Binnenland

Foto: ANP / Remko de Waal

Nederlands bedrijf doet arbeidscontract in de ban

Foto: ANP / Remko de Waal

Foto van 'Els Anker'

22 JAN 2016

Geen vastgelegde verplichtingen over werktijden, salaris en aanwezigheid. Het Nederlandse technologiebedrijf Drukzo gooit de traditionele arbeidsovereenkomst volledig overboord.

Het bedrijf, opgericht in 2013, veronderstelt dat het traditionele arbeidscontract niet meer aansluit op de behoefte van de huidige generatie. Ter vervanging van het arbeidscontract is er een samenwerkingsovereenkomst, waarin uitsluitend de afspraken staan die wettelijk verplicht zijn gesteld.

Madagaskar

„De huidige generatie leeft een individualistisch bestaan waarvan het grootste gedeelte zich afspeelt op een smartphone”, aldus algemeen directeur Hans Scheffer. „Het traditionele arbeidscontract, dat collectief is ingestoken, past niet meer in de tijdsgeest van nu.”

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Als een medewerker zijn werk wil doen vanaf bijvoorbeeld een vakantiehuis in Madagaskar, dan is dat mogelijk. Er staat niets in zijn samenwerkingsovereenkomst over op welke tijden hij of zij zijn of haar werk moet doen of aanwezigheidsplicht.

„Het is meer gebaseerd op een gelijkwaardige relatie tussen medewerker en werkgever”, aldus Scheffer. „Niet op hiërarchische wijze, waarin de regels van bovenaf worden opgelegd, maar op basis van verantwoordelijkheidsgevoel. De relatie in het team rust dan ook grotendeels op puur vertrouwen.”

Beloning

Ook de klassieke benadering waarop bijvoorbeeld het salaris wordt bepaald, is op de schop gegaan. Hoewel iedere medewerker een vast salaris heeft, groeit het arbeidsloon mee met prestaties in plaats van een salarishuisindexering, leeftijd of ervaring. „Wij willen de juiste prikkels bieden die nodig zijn om het maximale uit een persoon te halen”, meent Scheffer. „Iemand die goed presteert, moet daarvoor worden beloond. Een oudere medewerker die minder verricht, verdient niet meer dan een collega.”

„Zo’n vrije werkomgeving is niet voor iedereen geschikt", stelt Rick Molenaar (24). Als marketing manager is hij ruim tweeënhalf jaar werkzaam bij het bedrijf. „De verantwoordelijkheid ligt bij iedereen zelf: daar moet je wel mee om kunnen gaan.""

Molenaar meent dat mogelijke problemen zich oplossen door transparantie. „Als je de intentie hebt om er samen uit te komen, en daar open gesprekken over kan voeren, dan kom je er altijd wel uit.”

Beschermen

Volgens Toon Taris, hoogleraar Sociale- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht, zijn de traditionele contracten er echter niet voor niks. „De regels zijn destijds niet zomaar verzonnen: ze zijn bedoeld om medewerkers te beschermen tegen de machtspositie van werkgevers”, aldus Taris. „Vertrouwen op de werkvloer is goed, maar op het moment dat het vertrouwen niet voldoende blijkt te zijn moet je als medewerker toch iets achter de hand hebben.”

Het afschaffen van bepaalde regels vindt Taris dan ook geen goed idee. „Het kan averechts werken. Zaken zoals werktijden of ontwikkelingsmogelijkheden zijn ook prima vast te leggen in een traditioneel arbeidscontract. Je kunt daarin ook best min of meer flexibele afspraken maken.”

Toch denkt Scheffer daar anders over. „De rechten van werknemers worden volledig beschermd. Met deze werkwijze spreek je teammembers aan op hun verantwoordelijkheidsgevoel. Het is ridicuul om te denken dat wat vroeger is verzonnen, nog steeds van toepassing is.”


Views

0

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

'Dit soort fouten moet ING niet te vaak maken'

Foto van 'Johan van Boven'

1 UUR

Als je klant bent van ING is de kans groot dat je woensdag even schrok toen je je saldo van je betaalrekening checkte. Door een fout van de bank was dat lager dan je had verwacht, omdat maar liefst 3 miljoen pinbetalingen van 19 maart dubbel waren afgeschreven. Heel kort door de bocht gezegd was het een kwestie van een druk op het verkeerde knopje.

