theme logoDe vibe van de stad

Amy Winehouse live zien? Het kan door een hologram

Amy Winehouse in 2009. Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

11 OKT 2018

Fans van Amy Winehouse die nooit de kans hebben gekregen haar live op te zien treden, krijgen nu een 'tweede kans'. De vader van de zangeres die in 2011 overleed, heeft laten weten dat er een hologram van Amy wordt gemaakt.

Daar zal een wereldtournee mee worden gedaan, die drie jaar lang zal duren.

In 2019

Nog even geduld: in 2019 moet de show voor het eerst te zien zijn. Het bedrijf dat eerder een hologram van Roy Orbison (een bekende country- en rockzanger die in 1988 overleed) en Maria Callas (een beroemde operazangeres die in 1977 overleed) maakte, gaat de show verzorgen.

Maar hoe werkt dat?

Het hologram wordt geprojecteerd op het podium voor een liveband, terwijl er een band met originele opnames van Winehouse meeloopt.

De opbrengst van de tournee gaat volledig naar de Amy Winehouse Foundation, die enkele maanden na de dood van de zangeres werd opgericht. Amy Winehouse was 27 toen ze op 23 juli 2011 overleed aan de gevolgen van een alcoholvergiftiging.

Kijktip: de bewierookte zangeres van onder meer Rehab en Tears dry on their own had een zacht gezegd turbulent leven. Veel pech, een alcohol- en drugsverslaving, een eetstoornis, intense relaties en eigenlijk teveel negatieve media-aandacht. In de documentaire Amy op Netflix zie je meer van de zangeres en haar grote muziektalent.

Bekijk Alles Pijltje

Views

800+

Ruben Engel (links) en Matej Holman (rechts)
Likeability of 6

Jonge rappers met oude ziel

Matej: ,,In de studio met Ruben zijn, voelt als een fantasiewereld."

Foto van 'Ciana Mayam'

15 OKT 2018

Maak het mee, Metro. Als je de landelijke radioreclame van deze krant hebt gehoord, krijg je die slogan niet meer uit je hoofd. Producer Ruben Engel (15) en rapper Matej Holman (15) zitten achter deze spot en brengen nu het nummer All Day uit. Hun gescheurde broeken en sneakers zeggen newskool, maar hun playlists verraden een oude ziel.

Hoe hebben jullie de radiospot voor Metro aangepakt? 

Ruben: „Door een andere draai aan de tekst te geven, het was eerst echt een oudelullentekst. We wisten dat wij dat beter konden. Mijn ouders vinden het echt heel vet. Vooral mijn moeder, zij is mijn grootste fan.”


likelove
user_34ffd96d272927ed06bd213a284093090821727c_avataruser_19b10bfc7f1dcb994e4f0110fd9927e65cf3c97f_avatar

Views

1k+

Desperados verstopt 20 ADE-passen in Amsterdam

In samenwerking met Desperados x ADE

10 OKT 2018

Desperados helpt jou vandaag wellicht aan een van de vetste weken van je leven. Want wie goed zoekt, kan twee van de twintig felbegeerde ADE-passen vinden die het biermerk vandaag verstopt door heel Amsterdam. En daarmee heb je toegang tot alle dag-, en nachtevents tijdens het ADE!

Wanneer de gele vlaggen weer wapperen in onze hoofdstad weten we hoe laat het is: Amsterdam Dance Event staat voor de deur. Dat betekent dat Amsterdam vanaf volgende week woensdag volledig in het teken staat van dance, uitgaan en events. Maar Desperados kan niet wachten en geeft jou nu al de kans om op party-ontdekkingstocht te gaan.

Nieuwe dancefloors


Views

6k+

Stem op jouw favoriete FRESH VIDEO! #16

Foto van 'Metro'

12 OKT 2018

Nieuwe videoclips van Bad Bunny ft. Drake, Camila Cabello, Charli XCX & Troye Sivan, DJ Snake ft. Selena Gomez en Sam Feldt ! Welke video verdient extra aandacht? Help jouw favoriete artiest om Fresh Video van de week te worden door uiterlijk woensdagochtend te stemmen. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.

