Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 24 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

R. Kelly reageert in track op beschuldigingen

‘I admit it, I admit it’, zingt R Kelly in zijn nieuwe single. De 51-jarige zanger heeft maandag een nieuwe track gelanceerd waarin hij uitgebreid reageert op de vele beschuldigingen van seksueel wangedrag. In het liefst negentien minuten durende liedje I Admit beaamt de zanger dat hij fouten heeft gemaakt, maar ontkent hij tegelijkertijd alle beschuldigingen.

Beschuldigingen

Al jaren wordt Robert Kelly, zoals de muzikant voluit heet, in verband gebracht met wanpraktijken. Eerder dit jaar publiceerde Buzzfeed een verhaal over een sekssekte die Kelly zou hebben opgebouwd in zijn huizen in Atlanta en Chicago. De zanger zou daar meerdere vrouwen vasthouden en onder meer bepalen wat en wanneer ze eten, wanneer ze mogen douchen en of ze het huis uit mogen. Ook zou hij seks die hij met ze heeft filmen en hun mobiele telefoon hebben afgenomen. De 51-jarige muzikant is in het verleden vaker beschuldigd van seksueel wangedrag.

strafwerkbutton

Admit it

In het liedje bevestigt Kelly min of meer zijn voorkeur voor jonge vrouwen. „Ik heb seks met alle vrouwen, zowel oudere als jonge. Maar noem mij geen pedofiel, want dat is belachelijk", aldus Kelly. „Je mag je mening hebben, maar moet ik echt naar de gevangenis vanwege je mening? Ga je gang, stenig mij, wijs naar mij, zet de wereld op tegen mij, maar alleen God kan mij tot zwijgen brengen." Daarnaast zingt hij in het nummer dat hij op 14-jarige leeftijd zelf seksueel is misbruikt door een familielid: „Toen ik lag te slapen, werd ik ontmaagd".

Nieuwsgierig geworden en wat tijd over? Luister dan zijn nieuwe track.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.