Maud
Maud Nachtboek van Maud 22 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

#304 ‘Ik kan me niet voorstellen dat hij vreemdgaat’

Maud is net bevallen van haar en Gio’s zoontje Liam. De bevalling is goed gegaan, maar ze moet nog wel wennen aan het kersverse moederschap. Haar schoonmoeder was de eerste dagen niet weg te slaan bij Gio en Maud, maar na een boze opmerking hebben ze haar al een tijdje niet gezien. Jessie komt op kraamvisite met het nieuws dat ze Tommy met een ander heeft zien zoenen…

Het onderwerp laat Jessie maar niet los. Ze is ervan overtuigd dat ze Tommy vreemd heeft zien gaan op een festival. Terwijl ik druk bezig ben met Liam de borst geven, is Jessie een online stalk-sessie gestart. Ik weet niet hoe ze het doet, maar via via heeft ze het meisje weten te achterhalen met wie Tommy innig verstrengeld stond. „Kijk, ik weet het echt bijna zeker, ze stonden te zoenen.”

Als Jessie de foto van het meisje laat zien, schrik ik me rot! „Wacht eens even, dat is onze stagiaire! Heh!” Ik snap er niks van, er lopen duizenden mensen rond op zo’n festival en toevallig moet mijn ex dan weer zoenen met onze stagiair. Jessie blijft maar ratelen, maar ik weet niet wat ik ermee aan moet. „Jes, ik vind het echt heel vervelend als het echt zo is. Vooral omdat Charlie net is bevallen. Maar Tommy is nog nooit vreemdgegaan. Ik weet niet zo goed wat ik ermee moet.”

Jessie had gehoopt dat ik het voorval aan Charlie zou vertellen, maar dat ga ik mooi niet doen. Voor ik het weet veroorzaak ik een gigantische ruzie en ik kan mijn energie wel wat beter gebruiken. De afgelopen vier nachten heb ik in totaal misschien 15 uur geslapen, terwijl ik normaal in het weekend gerust 10 uur lang per dag in mijn bed kon liggen. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog lekker ga uitslapen. „Nou, ik spreek binnenkort wel af met Tommy en dan ga ik hem confronteren met dit nieuws. Of wil jij het doen?” zegt Jessie.

Liam lijkt het geroddel over Tommy ook zat te zijn en laat dit weten door een grote melkboer. Mijn hele shirt zit onder en als ik naar de slaapkamer loop om iets anders aan te trekken, gaat ineens de deurbel. Als het maar niet mijn schoonmoeder is. Ik voel me gelijk gespannen. Jessie doet open en al snel hoor ik de stem van mijn broertje. „Dag lieve zus! Ik heb allemaal lekkere dingen voor je gehaald en ik ga pokebowls voor jullie maken! Maar eerst wil ik even met Liam knuffelen.”

Sinds ik bevallen ben, heeft mijn broertje zich ontpopt tot een soort persoonlijke butler. Ik had nooit verwacht dat hij zo gek zou zijn op Liam. Hij staat er op dat ik genoeg en gezond eet en vraagt elke dag om foto’s van Liam. Hij heeft zelfs al aangeboden om een weekend op te passen zodat Gio en ik een weekendje weg kunnen.

De rest van de week verloopt eigenlijk heel rustig. Het lijkt erop dat Liam en ik steeds meer aan elkaar gewend zijn. Hij heeft zelfs al een paar nachten helemaal doorgeslapen. Ik werd afgelopen weekend zelfs enigzins uitgeslapen wakker. De zon scheen eindelijk en ik besloot dat het tijd was voor onze eerste lunch op het terras als gezin. De laatste keer dat  ik make-up op heb gedaan kan ik me niet meer herinneren, maar ik vind het heerlijk om mezelf weer een beetje meer Maud te voelen.

We strijken neer op een terras in de Pijp en ik bestel alles van de kaart waar ik zin in heb. Avocado met zalm en zelfs een cocktail. Ik ben zo blij dat ik eindelijk weer alles kan eten. Net op het moment dat de lunch wordt geserveerd, krijgt Gio een telefoontje. Ik zie direct aan zijn hoofd dat er iets aan de hand is…

Maud (23) houdt van feesten en reizen. Ze werkt op de redactie van een tijdschrift. Maud heeft een relatie met Gio en ze is net bevallen van hun zoontje Liam. Wekelijks lees je haar avonturen in een nieuwe aflevering van Nachtboek van Maud.

#303 ‘Hoe haalt ze het in haar hoofd?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.