Metro
Metro Tech 27 dec 2018 / 22:04 uur

3 miljard dollar winst voor Fortnite in 2018

Epic Games, het bedrijf achter het populaire schietspel Fortnite, zou het afgelopen jaar een winst van 3 miljard dollar ( 2,6 miljoen euro) hebben behaald. Dit heeft een anonieme ingewijde laten weten aan TechCrunch.

Fortnite groeide in 2018 uit tot een van de populairste online spellen. In november hadden 200 miljoen spelers zich aangemeld voor de game. Op het drukste moment waren er 8,3 miljoen mensen tegelijkertijd online aan het spelen.

Ander uiterlijk

Het spel is gratis online te spelen. Epic Games verdiend geld door middel van zogenoemde microtransacties (kleine aankopen). Zo kun je als speler bijvoorbeeld het uiterlijk van je personage aanpassen of een dansbeweging kopen.

Epic Games is ook het bedrijf achter het spel Gears of War en de Unreal Engine, software die gebruikt kan worden om 3D-werelden te creëren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3 miljard dollar winst voor Fortnite in 2018
Sluiten