Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 9 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

Afvallen? Ga seksen!

Vrouwen wringen zich soms in alle bochten om kilootjes kwijt te raken en op hun ideaal gewicht te komen. Er is weinig frustrerender dan een vrouw die er na een tijdje achterkomt dat het gevolgde dieet toch niet zo goed blijkt te werken. En dat terwijl je met een actief seksleven al een heel eind komt!

Seks, orale seks en kussen zijn niet alleen goed voor je relatie, maar dragen ook bij aan je fysieke gesteldheid, zo weet The Daily Star. Zij berekenden hoeveel calorieën je verbrandt met bepaalde handelingen. Daaruit kan worden geconcludeerd dat je best doen in de slaapkamer een positieve uitwerking heeft op je gewicht. Ze bekeken hoeveel calorieën een vrouw van 67 kilogram verbrandt in de slaapkamer.

Kussen: 68 calorieën per uur

Om braaf te beginnen; door met elkaar te kussen kun je best wat calorieën verbranden. In een uurtje slijm delen verbrandt je 70 calorieën. Als er wat krachtiger wordt gekust, kan je zelfs 90 calorieën kwijtraken.

Het werkt nog beter om kusjes te geven tijdens het doen van push-ups. Daarmee voer je je calorieverbrandende potentieel op naar zo’n 171 calorieën in een half uur.

Orale seks: 100 calorieën per half uur

Je man oraal bevredigen zorgt niet alleen voor vrolijkheid bij je wederhelft, maar is bovendien goed voor het verbranden van de calorieën. Een halfuurtje orale seks staat gelijk aan 100 calorieën verbranden.

Daarmee staat een halfuurtje orale seks gelijk aan 35 minuten wandelen of je een kwartiertje uitleven op de roeimachine.

Dat houdt in dat je voor het drinken van een kan coca cola je liefje drie kwartier oraal zou moeten bevredigen om de calorieën weg te werken. Voor het eten van een mars moet je 1 uur en 20 minuten aan de gang, je partner moet 2 uur en 40 minuten worden verwend om een Big Mac burger weg te krijgen.

Seks hebben: meer dan 144 calorieën per half uur

Wanneer je seks hebt met je partner is dat ook goed voor het verbranden van calorieën. Je kunt twintig minuten gaan joggen, maar ook kiezen voor een activiteit waar je veel meer plezier uithaalt.

Hoe langer en krachtiger de sessie, hoe meer calorieën je verbrandt. Bovendien ligt de hoeveelheid calorieën die je kwijtraakt ook aan welk standje je doet. Girl On Top zou het meest energieverbrandende standje zijn; met deze positie raak je 207 calorieën kwijt in een half uurtje.

Let op: experts schatten in dat vrouwen die een orgasme krijgen tijdens de seks meer calorieën verbranden dan vrouwen die geen orgasme krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.