Anke Horstman
Anke Horstman Tech 22 jan 2019 / 07:00 uur

Genoeg van fake dating? Check deze apps

Tinder… wie heeft het niet geprobeerd? 5 jaar geleden vond ik er zelf mijn vriendje mee, maar niet iedereen heeft geluk met de app. Sterker nog: het lijkt steeds moeilijker te worden om Mr(s). Right te vinden via Tinder, onder andere door het aantal fake accounts dat is gecreëerd. Hoe vind je (online) dan wel de ware? Tja… probeer het eens met een andere (upcoming) app.

Realink, The Real Dating App

Genoeg van Tinder-chicks die je naar een sexplatform proberen te lokken? Met de app Reallink zal dit soort catfishing een stuk lastiger zijn. Hier kun je namelijk alleen contact leggen door selfies naar elkaar te sturen. Selfies die je via de front-camera van je telefoon maakt. En dan alleen genomen via de camera-functie van de Reallink app.

Ja, dat klinkt wat omslachtig, maar in de praktijk valt dat wel mee. Het is net zoals je met WhatsApp de camera-functie kunt openen. 2 nadelen toch wel: 1, de app is pas vanaf juli beschikbaar. Deel 2 is dat het een betaalde app is. Vanaf 2 euro kun je er een week mee aan de slag. Langer kan ook, bijvoorbeeld 4 maanden voor 15 euro. Het is maar net hoe snel jij de liefde denkt te vinden natuurlijk.

Vencha: niet meer zoeken naar een speld in een hooiberg

Misschien heeft Vencha meer potentie dan Reallink. De app maakt namelijk juist gebruik van jouw offline leven, om de beste match te kunnen vinden. En dat is toch uiteindelijk waar het om draait; in levende lijve moet het ook leuk zijn om samen te zijn. Vencha werkt als volgt: je geeft aan wat je hobbies zijn, wat je leuk vindt en wat niet. Mocht je nou naar de kroeg gaan of iets dergelijks, dan zet je Vencha aan. Kijk wie zich vlakbij jou bevinden en wat de interesses zijn van die personen. Potentiële lover gevonden? Stap er op af!

Vencha biedt heel wat voordelen op het eerste oog: je hoeft niet bij een creep thuis af te spreken, je kunt gemakkelijk weer oplossen in de menigte als de match je niet bevalt en wat dacht je van de tijd die je bespaart van swipen en smalltalk vooraf? Nope, direct gaan met die banaan. Ook dit is een betaalde app: vanaf 9 euro kun je ermee aan de slag.

Lemonayde App: Tinder voor zieken

Lemonayde App: ik deel hem toch maar met je, maar eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik ervan vind. Is het juist heel goed dat je weet of iemand ziek is als je met diegene date? In het kader van openheid misschien wel. Of is het juist een beetje vreemd om meteen te displayen welke ziekte(s) je hebt, voordat je überhaupt een match gemaakt hebt? Is het aantrekkelijk of eerder iets voor lotgenoten? Vragen, vragen, vragen!

Qua look & feel lijkt het een kopie van Tinder, los gezien van het gele kleurtje dan. Swipen doe je hetzelfde en de verdere vleeskeuring verder ook. Vanaf 9 euro kun je deze app gebruiken. Tja, je moet er wel wat voor over hebben.

Over TechGirl.nl

TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Genoeg van fake dating? Check deze apps
Sluiten