Anke Horstman
Anke Horstman Tech 16 apr 2019 / 09:00 uur

Jouw Tech Tiny House

Tiny houses blijven onverminderd populair. En waarom ook niet?! Als jij gedag kunt zeggen tegen jouw meeste bezittingen en geen problemen hebt met een totale woonoppervlakte van zo’n 25 m2, zou dat heel wat kosten kunnen besparen. Nu is het ene tiny house behoorlijk ‘back to basic’, maar er zijn ook tiny houses te vinden met de nodige tech voorzieningen. Maar… hoe dan?!

Zeker omdat tiny houses vaak in vrij afgelegen gebieden staan, is het handig om zelfvoorzienend te zijn. Ook daarin kan technologie een grote rol spelen. Voorbeelden van die technologie zijn zonnepanelen. Je legt ze op het dak van je huisje en je kunt een heleboel energie genereren. Maar te veel zonnepanelen kan ook weer niet; dan wordt de constructie te zwaar en heb je speciale manieren nodig om jouw tiny house te mogen vervoeren.

Mogelijke oplossing: zonnedakpannen

Een tijd geleden kwam het nieuws naar buiten dat Tesla werkte aan zonnedakpannen. Dakpannen met ingebouwde zonnecellen. Aangezien je toch al dakbedekking nodig hebt, zou dat heel wat gewicht besparen. Echter hebben we nog niet heel veel voorbeelden van Tesla’s oplossing in de praktijk gezien, dus of het dé ultieme oplossing is, weten we jammer genoeg ook niet.

Food Recycler gadget

Piekstroom kan funest zijn voor jouw stroomvoorziening, maar mocht je alles goed op orde hebben, dan zou de Food Recycler gadget een uitstekende oplossing voor jouw tiny huis kunnen zijn. Binnenin het apparaat bevinden zich een versnipperaar, motor om onderdelen in werking te zetten en compartimenten om de resten te verwarmen, te beluchten en bevochtigen. Met de bijbehorende app kun je de recycler in werking stellen of bekijken hoe ver het proces inmiddels is. Handig!

Hamwells HomeSpa

Bij Hamwells hebben ze superslimme douches. De HomeSpa kan elke druppel een aantal keer recyclen, wat een waterbesparing op kan leveren voor iedereen die ‘m gebruikt. Wees niet bang: hij reinigt het water bij elke recyclebeurt. Je komt heus niet vies onder de douche vandaan. Er zit overigens ook een ‘normale stand’ op voor als je het water direct wilt doorspoelen na gebruik.

Een tiny house hoeft dus helemaal geen sober huisje te zijn, maar kan best wat gemak bieden. Technologie blijft een uitdaging als je mobiel wilt blijven, maar er zijn genoeg opties om je in te verdiepen. Veel succes als dit je nieuwe woonverblijf wordt!

Dit artikel werd geschreven door TechGirl Laura Jenny Kempenaar.

Over TechGirl.nl

TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jouw Tech Tiny House
Sluiten