De klantenservice van ING werd platgemeld door mensen die wilden weten waarom bijvoorbeeld hun boodschappen bij de Albert Heijn twee keer waren afgeschreven. Op Twitter regende het eveneens klachten van verbaasde saldocheckers. „Hallo ING, ik kom er vanochtend achter dat jullie een betaling in een winkel twee keer hebben afgeschreven. Ik wil graag weten hoe ik mijn geld terug kan krijgen. Graag even contact”, schrijft Harald Meijer.

Ook op de redactie van Metro werd de app van ING direct geraadpleegd. Vier van de vijf klanten bleken last te hebben van de storing. Daarbij ging het om bedragen tussen de 11 en 100 euro. Maar als je op 19 maart toevallig een nieuwe laptop hebt gekocht van 850 euro kan het zomaar zijn dat er 1700 euro van je rekening is gehaald.

Imagoschade

De bank liet weten aan het probleem te werken en dat de bedragen zo snel mogelijk worden teruggestort. Op zich is er dan ook weinig aan de hand, maar ING Bank begeeft zich momenteel niet in heel lekker vaarwater. De ‘oranje leeuw’ liep twee weken geleden flink wat imagoschade op, toen bekend werd dat het salaris van bestuursvoorzitter Ralph Hamers met 50 procent werd verhoogd tot 3 miljoen euro per jaar.

Nadat er onder klanten en ook in de politiek grote ophef was ontstaan, besloot ING een streep te zetten door de exhorbitante salarisverhoging. Er werd woensdag nog wel gretig naar verwezen toen duidelijk werd dat bij heel veel klanten pinbetalingen dubbel waren afgeboekt. „Ah, dus op deze manier betalen ze die torenhoge salarissen van de bestuurders”, was de gemene deler op social media.

Opeenstapeling

„Toch denk ik niet dat veel mensen hun relatie met ING zullen verbreken vanwege deze storing”, zegt positioneringsdeskundige Peter van Steensel. „Van bank wisselen is voor veel mensen een hoge drempel, omdat ze denken dat het vooral veel gedoe oplevert. Bovendien lijken storingen in het betalingsverkeer er tegenwoordig een beetje bij te horen. Maar ING moet dit soort fouten natuurlijk niet te vaak gaan maken. Dan daalt het vertrouwen in de bank alsmaar verder en vinden mensen het op een gegeven moment genoeg en gaan ze wél naar een andere bank. Bij een opeenstapeling van fouten is daar steeds minder voor nodig.”

Volgens imagodeskundige Rudy van Belkom is het erg lastig om te zeggen wanneer de consument zijn conclusies trekt. „Mensen zijn erg wispelturig”, zegt hij. „Na het dieselschandaal bij Volkswagen dacht ik dat het gedaan was met de autofabrikant, maar onlangs zag ik ze weer bovenaan staan in een lijstje met meest verkochte auto’s.”

Vergeven

Net als Van Steensel waarschuwt Van Belkom echter wel dat herhaling van negatieve zaken uiteindelijk voor de nekslag kunnen zorgen. „ING staat door deze storing met dubbele afschrijvingen echt niet aan de rand van de afgrond, mede omdat ze de commotie rond het salaris van de topman redelijk hebben kunnen repareren. Mensen zijn over het algemeen behoorlijk vergevingsgezind. Maar dergelijke fouten zijn uiteraard niet handig, ze moeten niet te vaak voorkomen.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

89

Deense discounter Normal komt naar Nederland

Deense discounter Normal komt naar Nederland

Foto: Normal

Foto van 'E.Westland'

2 UUR

Er komt na Action en Big Bazar nóg een discountwinkel naar Nederland. Het Deense Normal opent haar deuren in Nederland en begint in mei in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht.

Het Deense management had Nederland „hoog op de lijst” staan. „We zijn overtuigd van de potentie in Nederland. De komende maanden gaan we aan de slag om alle zaken rond personeel, ruimtes en marketing op orde te brengen”, aldus directeur Torben Mouritsen.

