Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 23 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Twee heteroseksuele mannen trouwen voor belasting

In het Ierse Dublin zijn twee heteroseksuele mannen onlangs in het huwelijksbootje gestapt om op die manier te voorkomen dat ze 50.000 euro aan belasting moesten betalen.

Dertig jaar bevriend

De mannen van 83 en 58 jaar oud zijn al dertig jaar vrienden. Matt Murphy, de oudste van de twee, wilde zijn huis nalaten aan Michael O’Sullivan en kwam er toen achter dat hij dan vervolgens 50.000 euro aan belasting zou moeten betalen.

Volgens de Ierse krant de Irish Mirror leerden de twee elkaar kennen nadat de tweede relatie van O’Sullivan uitging. Toen O’Sullivan dakloos werd omdat het huis waarin hij woonde werd verkocht,en Murphy iets aan zijn ogen kreeg, trok O’Sullivan bij Murphy in om voor hem te zorgen.

Homohuwelijk

Omdat het voor Murphy niet mogelijk was om O’Sullivan in dienst te nemen en hem op die manier te betalen voor zijn hulp, bedacht hij dat het hem nalaten van zijn huis het enige was wat hij kon doen.

Vrijdag zijn de mannen officieel in het huwelijk getreden. Sinds een referendum in 2015 is het homohuwelijk in Ierland legaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.