Sophie van Oostvoorn
Sophie van Oostvoorn Good vibes 22 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Datingapp Happn groeit in Nederland

De dating app Happn, concurrent van Tinder, heeft 220.000 gebruikers in Nederland, van wie iets meer dan de helft maandelijks actief is. En met Valentijnsdag voor de deur kun je op deze app misschien je date voor 14 februari vast regelen.

Kleinere zoekradius

De van origine Franse app heeft veel weg van Tinder: je kan mensen in je omgeving liken en een gesprek starten als de ander jou ook geliket heeft. Het verschil is dat gebruikers alleen de mensen zien die minder dan 250 meter bij hen in de buurt zijn geweest. Je kunt ze dus bij wijze van spreken zijn tegengekomen op straat.

Het idee is dan ook dat als je een leuk persoon tegenkomt, maar deze niet durft aan te spreken, je hem of haar via de app kan benaderen. Maar dan moet die persoon natuurlijk wel gebruikmaken van Happn. De ontwikkelaars hebben een nieuwe functie toegevoegd: je kan, net als op WhatsApp, een gesproken berichtje sturen. Kun je gelijk horen of je nieuwe match een zoetgevooisde stem heeft. De drempel om iemand te gaan ontmoeten, is dan iets lager, denken de makers.

In totaal gebruiken 10 miljoen mensen Happn, meldde iPhoned. De Nederlandse daters hebben de app dus inmiddels ook gevonden. Maar er is nog wel een wezenlijk verschil met Tinder, waar 50 miljoen gebruikers zoeken naar een date.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.