Bij Normal zijn merkartikelen van onder andere l’Oreal, Gillette, Colgate en Ajax te koop. Denk daarbij aan huishoudartikelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakspullen. „Heel normale producten voor abnormale prijzen”, aldus Mouritsen. „We kunnen die producten voor 30 tot 50 procent onder de marktprijs verkopen.”

Concurrentie

En dat betekent dus een nieuwe concurrent voor winkels als Big Bazar en Action. Uit cijfers van RTL blijkt dat er in Nederland nog wel plek is voor een discounter. „Het aantal van deze winkels, zoals Action, Big Bazar en Op=Op, blijft flink doorgroeien. In de afgelopen vijf jaar nam het aantal toe met 78 procent.”

Op 5 mei opent Normal in het Hoog Catharijne. „Dat wordt gevierd met een enorm openingsfeest, met veel goodiebags, wedstrijden en niet te vergeten: de beste zelfgemaakte soep ter wereld”, aldus Mouritsen.


Views

88

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 6

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

In opdracht van de Rijksoverheid

15 MAA 2018

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

Onze wereld wordt met de dag digitaler en daarmee wordt de bescherming van onze data dus ook telkens weer belangrijker. Toch gaan veel mensen wat slordig om met hun gegevens en daardoor zijn zij makkelijk te hacken. Ben jij wel goed beveiligd of ben jij hackable? Met deze test kom je er snel en makkelijk achter.

1. Als ik een melding krijg dat ik kan updaten, dan...

a. Laat ik die melding lekker even staan. Waar zijn die updates goed voor?

b. Voer ik de update meteen uit.

2. Voor elke site gebruik ik...

a. Hetzelfde wachtwoord, lekker makkelijk.

b. Een ander wachtwoord, wel zo veilig.

3. Mijn computer back-uppen, dat doe ik...

a. Heel soms, als ik daar zin in heb.

b. Regelmatig.

4. Ik krijg een mailtje van mijn bank met een link. Die link...

a. Klik ik meteen aan.

b. Klik ik niet aan. Ik lees eerst de inhoud van de mail en kijk naar het e-mailadres waar hij vandaan komt.

Als je alleen maar b hebt geantwoord, dan ben je heel goed bezig. Hackers krijgen jou niet zomaar te pakken. Heb je bij een of meerdere vragen ook het eerste antwoord? Dan kun je er met een aantal makkelijke maatregelen voor zorgen dat jij een moeilijker doelwit bent voor hackers.

1 Voer updates snel uit

Voor velen zijn de updates van je besturingssysteem een beetje als huiswerk: uitstellen totdat je écht niet meer anders kan. Maar die updates zijn er voor een reden. Fabrikanten brengen updates vaak uit om ervoor te zorgen dat beveiligingslekken in het door jou gebruikte systeem gedicht worden. Daardoor is de kans veel groter dat als je te lang wacht met updaten, je gehackt wordt. Dus laat je telefoon, tablet en computer maar gewoon meteen updaten zodra je een melding krijgt dat dat kan.

2. Gebruik een ander, goed wachtwoord voor élke website

Het is begrijpelijk als je het lekker makkelijk vindt om één wachtwoord te gebruiken voor elk account op elke website. Maar veilig is het niet. Als iemand dan een van je accounts weet te hacken, heeft hij gelijk toegang tot alle dingen die jij op het internet doet. Zeker bij overheidsdiensten als DigiD kan dat hele nare gevolgen hebben. Gebruik daarom voor elke website een ander, goed password met veel letters, cijfers en andere tekens.

Als je dat onhaalbaar vindt, dan is dat heel begrijpelijk. Bovendien ben je niet de enige. Ruim de helft van de Nederlanders ziet het aanhouden van een ander wachtwoord voor elke site als onmogelijk, zo blijkt uit onderzoek. Gebruik in dat geval een wachtwoordmanager. Met zo'n wachtwoordmanager – een digitale kluis voor je wachtwoorden en gebruikersnamen - heb je altijd al je wachtwoorden bij de hand. Je hoeft dan nog maar één sterk wachtwoord te onthouden: het wachtwoord voor je wachtwoordmanager.

