Rosan de Vos
Rosan de Vos Reizen 6 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Binnenkort vliegen we voor 200 euro naar New York

Binnenkort voor 200 euro vanaf Amsterdam naar New York vliegen? Het is mogelijk! Norwegian Air gaat vanaf dit jaar voor een prikkie vliegen tussen de twee wereldsteden. Dat hebben ze te danken aan de Europese Commissie, blijkt uit onderzoek van AD.

De Europese Commisie heeft ervoor gezorgd dat de KLM zijn start- en landingsrechten af moet staan. Door deze rechten had de KLM, met zijn Amerikaanse partner Delta, een monopoliepositie, en konden ze hoge prijzen voor vliegtickets naar New York vragen. De Commissie bepaalde daarom dat KLM en Delta zogeheten ‘slots’ moeten afstaan aan een concurrent, als die op de route wil gaan vliegen.

Meivakantie boeken?

Norwegian Air maakt nu gebruik van deze mogelijkheid, bevestigt woordvoerder Margrethe Vestager. Vanaf mei gaat de Noorse luchtvaartmaatschappij vier keer per week vliegen. Een enkeltje is al voor 200 euro in de markt gezet, bij KLM kost een vergelijkbare vlucht rond de 500 euro.

Dit betekent dat de KLM zijn prijzen zal moeten verlagen, om concurrerend te blijven. Dus… had jij al plannen voor de meivakantie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.