In het nieuws

Dotan bekent bedrog: 'Ik was dom, naïef en onzeker'

Dotan doet in video-boodschap zijn verhaal. /screenshot facebook

Foto van 'Constance van Amstel'

16 APR 2018

Zanger Dotan geeft toe dat hij met nepprofielen heeft geprobeerd om zijn muziek onder de aandacht te brengen. In een video op zijn Facebook-pagina vertelt hij maandag dat dat hij de profielen sinds 2011 heeft aangemaakt en dat hij daar nu spijt van heeft. ,,Ik ben dom, naïef, te ambitieus en onzeker geweest."

Leugens

Ook geeft de zanger toe dat hij afgelopen week, toen hij werd gebeld door een journalist van De Volkskrant die zijn bedrog had ontdekt, heeft gelogen. ,,Ik ben niet eerlijk geweest tegen de journalist van de Volkskrant. Ik was bang, schaamde me en wist niet wat ik moest zeggen. Dat betreur ik nu."

Leukemie

Dotan ontkent het verhaal over de ontmoeting in de parkeergarage met een fan die leed aan leukemie te hebben verzonnen. ,,Daar doe ik afstand van, dat heb ik niet geschreven. Ik neem wel mijn verantwoordelijkheid dat ik het zo lang onder mijn post heb laten staan zonder het te ontkrachten."

Tot slot hoop de zanger van onder anderen de hit Home dat hij het vertrouwen van zijn publiek terug kan winnen. Hij zal daarom al zijn social media-kanalen leeghalen. ,,Het is tijd voor een schone lei."

Nepprofielen

Dotan kwam dit weekend in het nieuws nadat De Volkskrant een artikel publiceerde waarin hij ervan werd verdacht nepprofielen te hebben aangemaakt om zijn online imago op te krikken. De krant ontdekte dat zeker 140 'fans' van de zanger niet echt bestonden en dat er daarvoor profielfoto's van buitenlanders en zelfs overleden mensen waren gebruikt. Ook bleken verschillende opmerkelijke ontmoetingen met fans waarmee Dotan ook het landelijke nieuws haalde niet waar omdat de betrokken personen niet bleken te bestaan.

De video van Dotan is HIER te bekijken.


Views

200+

Zoektocht Koen verder met honden en tip over meisje

Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 12:41

De zoektocht in Italië naar de vermiste Koen (17) uit Soest, richt zich zondag op camping annex vakantiepark Gasparina langs het Gardameer. Die camping ligt in de buurt van de camping waar Koen zelf verbleef. De politie zoekt daar langs het water, na een melding van een getuige die in dat park werkt.

De vrouw zegt dat ze Koen en een meisje met halflang haar heeft gezien toen ze vrijdagochtend vroeg van haar werk terugkwam. Vermoedelijk is hij met het meisje langs het strand gelopen om haar terug te brengen naar haar camping Lido. Daarna zou hij mogelijk via de weg koers hebben gezet naar zijn eigen camping, Eurocamping Pacengo. Volgens een woordvoerder van de familie zijn er vermoedens wie het meisje is en wordt er geprobeerd contact met haar te krijgen.

Zoekhonden


Views

800+

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

De vrouw werd rond 05.30 uur voor haar woning door een nog onbekende man aangevallen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een jonge vrouw is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt nadat ze door een man is aangevallen en gewelddadig verkracht in Rotterdam.

Achtervolgd

De vrouw fietste rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal via de Maasboulevard naar haar woning in de Herman Bavinckstraat. Toen ze rond 05.30 uur bij haar woning aankwam, werd ze door een nog onbekende man aangevallen. De politie houdt er rekening mee dat de dader het slachtoffer heeft gevolgd vanaf het station.


Views

2k+

Na het weekend wordt het heel erg warm

Camera videoNa het weekend wordt het heel erg warm

Hoogstwaarschijnlijk krijgen we te maken met een hittegolf. Foto/ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

VANDAAG, 16:28

Het wordt heel erg warm! Dit weekend hebben we aangenaam weer gehad in heel het land. Na het weekend kunnen we een echte hittegolf verwachten. Het kan zelfs 36 graden worden.

Het wordt in een aankomende week flink zonnig en er komt warme wind. Het wordt dan geleidelijk aan ruim dertig graden. Neerslag hoeven we niet te verwachten. Dinsdag en woensdag komt de echte hitte opzetten en dat houdt dan ook een tijdje aan.

Hittegolf


Views

700+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

2k+