3. Voer regelmatig back-ups uit

Ook back-ups maken is zo'n klusje waarvan je denkt: dat komt later wel. Waarbij 'later' meer dan eens 'nooit' blijkt. Maar back-ups zijn ontzettend belangrijk. Als je computer besmet raakt met een virus, dan kan het zijn dat ook al je bestanden weg zijn. Op dat moment slaak je waarschijnlijk een enorme zucht van verlichting als je een recente back-up op je externe harde schijf hebt staan. Dat is die paar minuten dat je bezig bent met een back-up maken dubbel en dwars waard.

4. Let op waar je op klikt

Let altijd op waar je op klikt. Een link lijkt misschien onschuldig, maar het klikken op zo'n link kan ervoor zorgen dat er schadelijke software wordt geïnstalleerd op je apparaat. Ook bijlages bij e-mails kunnen een dergelijk effect hebben. Kijk daarom bij mails altijd naar het taalgebruik. Als het niet goed voelt, neem dan het zekere voor het onzekere: klik niet op de link, maar tik zelf het webadres in.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_a283096e65c0095cd3475af0540ea5f0066814ff_avataruser_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

1k+

Jeroen Dijsselbloem nu buddy via schulden-app

Jeroen Dijsselbloem nu buddy via schulden-app

Jeroen Dijsselbloem droeg jarenlang het koffertje met de Miljoenennota. / Evert-Jan Daniëls | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

VANDAAG, 10:03

Ex-minister van Financiën helpt als vrijwillig buddy persoon met flinke geldzorgen.

Dat de bankrekening eerder leeg is dan de maand om, is een groot verborgen drama in onze samenleving. Om het probleem tegen te gaan is deze week de fiKks gelanceerd, een gratis app die mensen helpt van hun betalingsachterstanden af te komen. fiKks koppelt een schuldenaar aan een vrijwillige buddy, die de gebruiker op een overzichtelijke en eenvoudige manier ondersteunt, al dan niet anoniem. Metro sprak een buddy met een bekend gezicht, Jeroen Dijsselbloem. De PvdA-er (51) was van 2012 tot 2017 minister van Financiën en van 2013 tot afgelopen januari ook nog eens voorzitter van de Eurogroep. Nu heeft hij tijd om zich onder meer op vrijwilligerswerk te storten.

Niet afzakken

Onderzoek stelt dat 45 procent van de Nederlandse huishoudens moeite heeft met rondkomen. De geldzorgen zijn niet gering.

Ja, er zijn veel mensen met betalingsachterstanden. Lang niet allemaal zijn de achterstanden ernstig of problematisch, maar de zorgen betreft toch miljoenen huishoudens. Het idee van fiKks is dat we proberen te voorkomen dat mensen afzakken naar problematische schulden. Dat zij niet bij de schuldhulpverlening terechtkomen. fiKks is een initiatief van het bedrijfsleven en met vrijwilligers willen we bekijken of me mensen kunnen helpen.

Was u zelf bij het initiatief betrokken of bent u gevraagd?

Ik was een keer bij het Schuldenlab in Den Haag en daar raakte ik in gesprek met mensen achter de app. Ik was enthousiast en zei toen ‘als ik iets kan doen om het te ondersteunen, dan doe ik dat graag’. Uiteindelijk ben ik een van de buddy’s geworden die mensen met financiële problemen gaat helpen. Ik word gekoppeld aan iemand die in zo’n situatie zit.

Betrokkene ontmoeten

Weet u al van wie u buddy wordt?

Tot nu toe ken ik alleen de naam, maar ik ga hem snel ontmoeten. Via de app kan ik veel informatie uitwisselen en kan ik meekijken, tips geven en begeleiden, maar ik vind het prettig om de betrokkene een keer te zien. Daarna gaan we van start.

Hoe ziet dat buddyschap er in de praktijk uit?

De app is een soort huishoudboekje, waarbij mensen worden geholpen om alle kosten, uitgaven en inkomsten in te vullen. Zo krijg je een overzicht van hoe je er voor staat, waarmee je rekening moet houden en hoe groot het gat is tussen wat er binnenkomt en wat eruit gaat. Dan gaan we ons afvragen hoe je het gat kunt verkleinen. Ik help de administratie op orde te krijgen, denk mee over besparingsmogelijkheden en coach waar het kan.

Jeroen Dijsselbloem nu buddy via schulden-app

Zo ziet de app fiKks er uit.

Gemakkelijk geld uitgeven

Heeft u in uw jaren als minister van Financiën gezien hoeveel geldzorgen er in ons land zijn?

