De spannendste fietstochten wereldwijd

Zin in avontuur, spectaculaire uitzichten en een goede work-out? Kies dan voor deze fietstochten. Foto: Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

29 SEP 2017

Wij Nederlands pakken graag de fiets, maar ook op vakantie kun je met een fiets net even iets meer zien. Zin in avontuur, spectaculaire uitzichten en een goede work-out? Kies dan voor deze fietstochten.

Co van Kessel fietstocht Bangkok

Co van Kessel is al ruim 30 jaar lang een begrip in Bangkok. De Nederlander is mede-oprichter van de populaire fietsverhuur in de bruisende hoofdstad van Thailand. Kies voor een 3, 5 of 9-uur durende fietstocht en je leert Bangkok op een hele andere manier kennen. De tocht gaat buiten de gebaande paden, langs verschillende tempels, markten, straten en woonwijken. Je fiets door de smalste straatjes en komt op plekken waar je anders nooit zo komen. Absolute aanrader als je naar Bangkok gaat!

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

The Death Road in Bolivia

Officieel heet deze fietstocht de Yungas Road, maar de toch wordt algemeen beschouwd al de gevaarlijkste weg ter wereld en krijgt daarom de bijnaam The Death Road. Misschien beter om dit niet van tevoren aan je ouders te vertellen, want deze fietstocht is voor de echte avonturiers. De legendarische fietstocht is inmiddels een populaire trekpleister onder backpackers. De 70 kilometer lange onverharde weg neemt je mee van La Paz naar Coroico en voert je langs vele scherpe haarspeldbochten en diepe afgronden. Het indrukwekkend uitzicht over het Amazone regenwoud is voor vele mountainbikers absoluut de moeite waard. De laatste twintig jaar zijn er rond de 21 doden gevallen, maar dat kwam vooral omdat de fietsers het niet zo nauw namen met hun eigen veiligheid.

National Highway 1, Hanoi naar Ho Chi Minh City, Vietnam

Voor de doorgewinterde fietser die ook wel een beetje van strand houdt. Deze 1200 kilometer lange route loopt tussen de twee grootste steden van Vietnam. Het is geen eenvoudige route, het wegdek verandert namelijk continu. Onderweg kom je langs rijstvelden, stranden en authentieke Vietnamese dorpjes. Hoogtepunt: de Hai Van Pass: de historische scheidingslijn tussen Noord en Zuid-Vietnam op 496 meter hoogte.

Alpe d'Huez, Frankrijk

De Fransen alpen zijn al jarenlang het decor voor de Tours de France en daarom mogen ze ook niet ontbreken in dit lijstje. Deze fietstocht naar de Alpe d’Huez is een fietsers heiligdom en vergt de nodige training. De klim schijnt uniek en magisch te zijn door de rijke historie, het mooie uitzicht en de 21 haarspeldbochten, die elk een nummer en naam van een etappewinnaar op de Huez tijdens de Tour hebben.


Views

12

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Dorien (20) reist met beer de wereld over

Foto van 'metronieuws'

15 FEB 2018

In de categorie Instagrampagina's waar we vrolijk van worden: Teddybear Abroad. Dorien (20) en haar broer (27) reizen de wereld rond en schieten mooie plaatjes met altijd hetzelfde accessoire op de voorgrond.

Vertel eens over Teddybear Abroad?

Het begon als een grap. Die teddybeer heb ik echt al sinds ik heel klein ben. Ik nam hem toen altijd al mee op vakantie en dat ging gewoon zo door toen ik ouder was. Toen mijn broer voor het eerst in zijn eentje op vakantie ging - naar IJsland - nam hij hem mee. Nu we onze eigen reizen maken, blijven we hem meenemen. Dat betekent dat hij vier keer per jaar op vakantie is.

Hoe kwam je erop om een Instagrampagina voor hem aan te maken?

