Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 4 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Smartphones zijn te hacken met trillende tafels

Als je telefoon voor je op een tafel ligt, moet je uitkijken dat hij niet stiekem gehackt wordt. Via trillende tafels kunnen hackers namelijk in je mobiel komen.

Beveiligingsonderzoekers van drie Amerikaanse en een Chinese universiteit hebben ontdekt dat er een hackaanval kan plaatsvinden met behulp van elke willekeurige tafel. Hierbij worden tafels door de hacker uitgerust met een trilmotortje. Daarna is het wachten totdat iemand zijn telefoon op de tafel legt.

Onhoorbare frequentie

Het trilmotortje kan de tafel dan laten vibreren in een frequentie die voor mensen onhoorbaar is. Maar je smartphone daarentegen is wel op de hoogte van de signalen die er verstuurd worden. Dat signalen kunnen dan simpele commando’s zijn, die net zoals stemcommando’s werken en met je Siri in contact proberen te komen.

Het is wel maar de vraag of hackers hier veel gebruik van maken. Je telefoon moet namelijk wel ontgrendeld zijn voor de hackers om zo binnen te komen. Tot dusver zijn er nog geen gevallen bekend van dergelijke hackpogingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.