De spannendste fietstochten wereldwijd

Zin in avontuur, spectaculaire uitzichten en een goede work-out? Kies dan voor deze fietstochten. Foto: Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

29 SEP 2017

Wij Nederlands pakken graag de fiets, maar ook op vakantie kun je met een fiets net even iets meer zien. Zin in avontuur, spectaculaire uitzichten en een goede work-out? Kies dan voor deze fietstochten.

Co van Kessel fietstocht Bangkok

Co van Kessel is al ruim 30 jaar lang een begrip in Bangkok. De Nederlander is mede-oprichter van de populaire fietsverhuur in de bruisende hoofdstad van Thailand. Kies voor een 3, 5 of 9-uur durende fietstocht en je leert Bangkok op een hele andere manier kennen. De tocht gaat buiten de gebaande paden, langs verschillende tempels, markten, straten en woonwijken. Je fiets door de smalste straatjes en komt op plekken waar je anders nooit zo komen. Absolute aanrader als je naar Bangkok gaat!

The Death Road in Bolivia

Officieel heet deze fietstocht de Yungas Road, maar de toch wordt algemeen beschouwd al de gevaarlijkste weg ter wereld en krijgt daarom de bijnaam The Death Road. Misschien beter om dit niet van tevoren aan je ouders te vertellen, want deze fietstocht is voor de echte avonturiers. De legendarische fietstocht is inmiddels een populaire trekpleister onder backpackers. De 70 kilometer lange onverharde weg neemt je mee van La Paz naar Coroico en voert je langs vele scherpe haarspeldbochten en diepe afgronden. Het indrukwekkend uitzicht over het Amazone regenwoud is voor vele mountainbikers absoluut de moeite waard. De laatste twintig jaar zijn er rond de 21 doden gevallen, maar dat kwam vooral omdat de fietsers het niet zo nauw namen met hun eigen veiligheid.

National Highway 1, Hanoi naar Ho Chi Minh City, Vietnam

Voor de doorgewinterde fietser die ook wel een beetje van strand houdt. Deze 1200 kilometer lange route loopt tussen de twee grootste steden van Vietnam. Het is geen eenvoudige route, het wegdek verandert namelijk continu. Onderweg kom je langs rijstvelden, stranden en authentieke Vietnamese dorpjes. Hoogtepunt: de Hai Van Pass: de historische scheidingslijn tussen Noord en Zuid-Vietnam op 496 meter hoogte.

Alpe d'Huez, Frankrijk

De Fransen alpen zijn al jarenlang het decor voor de Tours de France en daarom mogen ze ook niet ontbreken in dit lijstje. Deze fietstocht naar de Alpe d’Huez is een fietsers heiligdom en vergt de nodige training. De klim schijnt uniek en magisch te zijn door de rijke historie, het mooie uitzicht en de 21 haarspeldbochten, die elk een nummer en naam van een etappewinnaar op de Huez tijdens de Tour hebben.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

12

Even wat anders dan de Alpen? Hier kun je ook skiën

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

GISTEREN

Nu Nederland wit kleurt door het winterse weer, krijgen we steeds meer zin om de sneeuw in het buitenland te ontdekken. En dan het liefst op ski’s of per snowboard. Dat kun je natuurlijk in de Alpen doen, maar je kunt ook iets verder kijken. Wij zetten een aantal bijzondere skilocaties op een rij.

Lofoten (Noorwegen)

Zo krijg je je volgende vlucht 3 stoelen voor jezelf

Zo krijg je je volgende vlucht 3 stoelen voor jezelf

Ga je binnenkort vliegen? Lees deze tip dan goed, want het zou goed kunnen dat je het jezelf een stuk comfortabeler kunt maken. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

GISTEREN

Vliegreizen zijn niet altijd even fijn. Vooral je medepassagiers kunnen een flinke bron van irritatie zijn. De ene keer is de man naast je verkouden, de andere keer is het koppel naast je zo klef dat je je ongemakkelijk begint te voelen. Maar met deze truc (gedeeld door een multimiljonair) kan dat verleden tijd zijn.

