Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Tech 8 aug 2018 / 11:59 uur

Met deze oplader laad je je telefoon met de zon op

Is er iets vervelender dan een lege telefoonbatterij? Tegenwoordig doe je zoveel met je telefoon, dat je bijna niet meer zonder kan. Je verliest sowieso je communicatie met de rest van de wereld, je entertainment, je navigatie en voor sommige mensen zelfs een manier van betalen. Maar met deze vette Solar Scroll van SOUL Inventions hoef je niet meer zonder batterij te staan.

Op het eerste gezicht lijkt deze powerbank niet erg bijzonder. Hij heeft een 5200 mAh-batterij en kan daarmee de meeste mobiele telefoons één tot twee keer opladen. Verder valt hij vooral op door zijn hoge prijs: zo’n 100 euro per batterijtje. Wow.

Zonne-energie

Maar alles verandert als je je bedenkt dat je deze batterij niet alleen via een stopcontact, maar ook met zonne-energie kunt opladen. De Solar Scroll heeft een uitrolbaar zonnescherm, waarmee je in vier tot zes uur de batterij oplaadt. Toegegeven, het gaat twee keer sneller als je het via het stopcontact doet. Maar als je alleen de zon tot je beschikking hebt, kan deze powerbank ontzettend handig zijn! Bovendien is hij met 300 gram vrij licht en dus makkelijk mee te nemen.

De batterij is nu te backen via Kickstarter en heeft al ruim 57.000 euro binnengehaald, terwijl het doel maar op 26.000 euro was vastgesteld. Er zijn nog een aantal batterijen voor de ‘early bird’-prijs van 100 euro te krijgen. De normale prijs is ietsje hoger, rond de 112 euro. De batterij komt in november van dit jaar uit.

Met deze oplader laad je je telefoon met de zon op
Foto via SOUL Inventions.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze oplader laad je je telefoon met de zon op
Sluiten