Metro en ANP
Metro en ANP Tech 24 okt 2018 / 14:44 uur

Katholieke kerk komt met game: ‘Volg Jezus Christus’

De Rooms-Katholieke Kerk komt met een eigen game: Follow JC Go, oftewel ‘Volg Jezus Christus’. Het spel heeft veel weg van Pokémon Go. Spelers moeten rondwandelen en in plaats van dat ze met hun smartphone Pokémon vangen, vangen ze heiligen en bijbelse figuren.

De spelers gaan dus niet op zoek naar Mewtwo, maar naar Mozes, niet naar Pikachu, maar naar Paulus. De game werkt met gps-bepaling en augmented reality, net als Pokémon Go. Wie een heilige of profeet heeft gevangen, krijgt een paar vragen over ze.

Zege van paus Franciscus

Als de vragen goed worden beantwoord, komen de personen in het evangelisatie-team (eTeam) van de speler. Daarmee kunnen ze allerlei opdrachten uitvoeren. Wie in de buurt van een kerk komt, kan punten verzamelen door naar binnen te gaan en te bidden. Ook is het mogelijk om in de app aalmoezen te geven.

De game heeft de zegen van paus Franciscus gekregen. Er is tot nu toe alleen een Spaanse versie van, maar andere talen zijn in de maak. Hij is gemaakt voor de Wereldjongerendagen, die in januari worden gehouden in Panama.

Reageer op artikel:
Katholieke kerk komt met game: ‘Volg Jezus Christus’
Sluiten