Koningsdag 2018 wordt gevierd in Groningen

14 september 2017 om 16:54 door Daisy Heyer
Koningsdag 2018 wordt gevierd in Groningen
Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima tijdens een bezoek aan Groningen in 2015. / ANP

Feest in Groningen volgend jaar: dan wordt Koningsdag namelijk in die prachtige stad gevierd. Dat werd donderdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het Stadhuis van Groningen.

Het is alweer de tweede keer dat de koninklijke familie de provincie Groningen aandoet op Koningsdag, wat voorheen Koninginnedag heette. In 2004 was Groningen ook al aan de beurt, en de koninklijke familie ging eveneens naar Warffum (ook 2004) en Haren en Loppersum (1990).

De burgemeester van Groningen, Peter den Oudsten, is dolblij dat zijn stad is uitgekozen voor de vrolijke viering van Koningsdag.

 

Aardbevingsproblematiek

Welke leden van het Koninklijk Huis naar Groningen komen is nog niet bekend. Wel meldt Den Oudsten aan RTV Noord dat ook de aardbevingsproblematiek die speelt in de provincie wordt benadrukt op Koningsdag. Niet alleen Groningen-stad, maar ook de omgeving wordt die dag in het zonnetje gezet bij de viering.

„Er zijn in Groningen veel mensen die lijden onder de aardbevingsproblematiek, maar we hebben een veerkrachtige bevolking die ook naar de toekomst kijkt. We hebben hier ook veel te bieden in Stad en Ommeland, het is heel mooi dat we dat kunnen laten zien. En als dat op de verjaardag van de koning kan, heeft dat een enorme meerwaarde”, aldus Den Oudsten.

Het programma op Koningsdag in Groningen wordt waarschijnlijk in januari of februari bekendgemaakt.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!