Xite logo


Views

500+

Fans onder de indruk van Shania Twain in Ziggo Dome

Foto van 'Pierre Oitmann'

12 OKT 2018

Na een afwezigheid van veertien jaar keerde countrysuperster Shania Twain donderdagavond terug naar Nederland. Het was een warm weerzien in de Ziggo Dome met de fans die haar zo gemist hadden.

Wie de Canadese zangeres de afgelopen jaren op de voet gevolgd heeft, weet dat ze een eigen show had in Las Vegas, zoals zoveel sterzangeressen die liever niet meer de wereld rondtrekken. Los daarvan trad ze eigenlijk niet meer op. Na de release van haar vorig jaar verschenen album Now besloot Twain toch maar weer op tournee te gaan. De hele trouwe fans proberen zoveel mogelijk concerten mee te pikken. Je weet immers niet wanneer ze weer terugkomt.

De scheiding van haar echtgenoot Robert John “Mutt” Lange heeft Twains carrière een voortijdige halt toegeroepen. Iedere scheiding is uiterst emotioneel, maar Lange was ook nog eens Twains producer en de co-auteur van al haar wereldhits. Ze zal er aanvankelijk vast een bittere nasmaak aan overgehouden hebben om na die intense breuk een met haar ex gepende lovesong als ‘You’re Still The One’ te zingen.


Views

1k+

K-Pop krijgt steeds meer voet aan de grond

Foto van 'Pierre Oitmann'

11 OKT 2018

Een kwart eeuw na de opkomst van K-pop in Zuid-Korea manifesteert het muziekgenre zich op ongekende wijze in Europa met de doorbraak van BTS. “Je kunt het vergelijken met The Beatles”, meent een kenner. “Het is iets nieuws, net zoals rock vroeger.”

Aziatische muziek heeft nooit echt voet aan de grond gekregen bij een westers publiek, in tegenstelling tot bepaalde Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse of Caribische muziekstijlen. Er waren hooguit incidentele hits als ‘Anak’ van de Filippijnse artiest Freddie Aguilar, ‘Ue O Muite Arukō’ van de Japanse zanger Kyū Sakamoto (beter bekend onder de politiek incorrecte titel ‘Sukiyaki’) en ‘Mundian To Bach Ke’ van Panjabi MC, een Brit van Indiase afkomst. ‘Gangnam Style’ van Psy was in 2012 de eerste Koreaanse wereldhit, al stond de meidengroep Wonder Girls twee jaar eerder al in de Amerikaanse hitlijst genoteerd met ‘Nobody’. De explosieve groei van K-pop buiten de eigen landsgrenzen start rond de eeuwwisseling, wanneer boyband H.O.T. en zangeres BoA grote sterren worden in buurlanden Japan en China.

K-pop is niet één genre, maar eerder een verzamelnaam voor meerdere stijlen, net zoals je Doe Maar, De Dijk en Bløf tot nederpop zou kunnen scharen. BTS is op dit moment de meest geliefde K-pop-act. Het concert dat de jongensgroep op 13 oktober in de Ziggo Dome geeft, was in een zucht uitverkocht. De populariteit van BTS is zó groot dat er op 2 oktober een boek verschenen is bij Uitgeverij Q, getiteld BTS: Het Verhaal Van Bangtan. Uitgever Bart Wessels kende de groep niet voor hij het manuscript aangeboden kreeg, maar was onder de indruk van de prestaties van BTS. „Na wat rondvragen, bleek mijn eigen nichtje van twaalf ook een groot fan. Hier gebeurt wel iets, dacht ik. Het is voor K-pop altijd moeilijk geweest om wereldwijd te scoren. En nu gebeurt dat met BTS op een ongekende schaal.”


Views

700+

FRESH VIDEO WEEK 40: Twenty One Pilots - My Blood

Foto van 'Metro'

11 OKT 2018

Twenty One Pilots - My Blood

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Video’s hier op metronieuws.nl/musiccity!


