In het nieuws

Rutte: Wilders is vrouw die niet bemind wil worden

Een lachende Mark Rutte. Foto: ANP

Foto van 'Jessica Heijmans'

12 OKT 2017

Na 208 dagen onderhandelen zijn de vier partijen er eindelijk uit: er is een akkoord. Op donderdag vond het debat in de Tweede Kamer over het regeerakkoord van de nieuwe coalitie plaats, en dat ging er zo nu en dan hard aan toe.

„Het is zover, er is een regeerakkoord", begon premier Mark Rutte enthousiast aan het begin van het debat. Maar het duurde niet lang voordat de oppositie hem het vuur aan de schenen legt. Een discussie met Wilders leidt echter tot een humoristisch moment in de kamer.

Onaantrekkelijke vrouw

De woordenwisseling tussen Rutte en Wilders ontstaat nadat laatstgenoemde de VVD-leider verwijt dat hij niet mee mocht onderhandelen ondanks zijn verkiezingswinst. Rutte geeft daarop aan dat de PVV helemaal niet wil regeren, maar afgewezen wil worden. „De heer Wilders is wat dat betreft een vrouw die helemaal niet bemind wil worden. En zich daarom ook zo onaantrekkelijk mogelijk voordoet."

Natuurlijk reageert Wilders direct op de aanval: „Alleen wie zegt het? Heel Nederland weet nog geen eens of de heer Rutte ooit een vrouw heeft gehad." Iets wat Rutte niet ontkent: „Ook waar ja. Dat ze dat niet weten", stelt hij.

Seksisme

Hoewel er gelach in de zaal weerklonk, kon niet iedereen de humor van Rutte en Wilders waarderen. „Ik noem dat seksisme. Lachen man", tweet PvdA-Kamerlid Kirsten van den Hul. Ook GroenLinks-leider Jesse Klaver kan er niet om lachen: „Vrouwen worden er vooral bijgehaald om grappen over te maken. Ik hoop dat dit kabinet vrouwen erbij haalt als het kabinet moet worden gevormd."

Premier Mark Rutte verwacht over twee weken zijn derde kabinet klaar te hebben. De VVD-leider werd zoals verwacht als formateur aangewezen.


Views

500+

Zoektocht Koen verder met honden en tip over meisje

Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 12:41

De zoektocht in Italië naar de vermiste Koen (17) uit Soest, richt zich zondag op camping annex vakantiepark Gasparina langs het Gardameer. Die camping ligt in de buurt van de camping waar Koen zelf verbleef. De politie zoekt daar langs het water, na een melding van een getuige die in dat park werkt.

De vrouw zegt dat ze Koen en een meisje met halflang haar heeft gezien toen ze vrijdagochtend vroeg van haar werk terugkwam. Vermoedelijk is hij met het meisje langs het strand gelopen om haar terug te brengen naar haar camping Lido. Daarna zou hij mogelijk via de weg koers hebben gezet naar zijn eigen camping, Eurocamping Pacengo. Volgens een woordvoerder van de familie zijn er vermoedens wie het meisje is en wordt er geprobeerd contact met haar te krijgen.

Zoekhonden


Views

800+

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

De vrouw werd rond 05.30 uur voor haar woning door een nog onbekende man aangevallen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een jonge vrouw is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt nadat ze door een man is aangevallen en gewelddadig verkracht in Rotterdam.

Achtervolgd

De vrouw fietste rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal via de Maasboulevard naar haar woning in de Herman Bavinckstraat. Toen ze rond 05.30 uur bij haar woning aankwam, werd ze door een nog onbekende man aangevallen. De politie houdt er rekening mee dat de dader het slachtoffer heeft gevolgd vanaf het station.


Views

2k+

Na het weekend wordt het heel erg warm

Camera videoNa het weekend wordt het heel erg warm

Hoogstwaarschijnlijk krijgen we te maken met een hittegolf. Foto/ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

VANDAAG, 16:28

Het wordt heel erg warm! Dit weekend hebben we aangenaam weer gehad in heel het land. Na het weekend kunnen we een echte hittegolf verwachten. Het kan zelfs 36 graden worden.

Het wordt in een aankomende week flink zonnig en er komt warme wind. Het wordt dan geleidelijk aan ruim dertig graden. Neerslag hoeven we niet te verwachten. Dinsdag en woensdag komt de echte hitte opzetten en dat houdt dan ook een tijdje aan.

Hittegolf


Views

800+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

2k+