Wat ik heb gezien is dat door de crisis in Nederland het aantal huishoudens op de armoedegrens of zelfs daaronder is toegenomen. Het aantal huishoudens in de schuldhulpverlening bij gemeentes is sinds 2008 zelfs verdubbeld. Dat is problematisch. De crisis is een aanwijsbare reden, maar mensen gaan ook te gemakkelijk financiële verplichtingen aan en geven online veel geld uit. Als overheid hebben we grote bedragen voor armoedebestrijding uitgetrokken, maar dat was bedoeld voor de groep die al zwaar in de problemen zit. De app is voor de groep daarachter en moet zoals gezegd het afglijden naar grotere problemen voorkomen. Wat laten we wel wezen: schuldhulpverlening is geen lolletje. De vrijheid om zelf over je geld te beschikken, ben je een tijdje kwijt en stukje bij beetje los je af. Daarom proberen we mensen via de app aan de goede kant van de streep te krijgen.

Kan iedereen buddy worden?

Natuurlijk, informatie daarover vind je in de app (en op wijgaathetfikksen.nl, red.).

Het vak leren

Wordt u buddy van meerdere personen?

Je kunt dat zijn van meerdere mensen, maar ik begin zelf met één. Het is voor mij ook nieuw, dus ik moet nog even het vak leren. Als bij de eerste betrokkene het grootste werk is verricht, kan ik altijd nog bekijken of ik meer mensen ga helpen.

Heeft u meer tijd voor dit soort mooie dingen, nu ‘Europa’ en het kabinet achter u liggen?

Ik heb geen vaste baan meer, maar werk aan verschillende klussen. Dit vrijwilligerswerk kan er prima bij. Ik kost niet heel veel tijd, omdat je door de app niet voortdurend hoeft af te spreken.

Leuk en zinvol

Heeft u het naar uw zin?

Als je tegelijkertijd voorzitter van de Eurogroep en minister bent, houd je weinig tijd over. Daarom doe ik nu graag vrijwilligerswerk, net als zoveel andere Nederlanders doen. Ik vind het leuk om mensen te helpen, maar vooral zinvol. Het is prettig dat ik daarvoor nu de ruimte heb.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

63

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Proevende heren van Beer in a Box met vlnr: Victor Kuppers, Armand Haan, Tim Remmerswaal.

In samenwerking met Beer in a Box

In samenwerking met Beer in a Box

16 MAA 2018

Het proeven van bier is niet zomaar een kwestie van veel goudgele rakkers nuttigen en dan een kenner zijn.

Het glas aan je lippen zetten, kantelen en gaan! En dan denken dat je iets over een biersmaak kunt vertellen? Nee ho maar. Bier proeven is veel meer dan het drinken, is de stellige overtuiging van de heren van het Alkmaarse Beer in a Box. Tim Remmerswaal, Armand Haan en Victor Kuppers van het nog jonge online bedrijf in speciaalbieren móeten het wel weten. Zij stellen, in samenwerking met kenners in een testpanel, de ‘beer in a boxen’ samen. Zij komen er op een gegeven moment achter welk smaakprofiel je hebt en welke bieren bij jou passen. Zo kan Beer in a Box je uitdagen met nieuwe speciaalbieren, zonder dat je bij je abonnement ooit dezelfde soort in huis krijgt. Die heren nemen je in vijf bier-proef-stapjes mee en kun je langzaam op weg gaan een echte bierconnaisseur te worden.

1 De geur van je bier

De geur (het aroma) wordt gevormd door de smaakstoffen in het bier die het slijmvlies in je neus prikkelen. Deze komt tot je via de neus en de mondholte. De temperatuur van het bier speelt een belangrijke rol. Hoe hoger die temperatuur, hoe meer smaakstoffen er verdampen en hoe meer deze in je holtes tot uiting komen. Een koud biertje heeft dus minder smaak dan een lauwere variant. Dat verklaart ook waarom een bier anders ruikt dan hij smaakt. Zodra bier in je mond terecht komt, wordt het opgewarmd en komen de geurstoffen vrij.

