Metro
Metro Tech 24 nov 2019 / 11:59 uur

Vijf apps om los te komen van je smartphone

Helemaal vastgeroest zitten aan je smartphone is heel normaal geworden. Dit apparaat is nu eenmaal een vast onderdeel van ons leven geworden.

Er zijn echter speciale apps die je kunnen helpen geleidelijk een beetje los te komen van je mobiele telefoon. Ze staan eh… op je smartphone natuurlijk, dat dan weer wel. Maar let op!

Moment

Moment is een eenvoudige tijdregistratie op het scherm die het gebruik van je telefoon bijhoudt voor de specifieke applicaties die je gebruikt. Op bepaalde tijden ‘stuurt’ de app je rapporten over hoeveel tijd je op je smartphone doorbrengt. Dit uiteraard om je afhankelijkheid ervan te verminderen.

Vijf apps om los te komen van je smartphone

Forest

Forest is een app waarmee je een timer kunt instellen, waarbij je van je smartphone moet afblijven (en je zelf gefocust blijft op iets anders). Terwijl de timer loopt, plant je gelijktijdig een digitale boom. Maar in het echt ook! Het Forestteam werkt samen met Trees for the Future, een organisatie zonder winstoogmerk die gemeenschappen over de hele wereld helpt bomen te planten.

Vijf apps om los te komen van je smartphone

Freedom

Freedom vereenvoudigt het proces van loskomen van je telefoon door de toegang tot internet of specifieke apps en websites te blokkeren. Met deze app behoor je tot een groep van meer dan 500.000 andere gebruikers die meer dan twee uur productiever (met andere dingen) zijn dan voor die tijd.

Vijf apps om los te komen van je smartphone

Offtime

Offtime is een veelzijdige app die je helpt ‘vastzitten aan’ je smartphone te doorbreken, zonder de toegang tot het apparaat volledig af te sluiten. Via een simpel bedieningspaneel bepaal je welke apps je veel minder wil gebruiken en welke je juist graag wil behouden. Je kunt regelen dat je niet wordt gestoord tijdens bijvoorbeeld meetingen en autorijden.

Vijf apps om los te komen van je smartphone

Pause

De applicatie Pause maakt gebruik van de oude principes van Tai Chi en de praktijk van mindfulness om je te helpen je concentratie te herstellen en stress los te laten. Dit door je vingertop langzaam en continu over het scherm te bewegen. Het schijnt te helpen.

Vijf apps om los te komen van je smartphone

Maar oh ja, je smartphone uitzetten kan ook 😉

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf apps om los te komen van je smartphone
Sluiten