Fietsendief laat identiteitsbewijs slingeren

8 oktober 2017 om 18:44 door Rosan de Vos
Fietsendief laat identiteitsbewijs slingeren
Een fiets in schuur ter illustratie. Foto: ANP

'Altijd checken of je iets bent vergeten’, zou een wijze raad zijn voor de 37-jarige Pool die zondagmorgen een fiets had gestolen uit een schuur in het Brabantse Hilvarenbeek. Hij had namelijk zijn identiteitsbewijs achtergelaten. Later in de morgen, vonden de bewoners van het bijbehorende huis ook nog een telefoon en een bankpas van de dief, op de plek waar de fiets in de schuur had gestaan, aldus de Politie.

Verdachte opgepakt

Wel wat makkelijker voor de politie om de dader op te sporen: ze gingen op onderzoek uit en vonden de verdachte man en de fiets in een woning iets verderop. Het ging om een 37-jarige Pool die geen vaste woon- of verblijfsplaats in Nederland heeft.

De verdachte is naar het bureau gebracht en de fiets is weer terug naar de eigenaar. De verdachte krijgt zijn persoonlijke spullen wel gewoon terug.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!