Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 1 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Politie looft echtpaar na ingreep: Voor ons helden

De politie Gooise Meren heeft op Facebook een echtpaar openlijk bedankt voor hun optreden. Volgens de politie behoorde de man en vrouw tot het zeldzame soort dat bij een auto-ongeluk niet de sensatie opzocht, maar meteen de hulpdiensten belt. Anderen zouden volgens de agenten hun mobieltje hebben gepakt om te filmen.

De politie schetst eerst het ongeluk, dat plaatsvond op de A1 richting Amsterdam: „Twee auto’s kregen een aanrijding, waarna ze beide van de weg raakten. De auto’s kwamen tot stilstand tegen een paar bomen. En bomen veren niet bepaald mee. Eén van de auto’s kwam hierna op de zijkant terecht."

'Held'. Volgens het woordenboek: iemand die uitblinkt door moed. Vanmiddag vond een zwaar ongeval plaats op de A1…

Posted by Politie Gooise Meren on Saturday, September 30, 2017

Het echtpaar in kwestie zag alles gebeuren en besloot het enige juiste te doen, aldus de wetsdienaars. „Terwijl ze hun best deden eerste hulp te verlenen, pakten ze hun mobieltje. Niet om te filmen, maar om 112 te bellen. Ze hielden hun hoofden koel en konden telefonisch al veel informatie geven, waardoor de centralist heel snel de juiste hoeveelheid hulpdiensten kon mobiliseren."

„Dit soort mensen komen we niet vaak meer tegen", gaat de politie verder. „Ze zetten hun eigen belangen opzij om andere mensen, die ze niet kennen, alle mogelijke hulp te kunnen bieden. Misschien wel meer dan goed voor henzelf was." Het echtpaar was namelijk behoorlijk aangedaan toen het zich realiseerde wat het had meegemaakt.

Helden

„Wij zien vaak de donkere lagen van de samenleving, de verhuftering is ook ons niet ontgaan. Daarom blijft het mooi om te zien hoe mensen soms alles opzij zetten voor het welzijn van volslagen onbekenden. Dit soort mensen zijn voor ons helden. We zijn trots op ze. Dank u wel dat u er was vanmiddag", sluiten de ambtenaren af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.