorig jaar van start en verliepen volgens de vakbond moeizaam.

De actiedreiging op middelbare scholen komt bovenop de lopende stakingen in het basisonderwijs. Leerkrachten op basisscholen voeren al langer actie voor meer salaris en minder werkdruk. Vorige week nog legden bijna alle basisscholen in Groningen, Friesland en Drenthe het werk neer. Op 14 maart volgen basisscholen in Noord-Holland, Utrecht en Flevoland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.