Mijn broer had een grappige foto van de beer in een IJslands landschap gemaakt. Ik liet hem aan mijn collega’s zien en zij moesten er heel erg om lachen. Hierna stuurde ik regelmatig foto’s door naar mensen. Afgelopen zomer was ik in Malta en Tenerife en toen ik naderhand de foto’s aan het selecteren was, zag ik dat er heel veel leuks tussen zat.

Vriendinnen moedigden me aan om een Instagrampagina aan te maken. Ik dacht: ‘ga ik nou echt een Instagram voor een knuffelbeer aanmaken?’ Ik probeer twee keer per week wat te posten.

Heb je veel volgers?

Nu bijna 2.200. Vooral in het begin ging het heel hard en nu bouwt het nog steeds langzaam op. Ik heb veel volgers uit Duitsland en Oostenrijk, omdat een groot deel van mijn foto’s daar gemaakt is. Mensen worden blij van mijn foto’s, krijgen er echt ‘good vibes’ van. Dat is precies wat ik wil bereiken met mijn posts.

Welke Instagramaccounts volg je zelf?

Pagina’s zoals Gypsea_lust en Doyoutravel bijvoorbeeld. Zij plaatsen altijd mooie foto’s. Ook het officiele account van National Geographic volg ik.

Waar gaan we Teddybear Abroad nog zien?

We hebben nu al foto's op landen en eilanden in heel Europa gemaakt, maar ik wil graag ook mijn horizon verbreden buiten Europa. Met name Thailand, Vietnam, Nieuw-Zeeland, Cuba en Zuid-Afrika staan hoog op mijn verlanglijstje.


Views

92

Parijs? Vier de liefde in Ljubljana!

Het Sloveense woord voor liefde (ljublezen) is zelfs verweven in de naam van deze hoofdstad. Foto: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

14 FEB 2018

Met Valentijnsdag 'vieren' we de liefde! Hoe je dat doet? Met een mooie reisje natuurlijk! Heb je nog geen cadeau voor je geliefde? Wij hebben de leukste steden voor een romantisch weekendje weg op een rij gezet!

Ljubljana

Niet zo voor de hand liggend, maar wel heel erg leuk! Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en de perfecte bestemming voor een weekend vol knusse momenten. Het Sloveense woord voor liefde (ljublezen) is zelfs verweven in de naam van deze hoofdstad. De relatief kleine stad is nog niet zo bekend bij de toeristen waardoor je in alle rust kunt genieten van je lover en van de stad. Ga met een kabelbaan naar Ljubljana Castle voor een romantische view, bezoek een van de vele cafés en wandel langs de Ljubljanica rivier. Extra fijn: tickets naar Ljubljana zijn enorm betaalbaar en de stad zelf is ook niet duur. Tip: het is even oefenen op de uitspraak, dus schrijf je verrassing op een kaart!

Brugge

België op zijn best! Brugge is niet bepaald goedkoop, maar België is lekker dichtbij, dus je bent er snel. Brugge is ook ideaal voor een dagje weg, want met de trein ben je er zo. Wat je kunt verwachten? Romantische bruggetjes, smalle kronlkelstraatjes, middeleeuwse gebouwen en gezellige cafés! Brugge is ook een culinair paradijs, op iedere straathoek zie je wel een chocolatier met bonbons, een kraampje met wafels of een biercafé. Vergeet niet om een boottochtje te maken door de grachten.

Brugge is een culinair paradijs! Foto: Colourbox

Krakau

Mooie parken om doorheen te wandelen, prachtige architectuur en veel cafés met kaarsjes overal. Ja, Krakau is hartstikke knus en romantisch! Krakau is na Warschau de grootste stad van Polen en het oude stadscentrum behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. Nog niet overtuigd? Eten en drinken is in Krakau uitzonderlijk goedkoop.