2 Gaat de smaak over de tong?

Het is een fabeltje dat smaken een eigen plaats op de tong hebben. Zoet, bitter zuur, zout en umami ervaar je met je hele tong. Zout en umami, de hartige smaken, komen in de regel niet in bier voor, de andere smaken wel. Echter, dit zijn de primaire smaaksensaties. Het echte proeven gaat vooral met de slijmvliezen in je neus en keel.

3 Mondgevoel

Hoe voelt het bier aan in je mond? Denk hierbij aan de prikkeling van het aanwezige koolzuur, hoe het in bier in je mond kleeft, de zeepachtigheid van het vocht en hoe je mond en tong samentrekken.

4 Volheid (body)

Van zachte boterige romigheid tot ‘water’ en alles ertussenin. De body van je bier bepaalt hoe je de smaak ervaart en vaak ook hoe lang hij blijft hangen.

5 Nasmaak

De nasmaak is de smaak die in je mond en neus overblijft nadat je het bier hebt doorgeslikt. Dat kan veranderen. Bier kan uitvloeien in een andere smaak. Het zoet komt bijvoorbeeld eerst, dan het bitter. Net als in het echte leven… Veel proefplezier!

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Speciaalbieren van Beer in a Box. / Femmy Weijs

Proefbox voor de Metrolezer

Speciaal voor Metrolezers is een ProefBox met zes speciaalbieren ontwikkeld. Beer in Box neemt ‘starters’ zo mee op ontdekkingstocht in de wereld van de smaken en geuren van speciaalbieren. De doos is bedoeld voor mensen die hun smaak graag willen weten. Victor Kuppers: „Zodra je je smaken in de smiezen hebt, kun je andere speciaalbieren gaan ontdekken. Wij beloven het beste te vinden binnen jouw smaakpallet.”

Wie Metro’s proefbox wil proberen gaat naar Beerinabox.nl/metro. Gebruik de actiecode metro en je krijgt er een gratis ‘beregoed bierglas’ bij.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

200+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Een verbod op reclame doorspoelen, goed idee?
Likeability of 3

Een verbod op reclame doorspoelen, goed idee?

Foto: Pixabay

Foto van 'E.Westland'

VANDAAG, 09:57

Een programma opnemen en later terugkijken. Handig, want dat kan kun je het reclameblok lekker doorspoelen. Maar daar moet een einde aan komen, vindt men in België.

De Belgische minister van Media Sven Gatz wil het doorspoelen van reclame verbieden, schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens de Vlaamse krant wordt in België ruim een kwart van het televisiekijken uitgesteld. Omroepen missen daardoor reclame-inkomsten.

Vorige maand schreef het AD al zich „mateloos te ergeren aan die eeuwigdurende reclameblokken”. Kijkers zouden zich met name bij talentenjacht The Voice of Holland irriteren aan de commerciële onderbrekingen. Simpel op te lossen, zo stelde de krant: pauzeer gewoon bij aanvang van het programma en spoel de reclameblokken door.

Product placement

Toch ben je ook in dat geval niet helemaal gewapend tegen reclame. Veel programma’s gebruiken namelijk product placement. Denk bijvoorbeeld aan de personages van Goede Tijden, Slechte Tijden, die hun eten opvallend vaak bij Thuisbezorgd.nl bestellen of filmkarakters die vrijwel standaard op een laptop van Apple werken.

Wellicht dat dit in de toekomst nog vaker gebeurt, als mensen hun reclames blijven doorspoelen. In Nederland is nog geen sprake van een verbod hierop. Hoe de Belgische minister het doorspoelen van reclames precies wil gaan verbieden, is niet duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Views

70

Huizenprijzen stijgen hardst sinds zeventien jaar

Verkoopbord van makelaar bij huis in Bloemendaal Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 08:59

De stijging van de prijzen van koophuizen heeft in de maand februari een nieuw hoogtepunt bereikt. De gemiddelde huizenprijs steeg sinds zeventien jaar nog niet zo hard.

Huizen waren vorige maand gemiddeld 9,5 procent duurder dan in dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) en het Kadaster.

September 2001

Zo’n hoge stijging zagen we voor het laatst in september 2001.

Door de financiële crisis in 2008 raakte de huizenmarkt een tijdlang in het slop. Sinds 2013 laten de prijzen weer een stijgende lijn zien, aldus het statistiekbureau.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

39