Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Machinist zag zelfmoord vader en zoontje (4)

De machinist die zaterdag een vader en 4-jarig zoontje voor zijn trein zag springen in Haarle, is er niet al te best aan toe. Dat meldt Tubantia.

Zoontje in zijn armen

Een 46-jarige man sprong zaterdagavond met zijn 4-jarige zoontje in de armen voor de Keolistrein tussen Zwolle en Wierden. Hanneke Ruiter van Keolis vertelt aan Tubantia dat de machinist de man met zijn kind op het spoor zag staan. Het was te laat om nog te remmen.

Volgens het vaste protocol moet een machinist na een aanrijding de trein stilzetten en de plek van het ongeval inspecteren. Dat was een enorm drama voor de machinist, vertelt Ruiter. De machinist heeft hulp aangeboden gekregen van een team specialisten. Hij krijgt ook gesprekken met een psychiater aangeboden.

Veel onduidelijkheid

De man verbleef in het Landal bungalowpark ‘De Hellendoornse Berg’, wat niet ver van de plek van het ongeval ligt. Rond half tien liep hij samen met zijn zoontje de duisternis in.

Volgens Ruiter zijn er weinig getuigen van het dodelijk ongeval. De politie wil niets zeggen over de achtergronden van het drama. Ook is onbekend hoe de overige gezinsleden zijn opgevangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.