Lissabon

Lissabon is leuk voor iedereen, maar ook uitermate geschikt voor een romantisch weekend. Waarom? Liefde gaat door de maag en in Lissabon heb je eindeloos veel gezellige barretjes en restaurants. Het leuke van Lissabon is dat er veel 'hidden-gems' zitten. Zoals Park-bar, een hele hippe rooftop op de bovenste verdieping van een parkeergarage. Of bar Chapito, het lijkt een museumshop, maar beneden tref je een bar met live-muziek. Verder is het heel leuk om door de authentieke wijk Alfama te slenteren en een bezoekje aan Castelo de Sao Jorge of het Kasteel van Sint Joris te brengen. Ga je wat langer naar Lissabon? Binnen een uur ben je op het strand van Caiscas. En dan nog wat, in Lissabon kan het zelfs tijdens de winter alsnog 16 graden zijn!

Liefde in Lissabon. Foto: Colourbox


Views

75

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Rode lotuszee in Thailand
Likeability of 5

Valentijnsdag in een zee van rode lotusbloemen

Foto van 'Maartje Hensen'

14 FEB 2018

Als je nou echt een keer een romantische Valentijns verrassing wil organiseren, dan hoort daar een vliegticket naar Thailand bij. Wij hebben namelijk het meest romantische uitje ter wereld gevonden: een boottochtje op het Rode lotusmeer in Noord-Thailand.

Lotusbloemen

Van december tot en met februari kun je op het zoetwatermeer Nong Han Kumphawapi varen door een zee van rode lotusbloemen. Alhoewel rood… het is eerder roze te noemen.

Het is een adembenemend gezicht om de lotussen open te zien klappen met zonsopkomst en je in een sprookje te wanen. “De Indische waterlelies” van de Efteling is er niks bij. Naast lotusbloemen zijn er ook een aantal eilandjes te bewonderen waar Boeddhabeelden, pagodes en andere heiligdommen te vinden zijn.

Geen toeristen

Weinig Westerse toeristen bezoeken deze unieke plek, een verbazingwekkend idee: Nederlanders zitten normaal overal. Het meer wordt veelal door Thaise toeristen bezocht, maar het is geen drukte te noemen. Wij varen het meer op met maar vijf andere bootjes, waarbij er hoogstens twee toeristen in de boot zitten. Dat het zo rustig is zou kunnen komen omdat het nier op de gewoonlijke Thailand-route ligt, maar het is een omweg zeker waard.

Het zou ook kunnen liggen aan de relatief korte periode om dit spektakel te aanschouwen. Enkel van december tot mid-februari bloeien de lotussen. Dit maakt het de perfecte attractie voor bijzondere feestdagen. Een roze kerst klinkt beter dan de grauwe in Nederland! Maar natuurlijk is Valentijnsdag de beste tijd om het meer te bezoeken. Niet alleen om het roze, maar waar de bloem symbool voor staat!

Gooi die rozen maar weg

Lotusbloemen hebben in elke cultuur een symbolische betekenis. Laten we de belangrijkste even op een rijtje zetten, en uitleggen waarom het een perfectere bloem is voor Valentijnsdag. Gooi die bos rozen dus maar weg!

Oude Egyptenaren geloofden dat de lotus een wedergeboorte symboliseert. Dus als je relatie weer een frisse start kan gebruiken: symboliseer het met een lotusbloem!

In het Boeddhisme wordt een lotusbloem aan zuiverheid en verlichting gekoppeld. Een lotus is puur en trouw. Het lotuseffect is de zelf-zuivering van de bloem. Alhoewel de bloem groeit in moerassige wateren, er blijft nooit water en modder aan de bloem plakken: het zuivert zichzelf doordat de bladeren viezigheid afstoten. Een lotus is dus een perfect symbool voor de relatie die modder weet af te stoten en de zuiverheid weet te houden!

In het Hindoeïsme staat de bloem voor welvaart, vrede, eeuwigheid, schoonheid en vruchtbaarheid. Dus staat er op Valentijnsdag een aanzoek op de planning: verwerk een lotus in het plan!

Chinezen geloven ze dat de lotusbloem de vrouwelijkheid in alle dingen representeert, samen met vrede, volmaaktheid en lieflijkheid van de geest. Dit past bij de mythologie van de Grieken en Romeinen, waarbij de lotus bij Afrodite (of Venus), de godin van de liefde en vruchtbaarheid hoort. De perfect ode aan je vriendin of vrouw!