Views

200+

Post Malone (foto: ANP)

METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #16

Post Malone (foto: ANP)

Foto van 'Pierre Oitmann'

11 OKT 2018

1. Post Malone
Rapper Post Malone gaf de term rockster vorig jaar een nieuwe betekenis toen hij samen met 21 Savage de track ‘Rockstar’ uitbracht. Amper een jaar verder staat de teller op YouTube op 421 miljoen views voor die video alleen. De videoclip van ‘Congratulations’ is zelfs ruim twee keer zoveel bekeken, wat statisch gezien betekent dat één op de negen bewoners van deze aardbol de video gezien moet hebben. In de Ziggo Dome is maar plek voor hooguit 17.000 man, dus aarzel niet te lang als je Post Malone nummers wil horen zingen van zijn album Beerbongs & Bentleys.

Waar: Ziggo Dome, Amsterdam
Wanneer: 25 februari 2019
Ticketprijs: tussen € 44,80 en € 84,-
Start kaartverkoop: vrijdag 12 oktober om 10.00 uur

Toptrack: ‘Congratulations’


Views

400+

We luisteren nog massaal naar Shape of You

Spotify bestaat 10 jaar en maakte een ranglijst bekend met de meest gestreamde nummers. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

10 OKT 2018

Misschien kun je hem niet meer aanhoren of misschien staat het nummer al maanden in je meest geluisterde lijst, maar Shape of You van Ed Sheeran is het meest gestreamde lied ooit op Spotify.

Drake meest gestreamde artiest

Spotify viert deze week zijn tiende verjaardag en gaf een ranglijst vrij met de meest gestreamde nummers. Na Shape of You volgen One Dance van Drake en Closer van The Chainsmokers.


Views

1k+

Twenty One Pilots wilde het niet verkloten

Foto van 'Pierre Oitmann'

8 OKT 2018

Na het megasucces van het album Blurryface vroeg het duo Twenty One Pilots zich af hoe ze dit in vredesnaam moesten overtreffen met de opvolger Trench. „Het gevoel waarmee ik de studio inging, was: ik wil dit niet verkloten”, zegt zanger Tyler Joseph.

Drie jaar geleden betekende Blurryface de grote doorbraak van Twenty One Pilots. Er zijn miljoenen exemplaren van het schijfje verkocht, mede dankzij de hitsingles Stressed Out en Ride. Daarna kwam Heathens uit de film Suicide Squad er nog eens bovenop. Om het plotselinge succes voort te zetten, heeft de band het heel even overwogen om gerenommeerde hitproducers aan te trekken voor Trench. „Als het je voornaamste doel is om iets niet te verkloten, dan is het slim om je met zoveel mogelijk mensen te omringen die ervoor zorgen dat jij het niet kunt verkloten. Dat vond ik een intrigerende gedachte, maar als je het album hoort, merk je dat we dat toch maar niet hebben gedaan.”

In plaats van sterproducers als Max Martin of Steve Mac koos het tweetal voor de relatief onbekende Paul Meany, zanger van de rockband Mutemath en een idool van Twenty One Pilots. „Dit is het tegenovergestelde van wat iedereen van ons verwachtte. Na het succes van Blurryface hadden we iedere songschrijver en producer tot onze beschikking, maar we kozen voor iemand die vrijwel niemand kent. Ik ga niet ontkennen dat ik er geen kopzorgen over had. Is dit wel zo’n goed idee? Al gauw merkte ik dat het team om ons heen er helemaal achter stond en de druk op onze schouders heeft ervoor gezorgd dat we nog meer ons best deden. Ik ben blij dat het zo gegaan is.” De zanger wil niet onthullen door welke producers de band benaderd is. „We hebben uitnodigingen voor gesprekken gehad, maar daar zijn we nooit op ingegaan.”


Views

500+

U2 slaat fans met actualiteit om de oren

U2 in de Ziggo Dome (foto: ANP)

Foto van 'Pierre Oitmann'

8 OKT 2018

Een concert van U2 is een samenspel van iconische popsongs, visuele pracht en politiekgeëngageerde boodschappen. De Ieren maken in de Ziggo Dome zonder schroom duidelijk waar ze voor staan.

