Anke Horstman
Anke Horstman Tech 1 jan 2019 / 08:59 uur

Techloos door de drank

Happy New Year! Je hebt het weer gehaald: Oud & Nieuw overleefd. Nou ja, laten we niet te vroeg juichen, want er is een dikke kans in dat jij dit artikel met een massive headache leest. Tegenstrijdig advies dit, maar eigenlijk kun je dat maar beter niet doen.

Je scrollt het hele jaar over Insta, SnapChat en Facebook. Totdat er geen updates meer zijn. Je hebt het internet uitgelezen en je ogen lijken een vierkante vorm aangenomen te hebben. Plots is het weer oud en nieuw…

Je moet opeens echte contacten maken, mensen aanraken, drie keer zoenen en met een brede lach ze een gelukkig Nieuwjaarswensen. Je doet vrolijk mee met het eerste drankje (jaja) en daarna volgen er nog een paar. En nog een paar. En voor je het weet was de weg naar terug naar huis een stuk langer dan de heenreis. Dat soort avonden. Wie kent ze niet…

What to do?

Ik ben geen dokter, gezondheidsdeskundige of een echte brakheid-expert, maar zoals je wellicht zelf ook al had gemerkt: kijken naar dat kleine tech-schermpje bevordert je hoofdpijn niet. Eigenlijk zeg ik je hier letterlijk te stoppen met verder lezen, verder te scrollen en onzin naar je vrienden te sturen. Neem een aspirine en ga lekker weer onder de dekens liggen. Oogjes toe.

Goede voornemens

En als je geen katers kent, hebt, of krijgen kan… besteed dan die ene dag in het jaar eens om iedereen die je lief hebt een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Dus ga eens naar je oma, je tante, je buurvrouw, je scharrel of je buitenechtelijke relatie. Maak contact met mensen, kijk ze eens in de ogen en wees lief voor elkaar. Die telefoon is er morgen ook nog wel.

Over TechGirl.nl

TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Techloos door de drank
Sluiten