De rode lotusbloem in het specifiek wordt geassocieerd met liefde en hartstocht, maar ook met groei, trouw en vriendschap. Kortom: boek dat vliegticket naar Thailand alvast voor volgend jaar! En verruil je boeket met rozen dit jaar om voor een mooie lotusbloem.

Over de Reismeisjes

Als jonge - net afgestudeerde - twintiger weet je het: het is nu of nooit. Mijn vriendin en ik besloten voor 'nu' te kiezen, zeiden ons werk en appartement op en verkochten onze spullen. Klaar om op wereldreis te gaan en ook zulke jaloersmakende #travelcouple Instagramfoto's te maken. We kiezen alleen niet voor de makkelijkste weg: we beginnen onze reis namelijk in Rusland en trekken dan verder via China, Japan, Korea en zuidoost Azië! In mijn blogs voor Metro schrijf ik over onze avonturen en de beste plekken om te bezoeken. Ben je benieuwd naar meer, neem vooral een kijkje op onze website onceuponajrny.com.


love
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

Views

59

Likeability of 5

Skyscanner: vliegtickets niet duurder door cookies

Foto: Flickr

Foto van 'Cerise van Vliet'

12 FEB 2018

De tijd dat we door weer en wind naar het reisbureau slenterden om een vakantie te boeken is allang voorbij. Tegenwoordig doe je dat gewoon lekker thuis, met een wijntje erbij genieten van de voorpret. Althans: voorpret? Het boeken van vliegtickets kan behoorlijk frustrerend zijn want de prijzen van precies hetzelfde ticket schieten vaak alle kanten op.

Velen beweren dat dat komt door de zogenaamde 'cookies' die jouw zoekgegevens opslaan. Een beetje speurneus boekt zijn tickets in een anoniem venster en verwijdert cookies waar nodig. Maar nu blijkt van die hele cookie-theorie niets waar te zijn. Althans, niet op skyscanner.com. De onafhankelijke vergelijkingssite zegt dat de kleine informatiepakketjes geen invloed hebben op hun ticketprijzen.

Verandert niets

„Het verwijderen van cookies verandert niets aan de vliegticketprijzen die je ziet op de Skyscanner website. Alleen de beschikbaarheid van stoelen en hoe ver van tevoren je boekt, hebben invloed" schrijft de vergelijkingssite. Voor alle duidelijkheid: een cookie is een klein informatiepakketje dat jouw webbrowser opslaat als je een website bekijkt. In het pakketje zitten gegevens, zoals bijvoorbeeld je inlognaam en wachtwoord, maar ook wat je precies opzoekt.

Hierdoor krijg je bijvoorbeeld nog wekenlang schoenen te zien, als je eventjes tussen de nieuwe winterlaarzen hebt gesnuffeld. Maar er zijn twee soorten cookies. Tijdelijke en permanente. De eerste slaat informatie op voor de tijd dat je op de desbetreffende site bent. Dit wordt weer verwijderd zodra je de site wegklikt. Het andere type cookie blijft langer aanwezig, maar heeft meestal wel een einddatum. Dat varieert van een paar dagen tot een paar maanden. Daarna worden ook deze verwijderd.

Andere factoren

Skyscanner claimt op geen enkele manier cookies te kunnen gebruiken om ticketprijzen aan te passen. Dat ticketprijzen wel in korte tijd omhoog kunnen gaan, ontkent de website niet. Maar dat komt volgens hen door bijvoorbeeld het dichterbij komen van je vertrekdatum. Als er minder stoelen beschikbaar zijn, gaat de prijs nu eenmaal omhoog. Niet omdat je je cookies niet hebt verwijderd.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_539ed5f1885ffe08a71f1e825e2b89f7b50f1039_avatar

Views

100

10 perfecte redenen om de Malediven te bezoeken

Wie droomt er nou niet van een vakantie naar de Malediven? Doe het gewoon! / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

12 FEB 2018

De droomvakantie voor zo'n beetje ieder mens op aarde? Dan noemen we toch al snel de Malediven. Velen dromen er van, maar voor weinigen wordt die droom ook echt werkelijkheid. Maar waarom eigenlijk niet? Wij geven je tien goede redenen om die vakantie wél (en zo snel mogelijk) te boeken!

