Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 6 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Strijbosch geeft klein fortuin aan arme familie

Marjan Strijbosch haar deelname aan Steenrijk, Straatarm heeft uiteindelijk veel goeds opgeleverd. Ze ruilde van leven met de Brabantse familie Gadir die een stuk minder te besteden hebben. Terwijl Strijbosch normaal rondkomt van 2.200 euro per week, moest ze het dit keer doen met 50 euro. Dit heeft zoveel indruk gemaakt, dat ze vrijdag naar Etten-Leur is gereden, om de hele familie van cadeaus te voorzien. Dit met een klein fortuin aan luxe spullen in de achterbak.

Cadeaus

„Ik heb mijn hele Rolls volgeladen met cadeaus, dat past niet in mijn Jaguar. Dekbedden en kussens van ganzendons, pannen, jurkjes voor Monisha en een goeie boxspring”, vertelt ze in het programma Steenrijk, Straatarm. 

Wat haar wel is tegengevallen na de deelname aan het tv-programma, is dat ze veel negatieve reacties heeft ontvangen. „Blijkbaar zijn er een hoop mensen die denken: Die miljonair daar die wil wel even 250.000 euro overmaken. Nou zo werkt het niet, maar dat geschooi is wel een nadeel. Ik heb het ook allemaal niet cadeau gekregen”.

Maar voor de familie Gadir maakt Strijbosch een hele grote uitzondering. „Die hebben nergens om gevraagd, maar ik weet door deze ervaring wel waar ik ze een plezier mee kan doen. En dan help ik heel graag. Het doet erg goed om te geven."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.