Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 23 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Vader van Albert Verlinde overleden

Afgelopen dinsdag is de vader van Albert Verlinde op 85-jarige leeftijd overleden. Verlinde schrijft op zijn Facebook: „Het zijn verdrietige dagen. Afgelopen dinsdag overleed mijn lieve papa Bert Verlinde op 85 jarige leeftijd. Hij was op, dus is het goed maar wat zal ik hem missen die lieve grote man en alle gesprekken. Het lachen dat we samen deden, het is voorbij. Het is voorbij.”

Besloten kring

Volgens een rouwadvertentie in de Telegraaf zal het afscheid in besloten kring plaatsvinden. In dit bericht wordt ook de naam van zijn ex-man Onno Hoes genoemd.

https://www.youtube.com/watch?v=ALE24lz4Ktc

De vader van Verlinde werd tweemaal getroffen door kanker. Onlangs vertelde hij hierover in een filmpje voor KWF Kankerbestrijding: „Mijn vader is een hele lieve vader en heeft altijd hard gewerkt voor zijn vier kinderen, zodat we het goed zouden hebben en dat hebben we ook. De eerste keer waren we zo hoopvol en dachten: ’Dit wint hij gewoon’.

„De tweede keer denk je: ’Dat kan niet, je kunt niet twee keer kanker overwinnen, nu moeten we echt rekening houden met dat het voorbij is’", vertelde hij daarna. „Dan is hij zeventig geworden, niet oud, maar dan hebben we hem wel tien jaar langer kunnen hebben. We hebben veel gehuild, een beetje afscheid genomen ook.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.