Anke Horstman
Anke Horstman Tech 11 sep 2018 / 06:30 uur

Niet 1 of 2, maar wel 3 nieuwe iPhones!

Is jouw iPhone een zielig hoopje elektronica geworden, maar stel je vervanging angstvallig uit? Troost je: je bent niet de enige. Velen van ons wachten op de introductie van Apple’s nieuwste telg. Of beter nog: telgen. Want deze keer komen er 3 nieuwe iPhones uit als we de geruchten mogen geloven.

Het is een S jaar

De S staat voor… vul zelf maar in. Als Apple het gebruikt, gaat het meestal om producten met niet al te schokkende veranderingen. Het doorgaans goed ingelichte Bloomberg meent dat er een iPhone Xs en een Xs Plus worden uitgebracht. Telefoons die min of meer gelijkwaardig zijn aan de X, maar net een stukje sneller zijn en een nog betere camera hebben.

De Xs Plus is trouwens de grootste iPhone die Apple tot nu toe zal uitbrengen: met een scherm van 6,5 inches is het zelfs groter dan de Galaxy Note 9 phablet van Samsung. En dat terwijl we weten allemaal wat wijlen Steve Jobs van Mini Tablets vond…

iPhone 9

Na de iPhone 8 kwam er nog geen iPhone 9 uit. Tot nu toe. Tech-journalisten verwachten dat op 12 september nummer 9 het levenslicht zal zien. Een telefoon die zich qua leukigheidjes met de X mag meten, maar wel behoorlijk goedkoper is.

Animoji, een randloos ontwerp en Face ID heeft de 9 allemaal in huis. Hij ziet er wel net wat minder kek uit, omdat het van goedkopere materialen gemaakt is. En dat scheelt je dan weer zo’n 200 tot 300 euro op de totaalafschriften. He he, now we’re talking. Eindelijk (beter) betaalbaar.

Nieuwe watch

Goed, we weten natuurlijk nog niet exact wat er komen gaat, maar er wordt gesproken over een nieuwe Apple Watch die gepresenteerd wordt. De Watch 4, waarvan ik alleen maar kan roepen dat het display waarschijnlijk dunnere randen krijgt.

Heel misschien komen er ook nieuwe Apple AirPods 2 op de markt. Het draadloos opladen zou de vette gimmick van de oortjes moeten zijn, maar goed, er wordt ook over noise cancelling gesproken, dus het lijkt meer dat er gefantaseerd wordt, dan dat het om duidelijke feiten gaat.

Live

Op woensdag 12 september (19.00 uur Nederlandse tijd) worden Apple’s nieuwste items onthuld. Je kunt het zelf ook volgen, mits je over de ‘goede’ apparatuur beschikt.

Over TechGirl

TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Niet 1 of 2, maar wel 3 nieuwe iPhones!
Sluiten