De huidige Experience + Innocence Tour, waarbij U2 tweemaal de Ziggo Dome aandoet, is een rechtstreeks vervolg op de Innocence + Experience Tour waarmee de band drie jaar geleden vier keer de Ziggo Dome voltrok. Los van het feit dat een aantal (overigens erg sterke) nummers van het laatste album een prominente rol speelt in deze show, zijn er enkele opmerkelijke verschillen ten opzichte van toen.

Wederom vertelt U2 tijdens deze tournee het verhaal van hoe vier Ierse jongens de wereld van de rock-‘n’-roll betreden en door vallen en opstaan het punt bereiken waar ze nu zijn. Waar Bono en zijn vrinden dat verhaal drie jaar geleden op een relatief ingetogen, haast bescheiden manier deden, bedient het kwartet zich ditmaal van potsierlijke metaforen. Zo worden de heren in een fraaie animatie afgebeeld als superhelden, wiens hoogmoed net zo wordt afgestraft als in de mythe van Icarus.


Views

1k+

Waar is (Kan)Ye West nu weer gebleven?

Foto: ANP

Foto van 'Bregje Simons'

7 OKT 2018

(Kan)Ye West strikes again. Vorige week was hij in het nieuws vanwege zijn naamswijziging: de 41-jarige West gaat tegenwoordig als Ye door het leven. En nu blijkt dat hij zijn social media-accounts op Twitter en Instagram heeft verwijderd. Wie daar zoekt naar @KanyeWest, krijgt sinds zaterdagavond te zien dat dat account niet meer bestaat.

De miljoenen volgers van de Amerikaanse rapper zijn compleet verrast door het nieuws. West had van te voren geen aanwijzing gegeven dat hij zou stoppen met zijn sociale media, al zijn radiostiltes bij de rapper niet uniek. Afgelopen jaar was hij ook elf maanden 'weg'.

Provecerende uitspraken


Views

1k+

Stem op jouw favoriete FRESH VIDEO! #15

Foto van 'Metro'

5 OKT 2018

Nieuwe videoclips van Alessia Cara, Kraantje Pappie, XXXTENTACION, Twenty One Pilots en Douwe Bob! Welke video verdient extra aandacht? Help jouw favoriete artiest om Fresh Video van de week te worden door uiterlijk woensdagochtend te stemmen. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Views

500+

Extra concert Eagles in Nederland

Extra concert Eagles in Nederland

The Eagles tijdens een optreden in Amerika / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

5 OKT 2018

Goed nieuws voor de fans die vandaag naast een kaartje grepen: door de grote vraag komt er een extra concert van The Eagles in de Ziggo Dome.

Bijna uitverkocht


Views

1k+

Gebruik je smartphone bij concert U2

Foto van 'Pierre Oitmann'

5 OKT 2018

Dik veertig jaar na oprichting ligt de lat nog altijd heel hoog bij U2. Misschien wel hoger dan ooit, want gedurende de huidige Experience + Innocence Tour weet de rockband zelfs zijn trouwste fans nog te verrassen. PIERRE OITMANN

U2 geeft zondag en maandag twee uitverkochte concerten in de Ziggo Dome te Amsterdam. Fans weten dat een show van U2 altijd een happening is. De Ierse rockband vuurt niet alleen een hoog saldo aan onverwoestbare rocksongs op het publiek af, maar vermaakt de bezoekers ook met ongekende visuele hoogstandjes, ontroert door middel van beschouwende verhalen van frontman Bono en zet toeschouwers zelfs tot denken met zijn visie op wereldproblematiek. Aan deze beproefde formule wordt niet getornd gedurende de Experience + Innocence Tour, al is U2 er wederom in geslaagd om nieuwe elementen aan de uitvoering ervan toe te voegen. Daarnaast hergebruikt U2 onderdelen uit zijn eigen historie om de show extra gewicht te geven.

