Tech 15 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Het snelste internet via glasvezel

In de hedendaagse economie is het haast niet voor te stellen om offline te zijn. Het is daardoor heel vervelend als alles maar door blijft bufferen en roamen.

Wees klaar met alle narigheid van traag internet. Gelukkig komt dit tot zijn einde door glasvezel. Glasvezel is het snelste internet ooit en is op steeds meer plaatsen te krijgen. Maar is dat voor jou al mogelijk? In dit artikel lees je hoe je gemakkelijk en snel glasvezel internet kunt vergelijken.

Wat houdt glasvezel in?

Glasvezel is de nieuwste vorm van internet en is daarbij ook de snelste.  Iets uploaden of downloaden gaat door glasvezel even snel. Hierdoor bespaar je veel gedoe en frustraties.

Wat zijn de pluspunten van glasvezel?

Glasvezel is dus vele malen sneller dan gewoon internet, maar er zijn meer pluspunten verbonden aan glasvezel. De pluspunten op een rij:

 • Glasvezel is sterker dan gewoon internet.
 • De vezels van glasvezel kunnen beter tegen hitte, waardoor het langer meegaat dan oude kabels.
 • Data kan niet meer onderschept worden.
 • Je hebt geen last meer van storingen.
 Het snelste internet via glasvezel
Foto: Unsplash

Glasvezelinternet vergelijken

Tegenwoordig bieden een heleboel verschillende providers de mogelijkheid aan, om een glasvezelinternet-abonnement af te sluiten. Check van tevoren online of je op jouw postcode al gebruik kunt maken van zo’n abonnement. Nadat jij je postcode hebt ingevuld, vergelijk je gemakkelijk de kosten en de snelheid met die van andere aanbieders.

Glasvezelinternet-abonnement afsluiten

Heb je de postcode check ingevuld? Dan weet je of je in aanmerking komt voor glasvezel en kun je een abonnement afsluiten. Kies je voor een voordeelabonnement of heb je aan alleen internet al voldoende? Mocht je van provider willen overstappen, dan verloopt dat meestal zonder zorgen voor de consument. Achter de schermen wordt al het papierwerk voor jou geregeld en kun jij zonder hoofdpijn van je nieuwe deal genieten.

Zakelijk glasvezel

Niet alleen thuis, maar ook zeker voor je werk is het hebben van snel internet belangrijk. Met zakelijk glasvezel is jouw internet niet alleen sneller, maar ook nog eens veiliger. Met zakelijk glasvezel kun je vertrouwen op:

 • zeer snel bestanden versturen en ontvangen.
 • meer capaciteit van het netwerk.
 • extra korte responstijden.
 • service die 24/7 bereikbaar is.
 • haarscherp beeld bij videobellen.
 • een cloud met je eigen bestanden en data.

Meer dan alleen internet

Uiteraard kun je, naast het afsluiten van internet, ook voor kiezen om een abonnement af te nemen op televisie en/of bellen. Ieder mens heeft zo natuurlijk zijn/haar eigen wensen wat dat betreft. Kies uit de volgende soorten abonnementen:

 • Alleen internet;
 • Tv en internet;
 • Alles-in-1-pakket.

Ben jij thuis al voorzien van televisie en telefoneren? Of wil jij graag overstappen van internetprovider? Kies dan voor een abonnement met alleen internet. Het kiezen voor alleen internet, kan een hoop kosten besparen. Gaat jouw voorkeur uit naar televisie maar zonder bellen? Ga dan voor een abonnement met tv en internet. Behalve internet, krijg je ook alle standaard televisiezenders erbij. Wil je meer tv kijken? Dan kun je je pakket uitbreiden met meer zenders. Als je het liefst alles wilt, dan past een alles-in-1-pakket het beste bij jouw wensen. Twijfel je nog wat het handigst voor jou is? Vergelijk hier je internet onafhankelijk en vrijblijvend. Zo weet jij zeker dat het betrouwbaar is en dat je nergens direct aan vast zit.

Nu ben je op de hoogte van hoe je kunt controleren of glasvezel al een optie is voor jouw woning. Kom jij nog niet in aanmerking voor glasvezel, maar wil je dat graag wel? Check de vorderingen voor het aanleggen van glasvezel bij jouw gemeente.

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Metro)