De spannendste fietstochten wereldwijd

29 september 2017 om 18:01Lisa Vermeij
De spannendste fietstochten wereldwijd
Zin in avontuur, spectaculaire uitzichten en een goede work-out? Kies dan voor deze fietstochten. Foto: Pexels

Wij Nederlands pakken graag de fiets, maar ook op vakantie kun je met een fiets net even iets meer zien. Zin in avontuur, spectaculaire uitzichten en een goede work-out? Kies dan voor deze fietstochten.

Co van Kessel fietstocht Bangkok

Co van Kessel is al ruim 30 jaar lang een begrip in Bangkok. De Nederlander is mede-oprichter van de populaire fietsverhuur in de bruisende hoofdstad van Thailand. Kies voor een 3, 5 of 9-uur durende fietstocht en je leert Bangkok op een hele andere manier kennen. De tocht gaat buiten de gebaande paden, langs verschillende tempels, markten, straten en woonwijken. Je fiets door de smalste straatjes en komt op plekken waar je anders nooit zo komen. Absolute aanrader als je naar Bangkok gaat!

The Death Road in Bolivia

Officieel heet deze fietstocht de Yungas Road, maar de toch wordt algemeen beschouwd al de gevaarlijkste weg ter wereld en krijgt daarom de bijnaam The Death Road. Misschien beter om dit niet van tevoren aan je ouders te vertellen, want deze fietstocht is voor de echte avonturiers. De legendarische fietstocht is inmiddels een populaire trekpleister onder backpackers. De 70 kilometer lange onverharde weg neemt je mee van La Paz naar Coroico en voert je langs vele scherpe haarspeldbochten en diepe afgronden. Het indrukwekkend uitzicht over het Amazone regenwoud is voor vele mountainbikers absoluut de moeite waard. De laatste twintig jaar zijn er rond de 21 doden gevallen, maar dat kwam vooral omdat de fietsers het niet zo nauw namen met hun eigen veiligheid.

 

National Highway 1, Hanoi naar Ho Chi Minh City, Vietnam

Voor de doorgewinterde fietser die ook wel een beetje van strand houdt. Deze 1200 kilometer lange route loopt tussen de twee grootste steden van Vietnam. Het is geen eenvoudige route, het wegdek verandert namelijk continu. Onderweg kom je langs rijstvelden, stranden en authentieke Vietnamese dorpjes. Hoogtepunt: de Hai Van Pass: de historische scheidingslijn tussen Noord en Zuid-Vietnam op 496 meter hoogte.

Alpe d'Huez, Frankrijk

De Fransen alpen zijn al jarenlang het decor voor de Tours de France en daarom mogen ze ook niet ontbreken in dit lijstje. Deze fietstocht naar de Alpe d’Huez is een fietsers heiligdom en vergt de nodige training. De klim schijnt uniek en magisch te zijn door de rijke historie, het mooie uitzicht en de 21 haarspeldbochten, die elk een nummer en naam van een etappewinnaar op de Huez tijdens de Tour hebben.