Geen Joshua Tree


Views

1k+

Delphine D'hondt met Mariah Carey. Foto: Delphine D'hondt

'Magie Mariah Carey nog niet uitgewerkt'

Delphine D'hondt met Mariah Carey. Foto: Delphine D'hondt

Foto van 'Ciana Mayam'

4 OKT 2018

Mariah Carey bracht vandaag 'With You' uit. Carey maakt al bijna 30 jaar muziek en dat mag ze van fan Delphine D’hondt blijven doen. Die gaat in november naar Tokio om haar heldin voor de negende keer te zien optreden.

Is Mariah Carey nu nog relevant?


Views

3k+

Anouk geeft tweede concert in Ziggo Dome

Anouk geeft op 3 mei 2019 een tweede concert in de Ziggo Dome, waar ze ook op 30 april optreedt. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

4 OKT 2018

Goed nieuws voor de fans van Anouk. We hebben even moeten wachten, maar in april en mei staat ze weer op het podium. Anouk geeft op 3 mei 2019 een tweede concert in de Ziggo Dome, waar ze ook op 30 april optreedt. Concertorganisator Mojo kondigde het extra concert donderdag aan en is direct met de kaartverkoop begonnen.

Eerder deze maand bracht Anouk de single 'Het is klaar' uit, de eerste single van haar nieuwe album ‘Wen d’r maar aan’. Het album is de opvolger van ‘Fake It Till You Die’ en is het eerste Nederlandstalige album van Anouk.


Views

1k+

Concertorganisator Mojo viert 50ste verjaardag

Concertorganisator Mojo viert 50ste verjaardag

Mojo boekt ook acts voor onder meer Lowlands. Foto / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

4 OKT 2018

Ga je graag naar concerten of festivals? Grote kans dat ze (mede)georganiseerd worden door de concertorganisatie Mojo. Donderdag bestaat het bedrijf vijftig jaar en dat wordt gevierd met een boek waarin bekende schrijvers terugblikken, dat vrijdag moet verschijnen.

Het boek, 'MOJO, van pionieren in de polder tot concertgigant’, gaat over de jaren van faillissementen, overnames, eerste festivals, blunders en successen. Een kijkje achter de schermen van het Delftse bedrijf, dat jaarlijks zo’n tweehonderd concerten organiseert van de grootste popsterren ter wereld. Maar ook tekent voor festivals als Lowlands, North Sea Jazz, Pinkpop, Symphonica in Rosso en Cirque du Soleil. Met vooral veel sappige verhalen over de grillen van lastige artiesten, en het geschipper van de 'boekers’: 'Nee natuurlijk had Ray Charles het contract niet gelezen. Die is blind.'

'Ik was erbij'


Views

400+

Anne-Marie had geen hoge verwachtingen van carrière

Foto van 'Pierre Oitmann'

4 OKT 2018

Zangeres Anne-Marie is aangenaam verrast over het succes dat ze de afgelopen jaren geboekt heeft. „Ik heb er wel over gedagdroomd, maar ik had nooit gedacht dat het ook daadwerkelijk zou gebeuren”, vertelt ze.

Anne-Marie is sinds haar doorbraak met de hit ‘Rockabye’ met Clean Bandit en Sean Paul niet van de radio weg te slaan. Het liedje stond begin 2017 wekenlang op de eerste plek van alle denkbare lijstjes en daarna had ze opnieuw hits te pakken met onder meer ‘Ciao Adios’, ‘Friends’ (met Marshmello) en ‘Don’t Leave Me Alone’ (met David Guetta).

„Ik heb nooit ergens hoge verwachtingen van, omdat ik er anders van baal als ze niet uitkomen”, aldus Anne-Marie. „Ik laat dingen liever hun beloop gaan. Je moet er natuurlijk wel hard voor werken. Je kunt niet zomaar bekendworden zonder er iets voor te hoeven doen. Voor mij was het een mooie reis. Ik vind het tof dat mensen weten wie ik ben. Dat is een prettig gevoel.”


Views

400+

FRESH VIDEO WEEK 39: Faberyayo - Online Shoppen

Foto van 'Metro'

4 OKT 2018

Faberyayo & Abel - Online Shoppen

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Video’s hier op metronieuws.nl/musiccity!


Views

400+