Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Groot verdriet op school Koen van Keulen

Het Baarnsch Lyceum, de school waar de overleden Koen van Keulen opzat, heeft met verslagenheid gereageerd op de dood van de 17-jarige jongen. Ze houden donderdagmiddag een bijeenkomst voor leerlingen en medewerkers „om met elkaar het verdriet te delen".

Werkelijkheid

De school was al dicht wegens de vakantie, maar opent voor die gelegenheid de deuren. „Waar we niet aan wilden denken, is werkelijkheid geworden", schrijft rector Henk van Ommen op de website van de school. „Onze harten krimpen van pijn en verdriet. We denken aan Koens ouders, die hun kind hebben verloren. We denken aan zijn familie, we denken aan zijn vrienden die nog bij hem waren die avond. We denken ook aan elkaar, aan de pijn die het doet iemand te verliezen. En we denken aan Koen, een leuke vent van 17, die nog geen drie weken geleden vrolijk op het podium danste bij de diploma-uitreiking."

Koen uit Soest zou na de zomervakantie aan zijn examenjaar vwo beginnen op de school. Zijn lichaam werd maandagochtend gevonden in een sloot langs de kant van de weg bij het Gardameer. De Italiaanse politie vermoedt dat Koen is uitgegleden terwijl hij donderdagnacht terugliep naar de camping. „Er blijft ons niets anders over dan om elkaar heen te gaan staan, de naasten van Koen te troosten en het verdriet met elkaar te delen."

Heftig

Het overlijden van Koen maakt volgens Van Ommen heftige emoties los, schrijft RTV Utrecht. „Iedereen is verslagen en ze weten niet goed hoe ze ermee om moeten gaan. Heel veel mensen bieden hun hulp aan, aan de ouders van Koen en aan de schoolleiding. Dat is heel lief. Maar Koen is er niet meer, aan dat feit kunnen we niks meer veranderen en dat is heel heftig.”

Aan het begin van het schooljaar zal er, in overleg met de ouders van Koen, voor leerlingen en medewerkers een officiële bijeenkomst zijn, meldt Van Ommen. „Samen zullen we dan bij het leven van Koen stilstaan en afscheid van hem nemen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.