„First class vliegen? Dat is niet nodig", vertelt gebruiker regoapps op Reddit. „Ik boek gewoon een economy class-ticket in het midden van een rij van drie stoelen."

'Mohsin is al 1000 dagen op wereldreis'

Mohsin is al in 48 verschillende landen geweest. Foto: Instagram @mohsinopwereldreis

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

10 DEC 2017

Tot aan zijn 20e was Mohsin Amdaouech alleen nog maar op vakantie geweest in Marokko. Op zijn 25e ging hij 13 maanden op wereldreis. Het reizen beviel hem goed, zo goed dat de inmiddels reisblogger al 1000 dagen van zijn vrijheid aan het genieten is.

Na zijn studie commerciële economie wilde Mohsin graag een mooie wereldreis maken. „Hoi, ik ben Mohsin, ik heb 16.500 euro gespaard, ik ga op reis en kom pas terug als ik nog 2 euro over heb. Volg mijn reis en like mijn pagina”, schreef hij op zijn Facebookpagina Mohsin op Wereldreis. Binnen 24 uur had Mohsin op Wereldreis, zoals hij op zijn pagina's heet, al 2000 volgers en dat zijn er inmiddels meer dan 80.000. Mohsin heeft inmiddels 48 landen bezocht en zal voorlopig nog wel even op reis blijven. Duizend dagen op reis, wie droomt daar nou niet van? We spreken de globetrotter als hij net is aangekomen in Cusco, een stad in Peru. Hij slaapt de komende twee weken bij een gastgezin en gaat Spaans leren.

5 x de mooiste kersthotels

Pak je koffers en go! Waar vier jij de kerst? Foto: Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

7 DEC 2017

Wat ga jij doen met kerst? Mocht je lekker een paar dagen weg willen en nog op zoek zijn naar een sprookjesachtigi hotel? Droom dan even weg bij deze prachtige kersthotels!

Fairmont Scottsdale Princess, Scottsdale, Arizona

Likeability of 5

Camera videoThaise kookles van een ladyboy

Foto van 'Maartje Hensen'

Maartje Hensen

6 DEC 2017

De Thaise keuken is inmiddels een van onze favorieten geworden. De curry’s, de kokossoepen en ook die gebakken rijst. De geuren, kleuren en smaken zijn verrukkelijk! En lekker pittig zeg! Ik moet toegeven dat wij zulke Nederlanders zijn die roepen dat we best pittig kunnen eten, maar in landen als Thailand toch om ‘medium spicy’ vragen. Maar alsnog: jammie! Hoog tijd dus om een authentieke Thaise kookcursus te doen. Wellicht binnenkort in Nederland: Thaise kookkunst van de Reismeisjes!

Avonturiers ontdekken enorme grot onder Montreal

Amateurgeologen Luc Le Blanc en Daniel Caron hebben onder de Canadese stad Montreal een grot ontdekt. Foto ter illustratie: Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

5 DEC 2017

In Canada is een bijzondere ontdekking gedaan. Amateurgeologen hebben onder de stad Montreal een grot van 200 meter diep ontdekt. De grot ontstond zo'n 15.000 jaar geleden in de laatste ijstijd.

Amateurgeologen Luc Le Blanc en Daniel Caron hebben de grot onder de Canadese stad ontdekt. De grot ontstond 15.000 jaar geleden en is zeker 200 meter diep. Le Blanc en Caron ontdekten de grot eind oktober, maar hadden al lange tijd het vermoeden dat deze bestond.

KLM-crew staakt in januari: mogelijk geen vluchten

Cabinepersoneel van KLM gaat in januari waarschijnlijk voor het eerst in de geschiedenis de hele dag staken. / Vincent Versluis, Unsplash

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

4 DEC 2017

Van plan om in januari met KLM te vliegen? Kijk dan even uit op 8 januari: een deel van het cabinepersoneel van KLM geeft aan die dag te gaan staken.

En dat kan nare gevolgen hebben voor jouw vlucht. De staking kan namelijk betekenen dat er die dag minder, of wellicht helemaal geen KLM-vluchten vertrekken vanaf Schiphol, volgens vakbond FNV.