Onderwaterleven

Lekker snorkelen of duiken is hier heerlijk. / Colourbox

Beetje onder water koekeloeren daar is helemaal niet zo moeilijk. Gewoon met een snorkel als je niet van duiken houdt. Eén ding: de dieren en het koraalrif rondom de Malediven worden ernstig bedreigd, dus naast het feit dat je snel moet zijn, dien je ook overal van af te blijven.

Resorts

Wie wil er nou geen vakantie vieren in één van deze huisjes? / Colourbox

Die huisjes in het turquoise water waar jij bij wegdroomt op de foto's? Dat zijn heel waarschijnlijk de huisjes op de Malediven. Het eiland heeft een aantal adembenemend mooie resorts, waar jij dolgraag in je leven een keer wilt verblijven.

Vers fruit

Colourbox

Houd jij wel van een beetje lekker fruit? Dan zit je hier zó goed op je plaats! Vanwege het klimaat kun je op de markt in Malé, de hoofdstad van de Malediven echt god-de-lijk fruit kopen. Daar smaakt een banaantje toch net even lekkerder dan in ons koude kikkerlandje.

Een zee vol lichtjes

Wat? Ja, een zee vol lichtjes bestaat echt. Op de Malediven heb je namelijk een stuk zee met bioluminescentie plankton, wat eigenlijk wil zeggen dat het 'glow in the dark' plankton is. Wat dus oplicht als het donker is en er supercool uit ziet!

Kleurige huisjes

Colourbox

Gezelligheid zit hem meestal ook in kleurrijke huisjes. Zo kennen we de kleurige plekjes op Curacao zo'n beetje op ons duimpje door alle foto's, maar veel minder bekend zijn de kleurige winkeltjes op Maafushi, een van de grootste eilanden van de Malediven.

Duiken

Colourbox

Een perfecte plek om te duiken op de Malediven? Bij Maaya Thila. Dit is een van de beste plekken op deze aardbodem om met walvishaaien te zwemmen.

Koraaleilanden

Colourbox

Er zijn op de Malediven prachtige atollen (koraaleilanden) te bezichtigen. Zoals Baa Atoll, een van de 26 atollen die er te vinden is en de thuisbasis van de mooiste resorts ter wereld.

Moskee

Colourbox

Wist je dat bijna alle inwoners van de Malediven moslim zijn?De bloedmooie Grote Vrijdagsmoskee in Malé is zeker een bezoekje waard. In het helderwitte gebouw zit veel goud verwerkt en de gouden koepel schittert imposant. Er mag bovendien geen enkel gebouw zijn dat boven de toren van deze moskee uitkomt.

Roggen

Je vindt bij de Malediven de grootste roggen ter wereld. / Colourbox

Als je hier gaat duiken, zie je op sommige plekken massa's roggen. En niet zomaar roggen, maar Manta Ray roggen: de grootste roggen op aarde. Indrukwekkend!

De prachtige zonsondergang

Colourbox

Ehm... Do we need to say more?

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

71

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

In China zitten we binnenkort in de vliegende taxi

Videostill van de testrit van de Ehang 184. / YouTube EHANG

Foto van 'Daisy Heyer'

11 FEB 2018

Met drones kun je nu al foto’s en filmpjes maken, post bezorgen en nog veel meer wat we een aantal jaar geleden absoluut niet voor mogelijk hadden gehouden. Maar wat nog niet gebeurt, is met een drone mensen vervoeren. Ook dat moment komt echter steeds dichterbij.

