Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 2 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

‘Homorechten maken samenleving dommer’, aldus FvD’er

De nummer twee op de Amsterdamse lijst van Forum voor Democratie (FvD) Yernaz Ramautarsing heeft in een Whatsappgroep een betoog gesteund dat homorechten de samenleving dommer hebben gemaakt, meldt De Telegraaf. „Dat is gebaseerd op de notie dat homo’s relatief hoger IQ hebben en op moment dat zij zich niet voortplanten de hele samenleving daar dus „dommer van wordt.” Geen haat gewoon feiten”, citeert de krant een appbericht van Ramautarsing in de groep.

Ramautarsing terwijl hij het podium opliep tijdens een debat op de NOS ©ANP

‘Felle discussies’

De krant heeft een deel van de gespreksgeschiedenis van de groep, die het grootste deel van de tijd ‘polariserende politici’ zou worden genoemd en waarin met linkse en rechtse jongeren fel zou worden gediscussieerd, en screenshots van andere delen in handen. Ook zou het Amsterdamse kandidaat-gemeenteraadslid, dat ooit in een interview de omstreden uitspraak deed dat Nederlanders met een donkere huidskleur minder intelligent zijn dan andere rassen, laten blijken dat hij vindt dat het blanke ras meer aan zelfbehoud moet doen.

Over blanke mensen die zijn stellingen over zelfbehoud niet onderschrijven, stelt Ramautarsing zelden een ras te hebben meegemaakt met zoveel zelfhaat en weinig behoefte tot zelfbehoud. ,,White people crazy”, voegt hij daar aan toe. Later voegt hij daar volgens de krant wel aan toe zelf het resultaat van raciale menging te zijn en niet tegen diversiteit te zijn.

Als Ramautarsing krijgt voorgelegd dat FVD-leider Thierry Baudet in het verleden zou hebben gezegd in een hoofdzakelijk blank land of wereld te willen leven, geeft hij aan dat gezien de dreigingen uit niet-blanke landen best te snappen. Ook schrijft hij: ,,Blanke immigranten zorgen doorgaans voor minder problematiek, kosten de staat minder.”

‘Misselijkmakend’

Afschuwelijk en misselijkmakend. Zo reageert lijsttrekker van D66 in Amsterdam Reinier van Dantzig op uitspraken over onder meer homorechten die de nummer twee op de Amsterdamse lijst van Forum voor Democratie (FVD) Yernaz Ramautarsing zou hebben gedaan. Ook de VVD Amsterdam reageert verbolgen.

D66’er Van Dantzig twittert het vreselijk te vinden dat ,,de bodem van racisme en discriminatie nog niet bereikt is bij de nr 2 op de lijst van FVD”. Het kandidaatsraadslid krijgt op Twitter een storm van kritiek te verduren over zijn uitspraken. Dit is niet de eerste keer dat Ramautarsing in opspraak is geraakt.

D66-leider Alexander Pechtold wees partijleider van het Forum voor Democatie Thierry Baudet erop dat een aangifte wellicht kansrijk was. Hij refereerde hier naar de aangifte die Baudet onlangs deed tegen minister Kajsa Ollongren. Het Openbaar Ministerie besloot toen om deze aangifte niet in behandeling te nemen en van vervolging af te zien.

Baudet lijkt zich ondertussen van geen enkele ophef bewust. Hij twitterde vrijdagavond te luisteren naar een „schitterende, onvergetelijke uitvoering van Strauss’ Metamorphosen”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.