Er zijn nog wat hobbels in de weg (of lucht, ha!), maar we komen steeds dichterbij het gebruik van drones als – bijvoorbeeld – vliegende taxi’s. In Chine heeft het merk Ehang namelijk een aantal succesvolle tests uitgevoerd met hun Ehang 184. Met het filmpje willen ze laten zien dat hun quadkopter, een soort van helikopter met plek voor één persoon en in de vorm van een ei, niet uit de lucht valt. De bedrijfsleider van Ehang, Huazhi Hu, nam de proef op de som.

Het apparaat is ook nog eens geheel elektrisch en kan met één druk op de knop naar een op voorhand geselecteerde bestemming vliegen. De kleine taxi-drone onderging in totaal al meer dan duizend testen. Zo is er gekeken of hij een orkaan aan kan, werd er getest tot een gewicht van 225 kilogram en vloog de drone ook een behoorlijke afstand van ruim 14 kilometer op de automatische piloot.

Bij een ongeluk en toerisme

Het doel is om de techniek uiteindelijk zo betaalbaar en betrouwbaar te maken dat de drone op meerdere manieren mensen kan vervoeren. Bijvoorbeeld voor gebruik bij een ongeluk, maar ook voor een toeristisch ritje. Wij kunnen niet wachten!

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


lol
user_a41735e6d63c05f4f84b45d23c62403b4f85ebd1_avatar

Views

48

Consumentenbond mag publiceren over 'vieze huisjes'

Dit is geen vakantiehuisje van Roompot, maar een afbeelding ter illustratie. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

11 FEB 2018

Smetvrees? Dan is een vakantie naar een huisje van Roompot Vakanties waarschijnlijk niet zo’n goed idee.

Roompot ziet een onderzoek van de Consumentenbond naar hygiëne van vakantiebungalows namelijk met zoveel vrees tegemoet, dat het bedrijf geprobeerd heeft om de publicatie over het onderzoek met een kort geding te verbieden. Dat meldt de Consumentenbond op hun website. De rechter heeft Roompot op alle punten in het ongelijk gesteld.

,,Er zijn wel vaker bedrijven die het niet eens zijn met onze onderzoeken en die proberen een publicatie aan te passen of tegen te houden. Maar ik heb nog nooit meegemaakt dat een bedrijf er zo met gestrekt been in gaat en zo intimiderend te werk gaat als Roompot”, aldus Bart Combée, directeur van de Consumentenbond in een bericht op hun website.

Hindert persvrijheid

,,Roompot hindert de persvrijheid en probeert het doen van onafhankelijk onderzoek en het informeren van consumenten te belemmeren. En met het dagvaarden van een onderzoekster op persoonlijke titel zijn zij wat ons betreft echt te ver gegaan. Deze handelswijze heeft ook de rechter verbaasd. Nu Roompot het kort geding verloren heeft, kunnen wij de resultaten van ons onderzoek gewoon publiceren. Roompot trekt aan het kortste eind.”

Het artikel waar Roompot zo bang voor is moet nog verschijnen en komt in de Consumentengids, die dinsdag 27 februari wordt uitgebracht. De Consumentenbond heeft de aanbieders van de bungalowparken die in het onderzoek zijn meegenomen van tevoren een terugkoppeling gegeven. Die terugkoppeling was voor Roompot de aanleiding om naar de rechter te stappen.

Mensenwerk

Na de uitspraak reageerde Roompot in een schriftelijke verklaring, waarin ze meldden dat ze voortaan de kwaliteit van schoonmaken nog scherper gaan contoleren. ,,Service en schoonmaak blijven echter mensenwerk en met een aantal van wekelijks duizenden schoongemaakte vakantiehuizen kan er altijd wel eens wat misgaan", aldus Roompot-woordvoerder Marc Volleman. Tevens meldt Roompot in een interview met De Telegraaf dat het bedrijf onafhankelijke consumentenonderzoeken toejuicht: ,,Mits zorgvuldig uitgevoerd en goed onderbouwd.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

53